Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Η οδηγική συμβουλή της βδομάδας από τον εκπαιδευτή οδήγησης Χρήστο Γιαννούκα

Η οδηγική συμβουλή της βδομάδας από τον εκπαιδευτή οδήγησης Χρήστο Γιαννούκα

41661520_251107222214451_2670264958440177664_n
Η οδηγική συμβουλή από τον εκπαιδευτή οδήγησης Χρήστο Γιαννούκα: Τα παιδιά όχι στην αγκαλιά των γονιών αλλά σε ειδικό-παιδικό κάθισμα.

Τα παιδιά δεν μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Η τήρηση των κανόνων ασφαλείας δεν είναι μόνο τυπική υποχρέωση, αλλά έχει τεράστια σημασία για την προστασία της ζωής και της ασφάλειάς τους!

Δυστυχώς μέχρι σήμερα, μόνο το 58% των γονιών που μένουν στην Αθήνα και έχουν αυτοκίνητο αγοράζουν παιδικά καθίσματα, ενώ στην επαρχία το ποσοστό είναι ακόμη μικρότερο αγγίζοντας το 32%. Δηλαδή, μόλις το 0,5-1% των γονιών αγοράζουν παιδικό κάθισμα ασφαλείας με σύγχρονες προδιαγραφές, ειδικό για το βάρος, την ηλικία και το ύψος του παιδιού ώστε να του παρέχει ικανοποιητική προστασία.
Παιδί στην αγκαλιά της μαμάς σημαίνει σύνθλιψη στην περίπτωση ατυχήματος καθώς θα λειτουργήσει σαν ασπίδα. Το ποσοστό χρήσης παιδικού καθίσματος στη Β. Ευρώπη φθάνει το 85%, ενώ στις ΗΠΑ το 97%. Στην Ελλάδα μόνο το 25% περίπου των γονέων χρησιμοποιούν παιδικό κάθισμα. Γνωρίζατε πως έχει υπολογιστεί ότι τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου, όταν χρησιμοποιούνται σωστά, αποτρέπουν κατά 71% τα θανατηφόρα ατυχήματα και κατά 67% τους βαρείς τραυματισμούς;

Για να γίνει πιο κατανοητό, σε μια πρόσκρουση με 30 χλμ./ώρα, ένα παιδί 10 κιλών φεύγει από την αγκαλιά ενός προσδεμένου ενήλικα με δύναμη 300 κιλών, επομένως, επιλέξτε το σωστό κάθισμα για το παιδί σας. Χρησιμοποιήστε κάθισμα κατάλληλο για την ηλικία και το βάρος του παιδιού, που φέρει το σήμα ECE R 4403 στη συσκευασία. Ποτέ μην τοποθετείτε το παιδικό κάθισμα σε κάθισμα με ενεργοποιημένο αερόσακο.

Σε περίπτωση πρόσκρουσης, ο αερόσακος μπορεί να σκοτώσει το παιδί. Αν έχετε μεγαλύτερης σε ηλικίας παιδιά μην τα τοποθετείτε ανά ζεύγη σε μία ζώνη ασφαλείας και όχι στα μπροστινά καθίσματα. Τα παιδιά πρέπει να κάθονται πάντα στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου. Στατιστικές δείχνουν ότι 35% των παιδιών ηλικίας από 13 ετών και μικρότερα, που σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, κάθονταν στο μπροστινό κάθισμα.
Επιπλέον, φοράτε και εσείς ζώνη ασφαλείας διότι, οι επιβάτες που δεν είναι δεμένοι, σε περίπτωση πρόσκρουσης μπορεί όχι μόνο να τραυματιστούν οι ίδιοι, αλλά και να τραυματίσουν τους συνεπιβάτες τους. Το παράδειγμα είναι η καλύτερη εκπαίδευση, δε θα πρέπει να το ξεχνάτε, γιατί η ασφάλεια δε μπορεί να περιμένει.

 

Σχολή Οδηγών Γιαννούκας ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ 147
ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ 15772
Τηλ : 210 77.91.888
Κιν : 6975 61.00.56

E-mail: xristos.giannoukas@gmail.com

 

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΣπάρτη: Άλλαξαν λάμπες στους δρόμους και έγιναν viral για την πατέντα τους
Επόμενο άρθροΗ Μαρία Σφακιανάκη ”ξέκανε” τον καρκίνο χωρίς κλάψες, με μεγάλο τσαμπουκά!