Γλυκό Κουταλιού με Μανιτάρια Πλευρώτους. Ένα ξεχωριστό επιδόρπιο με διακριτικά αρώματα, γεύση και υφή.
Θα χρειαστούμε
1 κιλό Μανιτάρια Πλευρώτους “Μητάτο”
1 κιλό μαύρη ζάχαρη
1 λίτρο νερό
1 λεμόνι (ο χυμός του)
1 Βανίλια ή μαστίχα
Θα χρειαστούμε
Σκουπίζουμε αν χρειάζεται λίγο τα μανιτάρια, αφήνουμε τα μικρά
και κόβουμε τα μεγαλύτερα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη.
Τα βάζουμε στην φωτιά για λίγο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Τα βράζουμε
για περίπου 30 λεπτά, προσέχοντας πάντα να το ξαφρίζουμε.
Λίγο πριν τα σβήσουμε προσθέτουμε το λεμόνι και την
βανίλια ή μαστίχα για ελαφριά μυρωδιά.
Μικρό μυστικό: αντί για βανίλια ή μαστίχα μπορούμε
να χρησιμοποιήσουμε αρμπαρόριζα (μοσχομολόχα) ή γλυκάνισο
Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;
Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…
Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…
Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια
Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!
Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !