Μανιτάρι κανθαρέλλα γλυκό του κουταλιού. Ένα ξεχωριστό γλυκό κουταλιού που απλά θα προκαλέσει ηδονή στον ουρανίσκο σας.
Θα χρειαστούμε
1 κιλό κανθαρελλες
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό νερό
χυμό από μισό λεμόνι
40 αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
λίγα γαρύφαλλα
Εκτέλεση
Διαλέγω τα μικρά για να μην χρειαστεί να τα κόψω, πλένω και στραγγίζω καλά τα μανιτάρια σε απορροφητικό χαρτί.
Βράζω το νερό σε κατσαρόλα, ρίχνω σιγά-σιγά τη ζάχαρη και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί, προσθέτω τα μανιτάρια και βράζω για 30 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά, όσο διαρκεί ο βρασμός ξαφρίζω με μία ξύλινη κουτάλα, Αποφεύγω το συχνό ανακάτωμα για να μη μου ζαχαρώσει.
Λίγο πριν δέσει το σιρόπι ρίχνω το χυμό από το μισό λεμόνι, τα αμύγδαλα και τα γαρύφαλλα, αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω στη κατσαρόλα για μια νύχτα, την άλλη μέρα ελέγχω εάν χρειάζεται επιπλέον δέσιμο. Το αποθηκεύω σε αποστειρωμένα βάζα.
Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;
Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…
Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…
Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια
Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!
Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !