Αρχική ΓΕΥΣΗ Σαλάτα με ρεβύθια και κανθαρέλες

Σαλάτα με ρεβύθια και κανθαρέλες

Σαλάτα_με_ρεβύθια_και_κανθαρέλες_3-600×1000

Σαλάτα με ρεβύθια και κανθαρέλες. Απλά εκπληκτική.
Αυτή η σαλάτα με ρεβίθια μπορεί εύκολα να σταθεί ως ένα πλήρες γεύμα. Όχι μόνο από την άποψη θρεπτικής αξίας ή για το γεγονός ότι δεν απαιτεί επιπλέον ψωμί, αλλά περισσότερο, γιατί παρέχει μια πολυδιάστατη γαστρονομική εμπειρία που εμφανίζει ποικιλία υφών, αντιθέσεις και ένα σύνθετο αρωματικό προφίλ, ολοκληρωμένο με το βάθος των αρωματικών μπαχαρικών, τα φρέσκα μυρωδικά, τη θερμότητα του καυτερού πιπεριού, την οξύτητα, την γλυκύτητα και το άμυλο.

Θα χρειαστούμε

250 γρ. ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
250 γρ. κανθαρέλες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Καθαρίζω τα μανιτάρια από τυχόν χώματα και κόβω τα μεγάλα στα 2.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω τα μανιτάρια και το σκόρδο.

Μαγειρεύω για μερικά λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να αρχίσουν να ροδίζουν, σβήνω με το λεμόνι, αλατοπιπερώνω και αποσύρω από τη φωτιά.

Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μαϊντανό, ανακατεύω και σερβίρω ζεστά με έξτρα χυμό λεμονιού.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook  να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗ.agriamanitaria.gr
Προηγούμενο άρθροΛουκάνικα με μανιτάρια κανθαρέλες και φασόλια
Επόμενο άρθρο“Ο Καραφλομπέκατσος & Η Σπυριδούλα” της Λένας Κιτσοπούλου: Παράταση παραστάσεων ως 11 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Σταθμός