Σαλάτα με ρεβύθια και κανθαρέλες. Απλά εκπληκτική.
Αυτή η σαλάτα με ρεβίθια μπορεί εύκολα να σταθεί ως ένα πλήρες γεύμα. Όχι μόνο από την άποψη θρεπτικής αξίας ή για το γεγονός ότι δεν απαιτεί επιπλέον ψωμί, αλλά περισσότερο, γιατί παρέχει μια πολυδιάστατη γαστρονομική εμπειρία που εμφανίζει ποικιλία υφών, αντιθέσεις και ένα σύνθετο αρωματικό προφίλ, ολοκληρωμένο με το βάθος των αρωματικών μπαχαρικών, τα φρέσκα μυρωδικά, τη θερμότητα του καυτερού πιπεριού, την οξύτητα, την γλυκύτητα και το άμυλο.
Θα χρειαστούμε
250 γρ. ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
250 γρ. κανθαρέλες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Καθαρίζω τα μανιτάρια από τυχόν χώματα και κόβω τα μεγάλα στα 2.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω τα μανιτάρια και το σκόρδο.
Μαγειρεύω για μερικά λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να αρχίσουν να ροδίζουν, σβήνω με το λεμόνι, αλατοπιπερώνω και αποσύρω από τη φωτιά.
Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μαϊντανό, ανακατεύω και σερβίρω ζεστά με έξτρα χυμό λεμονιού.
Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;
Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…
Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…
Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια
Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!
Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !