Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ Σε ερείπιο έχει μετατραπεί το σπίτι που έζησε η Μαρία Κάλλας στην...

Σε ερείπιο έχει μετατραπεί το σπίτι που έζησε η Μαρία Κάλλας στην Πατησίων (Εικόνες)

f6d7022d02ebecf3d3b12aacad4ef7a3-1

Στην οδό Πατησίων, στο νούμερο 61, η πασίγνωστη βίλα Σκαραμαγκά έχει μετατραπεί σε ερείπιο Ένα ακόμη κτίριο κόσμημα της Αθήνας, η επιβλητική πολυκατοικία Παπαλεονάρδου, γνωστή ως βίλα Σκαραμαγκά, έχει μετατραπεί σε ερείπιο και σκουπιδότοπος, με μοναδικούς κατοίκους τους αρουραίους.

 Σε αυτή τη πολυκατοικία της οδού Πατησίων 61, στον δεύτερο όροφο, έζησε η υψίφωνος Μαρία Κάλλας, όταν το 1937 μετά το χωρισμό των γονιών της ήρθε στην Αθήνα και έμεινε με τη μητέρα της και τη μεγαλύτερη αδελφή της Υακίνθη. Ήταν 14 ετών και έκανε όνειρα για μια καριέρα στα Λυρικά Θέατρα του κόσμου. Εκεί έμεινε μέχρι το 1945, όπου έφυγε ξανά για τη Νέα Υόρκη.

Σήμερα, μέσα σ’ αυτά τα δωμάτια υπάρχουν μόνο σωροί από σκουπίδια. Οι τοίχοι έχουν μαυρίσει και τα ταβάνια έχουν φουσκώσει από την υγρασία. Το 1.590 τ.μ. κτίριο αποτέλεσε κόσμημα για την εποχή του Μεσοπολέμου και ήταν αντάξιο της αίγλης που ακτινοβολούσε τα χρόνια εκείνα η περιοχή του Μουσείου. Οικοδομήθηκε το 1925 σε σχέδια του πρωτοπόρου αρχιτέκτονα Κώστα Κιτσίκη, ο οποίος ήταν βαθιά επηρεασμένος από το ρεύμα Γιούγκενστιλ που κυριάρχησε τον 19ο αιώνα.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗethnos.gr
Προηγούμενο άρθροMortal Engines / Φονικές Μηχανές – Κριτική Ταινίας
Επόμενο άρθρο“Μαμά, στις χούφτες μου έχω φυλάξει λίγο ήλιο” – “Νούρα, ένα πένθιμο μπλουζ”