Αρχική ΓΕΥΣΗ Η μοναδική αφράτη Βασιλόπιτα του Πετρετζίκη για σίγουρη επιτυχία

Η μοναδική αφράτη Βασιλόπιτα του Πετρετζίκη για σίγουρη επιτυχία

πετρετζίκης

Η μοναδική αφράτη Βασιλόπιτα του Πετρετζίκη για σίγουρη επιτυχία. Μετράμε μέρες πλέον πριν την αλλαγή του χρόνου!

Σε λίγες μέρες το 2018 μας αποχαιρετά και όπως είναι το έθιμο μας, στην αλλαγή του χρόνου κάθε σπίτι κόβει την βασιλόπιτα της!

Ο Άκης Πετρετζίκης μας έδωσε μια μοναδική συνταγή χωρίς ποσοστά αποτυχίας!

Συστατικά

300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
7 γρ. μαχλέπι
2 γρ. μαστίχα
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια
2 βανίλιες ή 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
4 αυγά (200 γρ.) θερμοκρασία δωματίου
75 ml γάλα 3,5% λιπαρά
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 γεμάτη κ.σ. μπέικιν πάουντερ
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο, 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια, σταματάμε το χτύπημα, καθαρίζουμε τα πλαϊνά τοιχώματα με μία σπάτουλα ή με μαρίζ, συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μικρό μπλέντερ-μούλτι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το μοσχοκάρυδο, 2 κ.σ. από το αλεύρι μας και χτυπάμε πολύ καλά. (Αν χρησιμοποιήσουμε βανιλίνες, και όχι εκχύλισμα, τις προσθέτουμε στο μούλτι)
Όταν το μείγμα μας γίνει σκόνη το προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ.
Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιών, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε στον κάδο σε χαμηλή ταχύτητα.

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Με το που απορροφηθεί το ένα ρίχνουμε το επόμενο.
Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε στον κάδο και το γάλα ανακατεύοντας ελάχιστα με μία μαρίζ.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 400 γρ. αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στον κάδο ενώ ανακατεύουμε ελαφρά με μία μαρίζ.
Βουτυροαλευρώνουμε πολύ καλά μία στρογγυλή φόρμα κέικ με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 25 εκ.
Ρίχνουμε εκεί το μείγμα για τη βασιλόπιτά μας και απλώνουμε καλά με μία σπάτουλα.
Ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά, στην υψηλή σχάρα.
Πριν το ψήσιμο δεν ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί!!!
Μόλις είναι έτοιμη, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε!

Καλή επιτυχία και καλή πρωτοχρονιά!

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο instagram 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΜοναστηριακή συνταγή για Βασιλόπιτα!
Επόμενο άρθροΓιορτινή Τούρτα που εντυπωσιάζει από τον Άκη Πετρετζίκη