Αρχική ΒΙΒΛΙΟ Επικαιρότητα Ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ μελοποιεί κι ερμηνεύει Κωνσταντίνο Καβάφη – «H ΠΟΛΙΣ |...

Ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ μελοποιεί κι ερμηνεύει Κωνσταντίνο Καβάφη – «H ΠΟΛΙΣ | Όπου Το Μάτι Μου Γυρίσω»

ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΜΙΡ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ

Mετά το βραβευμένο από το Awardeo (Video of the Week) και το Athens Animfest (Special Mention) μιούζικαλ σπλάτερ The Rains of Castamere | An Animated Choreography Of Departures”, όπου διασκεύασε και ερμήνευσε τον ποιητικό λόγο του Τζορτζ. Ρ. Ρ. Μάρτιν σε μουσική Ραμίν Τζαγουάντι, o Αρίσταρχος επιστρέφει με το οπτικοακουστικό επίγραμμα «H ΠΟΛΙΣ | Όπου Το Μάτι Μου Γυρίσω» μελοποιώντας και ερμηνεύοντας το εμβληματικό ποίημα του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη.

 

Για την ερμηνεία του Αρίσταρχου έγραψαν:

Papadaniel changes a few of the lyrics of the song and he even seems to roar like a lion.”

Blair Marnell, NERDIST.COM 14/06/2015 USA

 

“… Aristarchos Papadaniel, who also provides a haunting cover version of “The Rains of Castamere.”

Cameron White, WINTERISCOMING.NET, 28/07/2015 USA

 

“… una versión muy personal de la famosa cancion …”

David Martínez, TODOSERIES.COM, 30/07/2015 SPAIN

 

“Papadaniel himself performed a chilling rendition of “The Rains of Castamere.”

Corey Plante, INVERSE.COM 14/07/2017 USA

 

Στο πλαίσιο του Be There! Corfu Animation Festival 2015, ο Αρίσταρχος πραγματοποίησε το live gig “The Animator Sings” όπου ερμήνευσε την διασκευή του στο τραγούδι “The Rains of Castamere”.

 

 

Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗΣ, Η ΠΟΛΙΣ | Όπου το Μάτι Μου Γυρίσω

 

Μουσική – Ερμηνεία: ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ

 

Σύνοψη: Ως νεκρικό πορτρέτο Φαγιούμ, το βλέμμα του Ποιητή που «εκόμισε εις την Τέχνη» «κάτι μισοειδωμένα, πρόσωπα ή γραμμές» διακρίνει με την κόχη του ματιού την περιφορά ψυχών στην κώχη του Ματιού. Οπτικοακουστικό επίγραμμα εις μνήμην. Εις μάτην.

ΚΑΒΑΦΗΣ_Η_ΠΟΛΙΣ_ΌπουΤοΜάτιΜουΓυρίσω_03

Επίσημη συμμετοχή στο Athens Animfest 2019 (Experimental).

 

 

Ιδέα – Σενάριο: Αρίσταρχος Παπαδανιήλ

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κουντουράς, Αρίσταρχος Παπαδανιήλ

Κινηματογράφηση – Μοντάζ: Παναγιώτης Κουντουράς

Σχεδιασμός τίτλου – Animation: Αρίσταρχος Παπαδανιήλ

Οπτικά εφέ: Πάνος Παπαδανιήλ

Ηχοληψία – Μίξη: Θοδωρής Ζευκιλής | SCA Studios

Μπάσο: Θοδωρής Ζευκιλής

Αγγλική απόδοση: Πιέρρα Φωτιάδου | Cosmos Translations

Εκτέλεση παραγωγής: Αρίσταρχος Παπαδανιήλ, Παναγιώτης Κουντουράς, Πάνος Παπαδανιήλ

Παραγωγή: Syllipsis

Ελλάδα 2019

ΚΑΒΑΦΗΣ_Η_ΠΟΛΙΣ_ΌπουΤοΜάτιΜουΓυρίσω_01

Βιογραφικά σημειώματα:

O Αρίσταρχος Παπαδανιήλ είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ελληνική Πολιτική Γελοιογραφία. Η Σοβαρή Πλευρά Μιας “Αστείας” Τέχνης» και δημιουργός της σειράς φυλλοσκοπίων «Σινεμά Τσέπης» (Syllipsis). Συνδημιουργός, μαζί με τη συγγραφέα Σοφία Μαντουβάλου, της πρώτης ελληνικής εκπαιδευτικής σειράς κινουμένων σχεδίων «Ένα Γράμμα Μια Ιστορία» (Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση | Υπουργείο Παιδείας, ΕΡΤ1) για την ελληνική αλφάβητο και γλώσσα, που εξελίσσεται σε διαδραστικό περιβάλλον μάθησης (Medea Awards, Highly commended). Στιχουργός των τραγουδιών «Με την Καμπύλη της Γραμμής και την Αιχμή του Λόγου» και «Χρώμα Βάζω Μαρκαδόρου», που μελοποίησε ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής. Το πρώτο έγινε τραγούδι τίτλων της σειράς βιογραφικών ντοκιμαντέρ «Από το Μικρό στο Μεγάλο» (Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, Βουλή Τηλεόραση) αφιερωμένη στη ζωή και το έργο σπουδαίων Ελλήνων γελοιογράφων. Συνεπιμελητής του βιβλίου «70 Χρόνια Δημιουργίας Ελληνικών Κινουμένων Σχεδίων» (ASIFA Hellas – Greekanimation.com). Συνιδρυτής του βραβευμένου δημιουργικού γραφείου Syllipsis και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων ASIFA Hellas.

 

Ο Παναγιώτης Κουντουράς είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Κινηματογράφου (ΑΠΘ). Οι ταινίες του «Αφανείς Ήρωες», «Ξύλινο Κουτί» και “Emoticon Man” έχουν συμμετάσχει σε δεκάδες φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η βραβευμένη νέα του ταινία “IVAN”, πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Leeds. Έχει σκηνοθετήσει περισσότερα από 60 διαφημιστικά, 120 τηλεοπτικά επεισόδια αλλά και music videos για καταξιωμένους καλλιτέχνες (Gus G., Δημήτρης Μαραμής). Έχει επιτελέσει σκηνοθέτης του διακρατικού προγράμματος EUFORIA σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για το οποίο και δημιούργησε 15 εκπαιδευτικές ταινίες τεκμηρίωσης. Με τη σειρά ντοκιμαντέρ “My Name is not Refugee” (TV100), συμμετείχε ως σκηνοθέτης στο Παγκόσμιο Συνέδριο Δημόσιας Τηλεόρασης (Input 2017). Διετέλεσε υπεύθυνος κινηματογραφικών προγραμμάτων στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και ήταν ένας από τους 6 φιναλίστ στα Medea Awards 2018 για παγκόσμια καινοτομία στη χρήση βίντεο στην εκπαίδευση. Σκηνοθετεί και παρουσιάζει την ταξιδιωτική εκπομπή “SELFIE” στην ΕΡΤ2. Τέλος, κατά την τρέχουσα περίοδο βρίσκεται στη θέση του Creative Director της διαφημιστικής εταιρείας Vibrand.

Η ταινία ξεκινά την πορεία της σε φεστιβάλ και αφιερώματα:

16/03, Επίσημη συμμετοχή στο 14ο Athens Animfest 2019 (Experimental).

Το Σάββατο 16/03 (20:00-22:00) η φεστιβαλική πρεμιέρα της ταινίας «Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗΣ | H ΠΟΛΙΣ (Όπου Το Μάτι Μου Γυρίσω)» στο ελληνικό διαγωνιστικό μέρος του 14ου Athens Animfest, το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ΑΘΗΝΑ 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, του δήμου Αθηναίων, μέγας χορηγός της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

21/03, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: «Ο Κωνσταντίνος Καβάφης στο Τόκυο»

 

Την Πέμπτη 21/03 (20:15), Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η ταινία «Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗΣ | H ΠΟΛΙΣ (Όπου Το Μάτι Μου Γυρίσω)» θα προβληθεί, ως ελληνική παρουσία, μαζί με ταινίες animation πάνω σε ποίηση Κ. Π. Καβάφη, που δημιουργήθηκαν από σπουδαστές του Musashino Art University του Τόκυο, υπό την επίβλεψη του καθηγητή τους και επικεφαλής του project, animator Dino Sato, σε ειδικό αφιέρωμα με τίτλο «Ο Κωνσταντίνος Καβάφης στο Τόκυο».

 

16/03 & 21/03 Τόπος Διεξαγωγής:

Αίθουσα «Ν. Εγγονόπουλος»Πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης», (Πλαταιών και Υμηττού, Βριλήσσια), σε συνεργασία με το Athens Animfest και την Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων «Σινέ Δράση». Η προβολή των ταινιών είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Χορν : Ηθοποιός σημαίνει φως
Επόμενο άρθροΟ λογισμός του παραλογισμού – «Δον Κιχώτης»