Αρχική ΥΓΕΙΑ Το νερό είναι πηγή ζωής και ευεξίας

Το νερό είναι πηγή ζωής και ευεξίας

NERO SWSTO
Και στην φωτογραφία βλέπεται και τις προτεινόμενες ώρες λήψεις του νερού για καλύτερα αποτελέσματα

Το νερό είναι πηγή ζωής και ευεξίας. Αν και το νερό είναι ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος για την ενυδάτωση του οργανισμού μας. Κάποιοι από εμάς το ξεχνάμε. Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τα ωφέλη του καθημερινά με την σωστή χρήση. Γιατί είναι σημαντική πηγή ενέργειας και δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό!

Με την αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό. Ας δούμε γιατί το νερό θεωρείται  στην καταπολέμηση πολλών παθήσεων!

Το 70% του σώματός μας αποτελείται από νερό. Είναι βασικό συστατικό όλων των ιστών του σώματος. Βοηθάει στη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών. Είναι απαραίτητο για τον μεταβολισμό. Βοηθάει την καλή κυκλοφορία του αίματος, στην πέψη. Σε παθήσεις, ενώ συμβάλλει στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό. Και φυσικά κάνει πολύ καλό στην υγεία του δέρματος!

Χρειαζόμαστε αρκετό νερό για να μπορεί να διατηρηθεί το δέρμα μας λαμπερό και να έχει και την  ελαστικότητα του. Η έλλειψη του συντελεί στην εμφάνιση ρυτίδων και στην πλαδαρότητα. Οπότε με το νερό, θα δείχνουμε νεότεροι ηλικιακά και ομορφότεροι!

Το νερό είναι πηγή ζωής και ευεξίας

Το καλοκαίρι, ο ήλιος και η ζέστη προκαλούν αυξημένη απώλεια νερού από το δέρμα. Αυτό συνεπάγεται απώλεια των φυσιολογικών παραγόντων ενυδάτωσης άρα και αφυδάτωσης της επιδερμίδας ή του οργανισμού μας. Αν δεν πίνουμε αρκετό νερό η ισορροπία των υγρών στον οργανισμό μας χάνεται. Και μας προκαλεί απώλεια από  πολύτιμες ουσίες.

Λόγω της αφυδάτωσης, ένα μεγάλο μέρος των ηλεκτρολυτών μας χάνεται και έτσι ο οργανισμός δε λειτουργεί σωστά. Μπορεί να νοιώσουμε κούραση αλλά και ατονία. Χάνοντας την ενέργειά μας, δεν αποδίδουμε το ίδιο καλά στις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Αν όμως πίνουμε Νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας τότε θα αισθανόμαστε πολύ καλύτερα!

Η αλήθεια είναι ότι το όριο των 8 ποτηριών την ημέρα είναι ικανοποιητικός αριθμός. Οι ανάγκες για τον καθένα μας όμως είναι διαφορετικές και το σύνολο των υγρών που πρέπει να καταναλώνουμε διαφέρουν. Για τους άντρες, τις γυναίκες και τα παιδιά. Η ημερήσια πρόσληψη υγρών σε ποσότητα μέχρι και 12 ποτηριών για τους άντρες και για τα παιδιά, ενώ για τις γυναίκες αρκούν και 8 ποτήρια. Αν όμως υπάρχει έντονη αθλητική δραστηριότητα ή αρκετές ώρες ηλιοθεραπείας τότε μπορεί να γίνει και μεγαλύτερη λήψη ποσότητας νερού.

Όταν γυμναζόμαστε – μεγάλη ποσότητα υγρών που χάνουμε μπορεί να μας προκαλέσει αφυδάτωση. Λόγω της αυξημένης εφίδρωσης και ιδιαίτερα αν έχει και ζέστη. Καλό θα είναι να ξεδιψάσετε σταδιακά και με προσοχή , πίνοντας μικρές ποσότητες νερού κατά τη διάρκεια της άσκησης ή αμέσως μετά. Αυτό ισχύει και αν διανύουμε μεγάλες αποστάσεις περπατώντας ή τρέχοντας. Μόλις το σώμα μας επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς , τότε μπορείτε να πιείτε και μεγαλύτερη ποσότητα νερού άφοβα. Να αποφεύγετε την άθληση τις ώρες που υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια ή υψηλές θερμοκρασίες και πάντα μετά από μια έντονη σωματική άσκηση να  αναπληρώνετε τα υγρά που χάθηκαν πίνοντας νερό.

Πολλοί διαιτολόγοι προτείνουν να πίνουμε πολύ νερό όταν θέλουμε να μειώσουμε το σωματικό μας  βάρος  και έχει αποδειχθεί ότι δύο ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα έχουν ως αποτέλεσμα την πρόσληψη περίπου 75 θερμίδων λιγότερων. Κάποιοι άλλοι πιστεύουν , ότι αυτό είναι ένας τρόπος να ξεγελάσουμε τη σκέψη μας από την πείνα.

Πρέπει να πίνουμε νερό πριν διψάσουμε , ώστε το σώμα μας να μην έχει μπει σε διαδικασία αφυδάτωσης και να προσλαμβάνουμε νερό σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αν τρώτε αρκετά  φρούτα και λαχανικά , να υπολογίστε και αυτά στη συνολική πρόσληψή υγρών. Γιατί οι τροφές  – που είναι πλούσιες σε περιεκτικότητα νερού βοηθούν στην ενυδάτωση και κάποιες ενδεικτικά – είναι π.χ. το Μαρούλι, το Αγγούρι, οι Φράουλες, το Καρπούζι, που έχουν από 87% – 95%, το Καρότο , τα Δαμάσκηνα κ.τ.λ.

Η κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα που κάποιες γυναίκες διαμαρτύρονται , μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη λήψη άφθονου νερού. Αφού το νερό περιορίζει την κατακράτηση υγρών από τους ιστούς , η οποία συμβάλλει στη δημιουργία της και έτσι με ανώδυνο και εύκολο  τρόπο γλιτώνουμε και από αυτήν!

Σε ορισμένες παθήσεις όπως για παράδειγμα , αν υποφέρετε από κάποια κυστίτιδα ή πέτρες στα νεφρά ή έχετε δυσκοιλιότητα , το νερό μας βοηθάει να τις αντιμετωπίσουμε.

Μας βοηθάει στον καθαρισμό της κύστης  αλλά και του ουροποιητικού συστήματος καθώς και στην απομάκρυνση των μικροβίων από την περιοχή Επομένος καλό είναι και προληπτικά ακόμα να πίνετε Νερό.

Η λήψη άφθονου νερού σε περίπτωση που έχουμε νεφρολιθίαση , μπορεί να βοηθήσει στη διάλυση και απομάκρυνσή τους μέσω των ούρων. Τα νεφρά το χρησιμοποιούν για την απόρριψη συγκεκριμένων άχρηστων ουσιών. Το σώμα μας διαθέτει ένα πολύπλοκο σύστημα φιλτραρίσματος των προϊόντων και επομένος η υπερφόρτωση με νερό μπορεί ,  να το επιβραδύνει. Αρα ζητάμε την ενημέρωση από τον ιατρό μας για την καλύτερη επίτευξη σε όποιοδήποτε θέμα έχουμε.

Ακόμα και στην δυσκοιλιότητα , το νερό μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ή και την πρόληψη της , αφού συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου. Και σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες που καταναλώνουμε θα κάνουν την τέλεια δουλειά για εμάς!

Στην  περίπτωση που έχουμε διάρροια ή πυρετό πρέπει να προσέχουμε ,  ώστε να μην πάθουμε αφυδάτωση γιατί και σε αυτές τις καταστάσεις ο οργανισμός μας χάνει αρκετά υγρά.

Ας δούμε και κάποιες αλήθειες

Το εμφιαλωμένο νερό όπως και το νερό της βρύσης. Δεν προκαλούν καμιά φθορά στην οδοντοστοιχία μας .

Οι μελέτες δείχνουν ότι η σχετικά αυξημένη σκληρότητα του νερού έχει συσχετιστεί με τη μείωση των καρδιαγγειακών παθήσεων. Εφόσον το νερό που πίνετε είναι καθαρό, η σκληρότητά του δεν χρειάζεται να μας ανησυχεί.

Καλό θα είναι ο καφές και οι χυμοί , να μην αντικαθιστούν το νερό. Επείδη ο καφές έχει αφυδατική δράση , πρέπει να αντισταθμίζεται κάθε κούπα καφέ που πίνουμε με ένα ποτήρι νερό.

Ο λευκός χρυσός , κάποιοι το ονομάζουν και έτσι , είναι πηγή ζωής για τον άνθρωπο και βρίσκεται ανισομερώς κατανεμημένος στον πλανήτη.

Δείτε ακόμη:

Αφιέρωμα : ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ – Τα δύσκολα χρόνια πριν την καταξίωση!

Η μαγική δίαιτα που έκανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η Αλίκη του καλοκαιριού (Φωτογραφίες και δηλώσεις της αξέχαστης σταρ)

Το τελευταίο αντίο στον Τόλη Βοσκόπουλο  και  Βοσκόπουλος: Σπαρακτικές εικόνες, Κηδεία με το τραγούδι «Ανεπανάληπτος»

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΖέτα Μακρυπούλια: Σε κατάσταση “νευρικού κλονισμού” η παρουσιάστρια!
Επόμενο άρθροΣυγκινεί η 5χρονη με τα «κρυστάλλινα» μάτια: Της τα αφαίρεσαν για να «λυτρωθεί»