Αρχική ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Σήριαλ Οι ”Δύο Ξένοι” είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη σειρά της ελληνικής τηλεόρασης

Οι ”Δύο Ξένοι” είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη σειρά της ελληνικής τηλεόρασης

newego_LARGE_t_1401_107087381

Οι ”Δύο Ξένοι” είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη σειρά της ελληνικής τηλεόρασης. Τους ψηφίσατε στην πρώτη θέση των προτιμήσεων σας, ως την καλύτερη ελληνική σειρά, που πέρασε από την ελληνική τηλεόραση!

Το κοινό μίλησε! Θέσαμε πριν λίγες ημέρες έναν διαγωνισμό στην ομάδα του Koita στο Facebook, με το ποια είναι η αγαπημένη σας σειρά, που πέρασε από την ελληνική τηλεόραση. Και οι Δύο Ξένοι, έλαβαν τις περισσότερες ψήφους. Ανάμεσα σε άλλα, επίσης αγαπημένα σίριαλ που άφησαν εποχή και θα θυμόμαστε για πάντα.

Με περίπου πάνω από από 50ψήφους, οι Δύο Ξένοι ήρθαν πρώτοι, στην προτίμηση σας! Μία σειρά των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, που μας κράτησε συντροφιά μέσα από τη συχνότητα του MEGA τις σεζόν 1997-1999. Σημείωσε τεράστια επιτυχία καθ’ όλη τη προβολή της. Καθώς είχε πάρει πράσινο φως και για τρίτο κύκλο. Συγκεκριμένα για 12 ακόμα επεισόδια, ο οποίος τελικά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω υποχρεώσεων των συντελεστών σε άλλες θεατρικές δουλειές.

Το σενάριο

Το σενάριο ήταν του Αλέξανδρου Ρήγα και του Δημήτρη Αποστόλου και η σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα, του Αντώνη Αγγελόπουλου και του Ανδρέα Μορφονιού. Η σειρά εξιστορούσε τον έρωτα του σκηνοθέτη και καθηγητή υποκριτικής Κωνσταντίνου Μαρκορά (Νίκος Σεργιανόπουλος) και της τηλεπαρουσιάστριας της πρωινής εκπομπής “Πρωινό χαμόγελο” Μαρίνας Κουντουράτου (Εβελίνα Παπούλια) μέσα από χιουμοριστικές καταστάσεις και μια προσπάθεια να κρύψουν τον έρωτα τους από τους άλλους, αλλά πολλές φορές και από τον ίδιο τους τον εαυτό.

Η σειρά ξεχώρισε για το σενάριο της, βασισμένο στο χιούμορ και στα πικάντικα σχόλια, χαρακτηριστικά γνωρίσματα των σεναριογράφων. Επίσης οι ίδιοι ποτέ δεν έκρυψαν τις αναφορές του σήριαλ σε διάσημα λογοτεχνικά έργα που πραγματεύονται το ίδιο θέμα (έναν έρωτα κόντρα σε όλες τις κοινωνικές νόρμες και διακρίσεις) όπως τον “Πυγμαλίωνα” του Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω, αλλά και το θεατρικό “Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα” του Willy Russell. Άλλωστε, η σειρά δανείζεται το κεντρικό μουσικό της θέμα ” The 101 Strings Orchestra – I could Have Dance All Night ” από τη κινηματογραφική μεταφορά του “Pygmalion” ” My Fair Lady ” (μεταφ. “Ωραία μου Κυρία”). Ο τίτλος της σειράς λήφθηκε από στίχους τραγουδιού του Γιάννη Πάριου “Μα το σημάδι στο λαιμό μου που θα μένει, θα μαρτυράει πως δεν είμαστε δυο ξένοι…”.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε και τους ρόλους της Φλώρας (Χρυσούλα Διαβάτη) και της Ντένη Μαρκορά (Ντίνα Κώνστα) που άφησαν εποχή στην ελληνική τηλεόραση και ατάκες τους θυμόμαστε μέχρι και σήμερα!

Δείτε αναλυτικά τις ψήφους και των υπόλοιπων σειρών:

57750842_2303560229700344_4489100663887757312_n

Η ανταπόκριση σας ήταν πολύ μεγάλη, καθώς πάνω από 300 άτομα ψήφισαν. Ραντεβού στην επόμενη δημοσκόπηση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφιέρωμα : ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ – Τα δύσκολα χρόνια πριν την καταξίωση!

Η μαγική δίαιτα που έκανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η Αλίκη του καλοκαιριού (Φωτογραφίες και δηλώσεις της αξέχαστης σταρ)

Το τελευταίο αντίο στον Τόλη Βοσκόπουλο  και  Βοσκόπουλος: Σπαρακτικές εικόνες, Κηδεία με το τραγούδι «Ανεπανάληπτος»

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθρο“Προς την Ελευθερία”: Ένα βιβλίο ”γροθιά στο στομάχι” για όσους έχουν παιδιά ή παραμένουν παιδιά
Επόμενο άρθροΜας τα χαλάει τελικά ο καιρός το Πάσχα! Έρχονται βροχές και καταιγίδες!