Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Το facebook δεν επιτρέπει κοινοποιήσεις από τις επίσημες ιστοσελίδες της Χρυσής Αυγής,...

Το facebook δεν επιτρέπει κοινοποιήσεις από τις επίσημες ιστοσελίδες της Χρυσής Αυγής, καθώς «παραβιάζουν τους όρους της κοινότητας».

ducshonxqaa0_y1

Το facebook δεν επιτρέπει κοινοποιήσεις από τις επίσημες ιστοσελίδες της Χρυσής Αυγής, καθώς «παραβιάζουν τους όρους της κοινότητας». Η Χρυσή Αυγή δεν έχει πλέον ενεργή σελίδα στο Facebook.

Είχε προηγηθεί μπλοκάρισμα στα προφίλ των βουλευτών του νεοναζιστικού μορφώματος, αλλά και σχετική ανακοίνωση του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης ότι θα απαγορεύσει τόσο το ίδιο όσο και το Instagram κάθε υποστήριξη της “λευκής υπεροχής” ή του “διαχωρισμού των φύλων” σε μια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους.

Ανάστατοι όλοι οι ακόλουθοι της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει πλέον ενεργή σελίδα στο Facebook.

hrysi_aygi_fb

Ιδρύθηκε το 1980 από τον Νίκο Μιχαλολιάκο ως οργάνωση με ναζιστική ιδεολογία, προσανατολισμένη γύρω από την έκδοση ομώνυμου περιοδικού. Ανέπτυξε τη δράση της στις αρχές της δεκαετίας του 1990, περίοδο έντασης του Μακεδονικού ζητήματος. Έκτοτε καταγγέλθηκαν δεκάδες βίαιες επιθέσεις της οργάνωσης εναντίον μεταναστών και Ελλήνων. Το 1998 απαγγέλθηκαν κατηγορίες για μια τέτοια επίθεση στον υπαρχηγό της οργάνωσης, «Περίανδρο» Ανδρουτσόπουλο, που ήταν καταζητούμενος για εφτά χρόνια.

Η ΧΑ δημιούργησε συγγενικές οργανώσεις, όπως τη «Γαλάζια Στρατιά» στο χώρο οπαδών της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και το κόμμα «Πατριωτική Συμμαχία». Μετά τις αντιδράσεις για το σχεδιασμό ενός «φεστιβάλ μίσους» το 2005, ο Ανδρουτσόπουλος παραδόθηκε οικειοθελώς, και καταδικάστηκε, ενώ η ΧΑ ανακοίνωσε ότι θα ανέστελλε τη δράση της, που συνεχίστηκε όμως μέσα από την «Πατριωτική Συμμαχία». Από το 2007 ξεκίνησε πάλι ανεξάρτηση δράση, επικεντρώνοντας από το 2009 σε δράσεις εναντίον μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας. Από το 1994 συμμετείχε σε εκλογές χωρίς επιτυχία, αλλά την περίοδο της οικονομικής κρίσης ανήλθε εκλογικά και από το 2012 έως το 2019 εκπροσωπούνταν στη Βουλή των Ελλήνων, ενώ από το 2014 μέχρι το 2020 διέθετε εκλεγμένους εκπροσώπους και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δείτε ακόμη:

Αφιέρωμα : ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ – Τα δύσκολα χρόνια πριν την καταξίωση!

Η μαγική δίαιτα που έκανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η Αλίκη του καλοκαιριού (Φωτογραφίες και δηλώσεις της αξέχαστης σταρ)

Το τελευταίο αντίο στον Τόλη Βοσκόπουλο  και  Βοσκόπουλος: Σπαρακτικές εικόνες, Κηδεία με το τραγούδι «Ανεπανάληπτος»

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗkoutipandoras
Προηγούμενο άρθροΣκοτώθηκε σε τροχαίο γνωστός ποδοσφαιριστής. Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο
Επόμενο άρθροΜαρία Πολυδούρη: Ο ανεκπλήρωτος έρωτας με τον Καρυωτάκη και η ”καταραμένη” ζωή