Αρχική RETROLOVERS Αλίκη Βουγιουκλάκη Aλίκη Βουγιουκλάκη: Σπάνια σχολική φωτογραφία της, στην 4η Δημοτικού το 1943!

Aλίκη Βουγιουκλάκη: Σπάνια σχολική φωτογραφία της, στην 4η Δημοτικού το 1943!

Αλίκης Κυτταροθεραπεία vougiouklakialiki Σπάνια σχολική αλικη

Aλίκη Βουγιουκλάκη: Σπάνια σχολική φωτογραφία της, στην 4η Δημοτικού το 1943!

Παιδικά χρόνια

Η αείμνηστη και πολυαγαπημένη μας Αλίκη Βουγιουκλάκη, μολονότι την είχουμε δει σε πολλές ταινίες να παίζει την μαθήτρια, και γενικότερα σε φωτογραφίες από διάφορες στιγμές στη ζωή της, δεν είχε πέσει ποτέ στα χέρια μας φωτογραφία της απ’όταν ήταν kοριτσάκι!

Η Αλίκη φαίνεται μέσα στο μπλε κύκλο και είναι λίγο μετά τον πόλεμο. Είναι η σχολική χρόναι 1943 – 1944 όπου η Αλίκη πάει στην 4η δημοτικού!

Ο Θάνατος του πατέρας της

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1934 στο Μαρούσι Αττικής από τον Ιωάννη Βουγιουκλάκη, δικηγόρο και πρώην Νομάρχη Αρκαδίας (8/1941-6/1943) και την Αιμιλία Κουμουνδούρου. Η ίδια κατάγεται από το χωριό Λάγια της Μάνης. Κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής ο πατέρας της ήταν νομάρχης. Διορισμένος από την κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου και δολοφονήθηκε το 1943 από μέλη του ΕΛΑΣ.

Ο θάνατος του πατέρα της της στοίχισε πολύ, δεν είχε την πατρική στοργή  και η μητέρα της ανέλαβε μόνη της υπό δύσκολες συνθήκες να μεγαλώσει τα τρία παιδιά. Την Αλίκη, τον Αντώνη και τον Τάκη.

Διαβάστε ακόμα: Σπάνια φωτογραφία της Φόνσου από τον πρώτο της γάμο, με κουμπάρα την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Μια χρονιά που «στιγματισε» με τον πιο σκληρό τρόπο την μικρή Αλίκη με τον θάνατο του Πατέρα της δικηγόρου Ιωάννη Βουγιουκλάκη. Την παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1944.

Είχε διατελέσει και Νομάρχης Τρίπολης από το 1941-43 όπου έμεινε εκεί όλη η οικογένεια και με τον χαμό του η μητέρα της Εμυ αναλαμβάνει πλέον την ανατροφή της Αλίκης. Και των δύο μικρότερων αδερφών της Αντώνη και Τάκη σε μια μονοκατοικια κοντά στον σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα.

Δείτε και αυτό: Η μαγική δίαιτα που έκανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η Αλίκη σε μια από τις σπάνιες φωτο της, μαθήτρια στην Δ’ τάξη του Δημοτικού στην Σχολή Σαλβανου στο κέντρο της Αθήνας την σχολική περίοδο 1943-44

arisloupasis-970×1024

Δείτε ακόμη:

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗdaddy-cool
Προηγούμενο άρθροΠιερία: Αγοράκι γεννήθηκε έξω από Αστυνομικό Τμήμα – Διασώστες του ΕΚΑΒ και αστυνομικοί βοήθησαν στη γέννα
Επόμενο άρθροΣήμερα εορτάζει ο Άγιος Χριστόφορος – Γιατί απεικονίζεται με πρόσωπο σκύλου