Αρχική LIFESTYLE Health Αν οι γονείς είναι υπερπροστατευτικοί τότε τα παιδιά γίνονται αγχώδη

Αν οι γονείς είναι υπερπροστατευτικοί τότε τα παιδιά γίνονται αγχώδη

Όταν οι γονείς ανακατεύονται πολύ … γίνονται ΄΄γονείς ελικόπτερα΄΄
Σε μία εποχή όπου οι νέοι άνθρωποι είναι ασυνήθιστα κοντά με την οικογένειά τους , εκείνοι που έχουν ελεγκτικούς γονείς είναι πιο αγχωμένοι αναφορικά με τη μετάβασή τους στην ενηλικίωση

Αν οι γονείς είναι υπερπροστατευτικοί τότε τα παιδιά γίνονται αγχώδη. Ο ρόλος του γονιού είναι καθοριστικός από τα πρώτα χρόνια της ανατροφής των παιδιών. Και χρειάζονται και οι δύο γονείς για να μπορούν να πετύχουν το  σωστό  μεγάλωμα ενός παιδιού!

Από την γέννηση του αλλά και στη μετέπειτα πορεία της ανάπτυξη τους καλό είναι να υπάρχει η διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας του παιδιού. Η προετοιμασία του για να βγει στην ζωή που καταφέρνουν οι γονείς να περάσουν στα παιδιά με τον διάλογο. Αλλά και με τα σωστά παραδείγματα που η οικογένεια δίνει. Η καλή συμπεριφορά απέναντι τους τα ενδυναμώνει

Αν οι γονείς είναι υπερπροστατευτικοί τότε τα παιδιά γίνονται αγχώδη

Τα παιδιά θα πρέπει να είναι ψυχικά ισορροπημένα. Να μπορούν να σταθούν στα δικά τους πόδια χωρίς να χρειάζονται  δεκανίκια . Για να είναι ευτυχισμένα σε όλη την διάρκεια της μετέπειτα ζωής τους. Να τους θέτουμε μικρούς στόχους για να μαθαίνουν να αγωνίζονται και να τα εντρυφούμε ,στην αγάπη και στην υπομονή, στην κατανόηση όλων αυτών που γίνονται γύρω τους.

Μια έρευνα βρήκε ότι τα παιδιά 16 – 22 ετών ανησυχούν πολύ περισσότερο όταν οι γονείς ανακατεύονται στις ζωές τους περισσότερο από όσο πρέπει.

Σε μία εποχή όπου οι νέοι άνθρωποι είναι ασυνήθιστα κοντά με την οικογένειά τους. Εκείνοι που έχουν ελεγκτικούς γονείς είναι πιο αγχωμένοι αναφορικά με τη μετάβασή τους στην ενηλικίωση.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μισισιπί ανέλυσαν 335 μαθητές για τη σχέση με τους γονείς. Ενώ είχαν μόλις φύγει από το σπίτι τους και ξεκινούσαν στο Πανεπιστήμιο.

Η έρευνα αποτυπώνει τα εξής:

Βρήκαν ότι εκείνοι που πίστευαν ότι τους είχε δοθεί λιγότερη ανεξαρτησία από τους γονείς τους. Είχαν περισσότερο άγχος για τη μετάβασή τους στο Πανεπιστήμιο. Και ενώ είχαν και μεγαλύτερες ανησυχίες για τη δουλειά, τα χρήματα και το αν ήταν αρεστοί στους άλλους. Οι συγγραφείς της έρευνας μας λένε ότι οι ελεγκτικοί γονείς ίσως στερούν από τα παιδιά μερικές από τις δεξιότητες που χρειάζονται στην ενήλικη ζωή.

Η Δρ. Κάρι Σμιθ , επικεφαλής της έρευνας, είπε : « Νομίζω ότι είναι σημαντικό για τους γονείς να καταλάβουν ότι η σχέση τους με τα παιδιά παραμένει σημαντική και αφότου φύγουν για σπουδές. Η υπερβολική ανάμιξη στη ζωή των παιδιών σχετίζεται με αρνητικά αποτελέσματα , σε αντίθεση με την αυτονομία και τη στήριξη που λαμβάνουν τα παιδιά μέσα από αυτήν ».

Σε αντίθεση με του γονείς που τους παρείχαν περισσότερη ανεξαρτησία , οι νέοι ήταν πιο αισιόδοξοι. Όσο πιο συχνά τους επέτρεπαν να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις , τόσο πιο ελεύθεροι και σίγουροι για τον εαυτό τους ένιωθαν. Η μελέτη , που δημοσιεύτηκε στο Περιοδικό Κοινωνικής Ψυχολογίας , ανακάλυψε ότι τα παιδιά των ελεγκτικών γονέων είχαν περισσότερες πιθανότητες να νιώσουν ενοχές αν τους ξεπερνούσαν σε ακαδημαϊκές επιδόσεις.

Όταν οι γονείς ανακατεύονται πολύ … γίνονται ΄΄γονείς ελικόπτερα΄΄ , φαινόμενο που σχετίζεται με αρνητικά ψυχολογικά αποτελέσματα για τα παιδιά τους , μεταξύ αυτών η αυξημένη κατάθλιψη , το άγχος και η μειωμένη αυτοεκτίμηση και αποτελεσματικότητα.

Αν οι γονείς είναι υπερπροστατευτικοί τότε τα παιδιά γίνονται αγχώδη

Ας  δούμε γιατί λέγονται έτσι οι ΄΄γονείς ελικόπτερα΄΄   – τα τελευταία χρόνια – επικρατεί αυτή η ονομασία για τους οι γονείς , οι οποίοι σαν ιπτάμενα ραντάρ είναι συνέχεια από πάνω από τα παιδιά τους … Και δεν τα αφήνουν να πάρουν ανάσα. Είναι θορυβώδεις και υπερπροστατευτικοί. Τους βλέπουμε καθημερινά στο δρόμο , στο σχολεία. Σώνουν συνέχεια τα παιδία τους ως ελικόπτερα διάσωσης. Υπάρχει δεν υπάρχει η ανάγκη αυτή … Είναι οι ακραίες  περιπτώσεις γονέων,  όπως  γονείς που παραμελούν τα παιδιά τους και δεν ενδιαφέρονται.

Καλό είναι πάντα η χρυσή τομή εκεί πρέπει να βασίζονται οι καλοί γονείς για να μπορούν να έχουν ισορροπίες και καλή σχέση με τα παιδιά τους. Να έχουν το καθοδηγώ ως γνώμονα αλλά και του αφήνω να αναπτυχθεί το παιδί για να μάθει και να έχει πρωτοβουλίες και να αναπτύξει την δική του προσωπικότητα

Οι γονείς δεν πρέπει από φόβο να χάνουν το μέτρο και την αγάπη , για να μπορούν να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους!

Δείτε ακόμη:

Αφιέρωμα : ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ – Τα δύσκολα χρόνια πριν την καταξίωση!

Η μαγική δίαιτα που έκανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η Αλίκη του καλοκαιριού (Φωτογραφίες και δηλώσεις της αξέχαστης σταρ)

Το τελευταίο αντίο στον Τόλη Βοσκόπουλο  και  Βοσκόπουλος: Σπαρακτικές εικόνες, Κηδεία με το τραγούδι «Ανεπανάληπτος»

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΑυτοκτονία 14χρονης στο Μοσχάτο: Κακουργηματική δίωξη στον 43χρονο για σειρά αδικημάτων
Επόμενο άρθροΠέθανε ο ηθοποιός Ρότζερ Μουρ