Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ 10 χρήσεις της μαγειρικής σόδας στο νοικοκυριό

10 χρήσεις της μαγειρικής σόδας στο νοικοκυριό

shutterstock_744835270-900×675

Ένα από τα υλικά που έχουμε πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας μας, μπορεί να κάνει θαύματα και να μας δώσει λύσεις στο νοικοκυριό και την καθαριότητα του σπιτιού.

Ο λόγος για τη μαγειρική σόδα που αποδεικνύεται σύμμαχος στην… φασίνα! Το Goddess.gr σου δίνει μερικά χρήσιμα tips για να γίνει το νοικοκυριό η πιο εύκολη υπόθεση.

Λεκέδες σε πλαστικά δοχεία τροφίμων; Όχι πια

Πόσες φορές ξέχασες λαδερά για καιρό μέσα στο ψυγείο με αποτέλεσμα τα δοχεία να μη καθαρίζουν; Αντί να παιδεύεσαι, πριν τα πλύνεις πέρασέ τα με ένα πανί εμποτισμένο σε ζεστό νερό και μαγειρική σόδα. Θα δεις διαφορά!

Τέρμα οι άσχημες μυρωδιές στο ψυγείο

Περίσσεψε ψάρι ή σκορδάτο φαγητό και αντί να το αποθηκεύσεις σε αεροστεγές δοχείο που κρατάει μακριά τις μυρωδιές το έβαλες ευθύς με το πιάτο μέσα στο ψυγείο; Μέγα λάθος! Ευτυχώς υπάρχει λύση. Η μαγειρική σόδα θα απορροφήσει τις μυρωδιές. Βάλε μέσα στο ψυγείο ένα ανοιχτό μπολάκι με σόδα διαλυμένη με νερό κι άφησέ το για ώρες. Αν δε δεις διαφορά απλά σκούπισε τα ράφια και το εσωτερικό του ψυγείου με ένα πανάκι εμποτισμένο στο παραπάνω διάλυμα.

 Για πλακάκια που αστράφτουν

Οι αρμοί ανάμεσα στα πλακάκια είναι ομολογουμένως από τα πιο δύσκολα σημεία στο καθάρισμα. Αντί να χρησιμοποιείς χημικά καθαριστικά, δοκίμασε τη φυσική λύση. Αναμειγνύεις ζεστό νερό και σόδα και με μια οδοντόβουρτσα τρίβεις τα λίπη από τους αρμούς και καθάρισες!

Κάνε το σφουγγάρι σαν καινούριο

Βύθισε τα παλιά σφουγγάρια μέσα σε νερό και μαγειρική σόδα για να τα φρεσκάρεις και να μπορέσεις να τα χρησιμοποιήσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Καθάρισε τη μούχλα από την κουρτίνα του μπάνιου

Η κουρτίνα του μπάνιου, ειδικά αν είναι μακριά και σέρνεται πιάνει εύκολα μούχλα. Η λύση και σε αυτή την περίπτωση δεν είναι άλλη από τη μαγειρική σόδα. Βάλε τη για λίγες ώρες μέσα σε μια λεκάνη με νερό και μαγειρική σόδα, τρίψε τη και θα γίνει σαν καινούρια.

Σόδα αντί… λευκαντικού;

Σου τέλειωσε το λευκαντικό πλυντηρίου; Η σόδα κάνει το θαύμα της και σε αυτή την περίπτωση. Ένα φλιτζανάκι του καφέ σε κάθε πλύση αρκεί!

Φυσικό αποσμητικό παπουτσιών με μαγειρική σόδα

Ξέμεινες από αποσμητική πούδρα παπουτσιών; Δοκίμασε να την αντικαταστήσεις με λίγη μαγειρική σόδα. Διαλύει τη δυσοσμία εγγυημένα.

Εξάλειψε τις οσμές από τους κάδους σκουπιδιών

Τοποθέτησε λίγη σόδα στον πάτο του κάδου σκουπιδιών για να καταπολεμήσεις τις άσχημες οσμές. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα αν θέλεις μπορείς να ρίχνεις λίγη σόδα και μέσα σε κάθε νέα σακούλα που χρησιμοποιείς.

Χρησιμοποίησε τη σόδα αντί για ναφθαλίνη

Αν απεχθάνεσαι την ιδέα της ναφθαλίνης ή άλλων αρωματικών προϊόντων για τις ντουλάπες, η σόδα μάλλον είναι αυτό που χρειάζεσαι. Τοποθέτησε ένα μικρό βαζάκι με σκόνη μαγειρικής σόδας μέσα στα συρτάρια όπου φυλάς τα «προικιά» σου, σεντόνια, πετσέτες και μάλλινα ή βαμβακερά ρούχα για να διατηρήσεις τη φρεσκάδα τους και να καταπολεμήσεις τη μυρωδιά «κλεισούρας».

Δώσε ζωή στα παλιά κοσμήματα & τα ασημικά σου

Η αλήθεια είναι πως το ασήμι είναι από τα πιο ευαίσθητα υλικά καθώς οξειδώνεται και μαυρίζει εύκολα γι΄ αυτό χρειάζεται συνεχή φροντίδα. Ευτυχώς με τη μαγειρική σόδα η διαδικασία γίνεται δίχως κόπο. Σε ένα μπολ βάλε μισή κούπα ξύδι (κατά προτίμηση ζεσταμένο ή αραιωμένο σε λίγο καυτό νερό) και τρία κουταλάκια μαγειρικής σόδας, βάλε μέσα τα ασημικά σου κι άσε τα για δύο με τρεις ώρες. Στη συνέχεια ξέπλυνε τα καλά και σκούπισε τα με μαλακό πανάκι.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Διαβάστε ακόμη

Λεμονόπιτα με κρέμα τυριού χωρίς ψήσιμο


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΖώδια: Αυτές είναι οι σειρές που πρέπει να δει κάποιος με βάση το ζώδιο του!
Επόμενο άρθροΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ : Παιδo… φιλία: Πώς θα προστατεύσουμε τα παιδιά μας από το τεράστιο τραύμα