Στην εποχή που οι ζωηρόχρωμες τροφές κερδίζουν πόντους προτίμησης απλώς και μόνο για τη φωτογένεια τους, από το μαύρο παγωτό με ενεργό άνθρακα μέχρι τα καταπράσινα σμούθι με σπιρουλίνα, έρχεται το ροζ μαρούλι να προστεθεί στην παλέτα της διατροφής μας.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια ποικιλία ραντίτσιο, ένα ιταλικό λαχανικό που χαρακτηρίζεται από σκληρά και κάπως πικρά φύλλα.
Το ροζ ραντίτσιο, ειδικότερα, γνωστό και με την κάπως ποιητική ονομασία La Rosa del Veneto (Το Ρόδο του Βένετο), χαρακτηρίστηκε από το γαστρονομικό site Bon Appetit για το 2017 «λαχανικό της χρονιάς».
Όπως προδίδει και το όνομά του, καλλιεργείται κυρίως στο Βένετο της Ιταλίας και η συγκεκριμένη, ροζ ποικιλία είναι ελαφρώς πιο γλυκιά από το «συμβατικό» ραντίτσιο και ιδανική για σαλάτες.
Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα.
Διαβάστε ακόμη