Πατατοσαλάτα με sauce γιαουρτιού και μουστάρδα για να κάνετε κορμάρα. Η πατατοσαλάτα είναι από τις συνταγές που όπως και να επιλέξεις να τη φτιάξεις κατά ένα “μαγικό” τρόπο γίνεται πάντα υπέροχη. Η εκδοχή που σας προτείνω σήμερα θα γίνει από τις αγαπημένες σας επιλογές τόσο σαν σαλάτα τόσο σαν το κύριο γεύμα σας.
Θα χρειαστόυμε
- 1 κιλό πατάτες μικρές, πλυμένες καλά
- 1 καρότο ξυσμένο στον τρίφτη
- 3-4 ραπανάκια, σε λεπτές φετούλες
- 2 αβγά βρασμένα, σε φέτες
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδελίτσες
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη
Για τη sauce γιαουρτιού
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κρόκους από αβγά βρασμένα
- 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε τις πατατούλες σε πυρίμαχο ταψάκι, τις σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζετε και τις μεταφέρετε σε μπολ.
- Με το ελαιόλαδο σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια σε αντικολλητικό τηγάνι και τα ρίχνετε στο μπολ με τις πατάτες.
- Προσθέτετε το τριμμένο καρότο, τα ψιλοκομμένα αβγά, την κάππαρη, ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.
- Χτυπάτε στο multi τους βρασμένους κρόκους των αβγών με το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι και τη μουστάρδα.
- Ανακατεύετε το μίγμα με το γιαούρτι, τον άνηθο και ανάλογο αλατοπίπερο και περιχύνετε τη σαλάτα.
- Τη μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, διακοσμείτε με τα ραπανάκια και σερβίρετε.
Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram
Διαβάστε ακόμη
Μακαρόνια gourmeδιάρικα με σάλτσα τυριού
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;
Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…
Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…
Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια
Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!
Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !