Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Γιάννα Φαφαλιού : «Να είσαι σεμνή και ταπεινή»…To διαπίστωσα και κατέληξα αφού...

Γιάννα Φαφαλιού : «Να είσαι σεμνή και ταπεινή»…To διαπίστωσα και κατέληξα αφού πέρασα και από την άλλη πλευρά – της έπαρσης.

24259620_1021387028000111_453721476_o

Η Γιάννα Φαφαλιού είναι μια πάρα πολύ όμορφη, γοητευτική και ταλαντούχα τραγουδίστρια.

Πρόσφατα την συνάντησα και μου παραχώρησε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη αποκλειστικά για το Koita-Magazine. Απολαύστε την.

Πείτε μου πως νιώθετε που φέτος συμμετέχετε σε ένα τέτοιο σχήμα και μάλιστα σε έναν ιστορικό χώρο;

Οι «Μουσικές Διαδρομές» σηματοδοτούν ουσιαστικά την επάνοδό μου στην Αθήνα. Για την «επιστροφή» μου προτίμησα ένα χώρο σεμνό και ταπεινό, με σημαντική μουσική ιστορία, μιας κι από κει έχουν περάσει ονόματα όπως ο Κορακάκης, η Κούκα, ο Ανδρεάτος, η Σοφία Παπάζογλου με την οποία έχω τη χαρά να συνεργαζόμαστε φέτος. Έχουμε φτιάξει λοιπόν μια καλή παρέα, ένα φρέσκο σχήμα, στο οποίο πρωτοστατεί το καλό λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι – ως συνέχεια της παράδοσης του μαγαζιού. Υπάρχει μια αυθεντικότητα τόσο μεταξύ μας, όσο και στα τραγούδια που έχουμε επιλέξει – πράγμα που ο κόσμος το εισπράττει γι’ αυτό και περνάει καλά. Είμαι χαρούμενη που συνεργάζομαι, εκτός από τη Σοφία, με τον εξαίρετο Κώστα Τριανταφυλλίδη και το Δημήτρη Κανέλλο με τον οποίον είμασταν μαζί στην ομάδα του Κώστα Μακεδόνα στο “Rising Star”.

Νομίζω πως έχει παραγίνει το κακό… Μα όλη η Ελλάδα τελικά τραγουδάει; Η γνώμη μου είναι πως, αν δεν υπάρχει σωστός χειρισμός και ξεκάθαρη προσδοκία, μπορεί εύκολα να γίνει Καιάδας και να σε γκρεμίσει.
Απλά (δυστυχώς ή ευτυχώς), η τηλεόραση είναι ένα πολύ μεγάλο μέσον που…Λαοπλανεύει.

Ετοιμάζετε κάποιο νέο τραγούδι;

Ναι και η χαρά μου είναι μεγάλη καθώς συνεργάζομαι για πρώτη φορά με τη Sunny Μπαλτζή και τη Σοφία Βόσσου! Πρόκειται για ένα χασάπικο με τίτλο «Θάλασσά μου», το οποίο το λάτρεψα από την πρώτη στιγμή και θα κυκλοφορήσει μέσα στις γιορτές από τη Heaven Music, μαζί με το video clip, στο οποίο πρωταγωνιστεί η 8χρονη κόρη μου.

Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που θέλω να βρεθώ δίπλα τους και να τραγουδήσω μαζί τους. Ισότιμα όμως, όχι για να γίνω η γλάστρα κανενός.

Πότε και πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το τραγούδι;

Νομίζω το τραγούδι αποφάσισε να ασχοληθεί μαζί μου πριν το καταλάβω εγώ…! Εγώ ήμουν ένα παιδί που του άρεσε η μουσική και το πιάνο, το οποίο ξεκίνησα να σπουδάζω από τα 8 μου. Στην παιδική μας χορωδία κάποια κοπέλα ανακάλυψε ότι έχω ωραία φωνή κι έτσι, βρέθηκα στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου Χίου να τραγουδώ και 500 καθήμενοι να έχουν σηκωθεί όρθιοι και να μου διακόπτουν το τραγούδι από το χειροκρότημα! Ε, εκεί νομίζω μπήκε και η «σφραγίδα» για την αποστολή μου σε τούτη τη γη.

Ποια συμβουλή θυμάστε με αγάπη και την ακολουθείτε μέχρι σήμερα;

«Να είσαι σεμνή και ταπεινή»…To διαπίστωσα και κατέληξα αφού πέρασα και από την άλλη πλευρά – της έπαρσης.

Ποια συνεργασία θέλετε να κάνετε και δεν έχετε κάνει μέχρι σήμερα;

Πολλές… Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που θέλω να βρεθώ δίπλα τους και να τραγουδήσω μαζί τους. Ισότιμα όμως, όχι για να γίνω η γλάστρα κανενός. Ελπίζω ο εγγύς χρόνος να πραγματοποιήσει το όνειρό μου αυτό και να δικαιώσει τις επιλογές μου.

Ποια είναι η γνώμη σας για τα μουσικά talent show;

Νομίζω πως έχει παραγίνει το κακό… Μα όλη η Ελλάδα τελικά τραγουδάει; Η γνώμη μου είναι πως, αν δεν υπάρχει σωστός χειρισμός και ξεκάθαρη προσδοκία, μπορεί εύκολα να γίνει Καιάδας και να σε γκρεμίσει.
Απλά (δυστυχώς ή ευτυχώς), η τηλεόραση είναι ένα πολύ μεγάλο μέσον που…Λαοπλανεύει.

Ποιες λέξεις σας χαρακτηρίζουν;

Κατ΄εμέ ή κατά τους άλλους; (γέλια). Αυτά που ακούω πιο συχνά είναι «δυναμική, γοητευτική, καλή ψυχή, με θετική ενέργεια, φωτεινή» – εγώ θα προσέθετα και τα « πολύ ευαίσθητη, δοτική, αγχωτική»… Γενικώς, σαν καθαρόαιμη δίδυμος, έχω διάφορες διπολικές πτυχές που με χαρακτηρίζουν, αλλά, θεωρώ, ότι με κάνουν και πολύ αγαπητή σ΄ αυτούς που ξέρουν να τις διακρίνουν.

Ανεκπλήρωτα όνειρα έχετε που θέλετε να κάνετε πραγματικότητα;

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο μου λιγοστεύουν τα ανεκπλήρωτα! Σαν άνθρωπος πάντως, προτιμώ το εκπληρωμένο και το ‘βιωμένο’ από το ανεκπλήρωτο – γι΄αυτό και σπάνια μετανιώνω για τα λάθη μου. Τα όνειρά μου τα έχω μετατρέψει σε στόχους και δίνομαι ψυχή τε και σώματι σε αυτά.

Τι θα θέλατε να πείτε κλείνοντας;

Ότι η ηλικία είναι…απλά ένα νούμερο. Ποτέ δεν αργά για να ζούμε, να τολμάμε, να πραγματοποιούμε, να ονειρευόμαστε!!!

Οι φωτογραφίες είναι απ΄το προσωπικό αρχείο της Γιάννας Φαφαλιού


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΑθήνα: H πιο φιλόξενη ευρωπαϊκή πόλη σύμφωνα με το BBC
Επόμενο άρθροStan: ” Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα που συνεργάζομαι με τον Χρήστο Δάντη “