Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Κατερίνα Τσάβαλου:”Το παιδί είναι προτεραιότητα για μένα”

Κατερίνα Τσάβαλου:”Το παιδί είναι προτεραιότητα για μένα”

78591472_1050630808623632_7725940356348379136_n

Μια εξαιρετική ηθοποιός η οποία συνεχώς εξελίσσεται και δοκιμάζεται σε νέα πράγματα στη δουλειά της και μια γλυκιά μανούλα η οποία βάζει πάντα σε πρώτο πλάνο το παιδί της και την οικογένεια της.

Η ξεχωριστή Κατερίνα Τσάβαλου με αφορμή την δεύτερη χρονιά της επιτυχημένης παράστασης “Ο Βαφτιστικός της Κυρίας” στην Θεατρική Σκηνή Αθηναϊς, μιλάει στο πρώτο τεύχος του woman’s secret και στον Πάνο Σταματόπουλο.

Διαβάστε το τεύχος ΕΔΩ

Creator Nikou Maryam
Photo Chronis Perrakis
Hairstyle Ioannis Hair & Beauty Team
Make up Olga Sarsaridi
Φόρεμα Κάλλια Καλίκα
Χειροποίητο κολιέ Kostas Arthuros Antonian
 

Φέτος συνεχίζεις για δεύτερη θεατρική σεζόν με το έργο “Ο Βαφτιστικός της Κυρίας” στην Θεατρική Σκηνή Αθηναϊς, με μια δουλειά που πραγματικά αγαπήθηκε θερμά από το κόσμο και κρίθηκε επιτυχημένη τόσο σε καλλιτεχνικό όσο και εμπορικό επίπεδο. Πώς νιώθεις γι αυτή την επαγγελματική στιγμή;

Αρχικά νιώθω μόνο ευγνωμοσύνη και υπέροχα συναισθήματα για τον Χάρη Ρώμα ο οποίος έχει επιμεληθεί τη διασκευή και σκηνοθεσία της παράστασης και επίσης διότι είναι η πρώτη δουλειά που έκανα μετά την γέννηση της κόρης μου οπότε για μένα αυτό σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα και μια αλλαγή πλεύσης κυρίως στο ψυχικό κομμάτι καθώς συνεχίζω να κάνω αυτή τη δουλειά με πολύ αγάπη.

Με τον Χάρη Ρώμα έχετε καταφέρει να δημιουργήσετε μια ονειρεμένη επαγγελματική σχέση τόσο εντός αλλά και εκτός σκηνής. Τι είναι αυτό που θαυμάζεις στον Χ. Ρώμα ως άνθρωπο και τι ως ηθοποιό πάνω στη σκηνή;

Θέλω να ξεκινήσω με αυτό που βλέπω ως άνθρωπο. Ο Χ. Ρώμας μπορεί να είναι λίγο παρεξηγημένος λόγω ότι πολλοί μπορεί να τον θεωρούν κάπως απρόσιτο αλλά στη πραγματικότητα είναι ο πιο γλυκός, πολιτισμένος, ευγενικός, ευγενής και χορτασμένος άνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου.

Δεν έχει ανάγκη για τίποτα καθώς είναι στη κυριολεξία ένας πολιτισμένος άνθρωπος με ασύλληπτο χιούμορ και με μια ανοιχτή καρδιά για όλους. Πάνω στη σκηνή είναι ακόμα καλύτερα διότι όταν ένας άνθρωπος είναι χορτασμένος και γενναιόδωρος στη ζωή του, είναι το ίδιο ακριβώς και πάνω στη σκηνή που μπορεί πραγματικά να σε μάθει πολλά πράγματα.

Ο Βαφτιστικός της Κυρίας είναι μια φάρσα που εμπεριέχει ένα υπερβολικό παίξιμο και άλλους κώδικες πάνω στο σανίδι με τον Χάρη Ρώμα να είναι μετρ σε αυτό που κάνει. Ως άνθρωπος είναι πάντα λαμπερός και γενναιόδωρος και σε βοηθάει πάντα να βγάλεις το καλύτερο στη δουλειά.

79234615_2801827136517816_1554640653479051264_n

Είσαι από τα πολύ τυχερά άτομα στο χώρο καθώς στο ενεργητικό σου έχεις συνεργασίες με πολύ σημαντικά άτομα του χώρου όπως είναι ο Πάνος Κοκκινόπουλος, ο αξέχαστος Νίκος Σεργιανόπουλος και τώρα ο Χάρης Ρώμας. Τι είναι αυτό που αποκομίζεις ως επαγγελματίας μέχρι και σήμερα από τις συνεργασίες σου στο χώρο;

Από τον καθένα παίρνεις στοιχεία που σε κάνουν πιο δυνατό. Ακόμα και από δύσκολες συνεργασίες (με τα ονόματα που αναφέρθηκαν να ήταν από τις πολύ ωραίες μου συνεργασίες), μαθαίνω πράγματα για τον εαυτό μου και από κάποια λάθη μου βγαίνω όλο και πιο δυνατή και ψυχικά κερδισμένη.

Επενδύω στις συνεργασίες διότι  είμαι έτσι ως άνθρωπος . Επενδύω γενικότερα στους ανθρώπους, κάτι που μερικές φορές μπορεί και να είναι κάτι κακό διότι δεν είμαι τόσο ψυχρή με κάποιες καταστάσεις. Ιδανικά θα ήθελα να είμαι πιο αποστασιοποιημένη αλλά επενδύω στις ανθρώπινες σχέσεις διότι δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, είμαι έτσι ως άνθρωπος. Κάποια άτομα τα οποία αγαπώ πολύ, τα “παντρεύομαι” καθώς δένομαι μαζί τους πολύ γρήγορα.

Είναι κάποιοι άνθρωποι όπως η Μπέτυ Λιβανού, η Μαίρη Σταυρακέλλη , η Κυρία Τζένη Ρουσσέα, η Μαρία Κορινθίου αλλά και ο Γιάννης Αιβάζης με τους οποίους γίναμε και κουμπάροι τους οποίους έχω ξεχωριστή θέση στη καρδιά μου.

74214461_2674441936010272_4021468215291936768_o

Μετά τον ερχομό του παιδιού στην ζωή σου, τι άλλαξε στο τρόπο που βλέπεις τα πράγματα στη δουλειά σου;

Το παιδί είναι προτεραιότητα για μένα. Νομίζω ότι σήμερα βλέπω την ουσία περισσότερο. Ακόμα και σήμερα με το παιδί δεν έχω μπει στη φάση της επιβίωσης καθώς δεν μου αρέσει να φτάνω στα άκρα, ούτε να εστιάσω σε μια πρόταση αποκλειστικά για τα χρήματα, ούτε να κάνω κάτι σαν χόμπι διότι ζω από αυτή τη δουλειά. Αυτό σημαίνει ότι βλέπω μόνο την ουσία.

Τα τελευταία χρόνια έχεις μια αποχή από τη τηλεόραση καθώς δεν σε βλέπουμε να βρίσκεσαι σε μια νέα σειρά. Παρακολουθείς το φετινό πρόγραμμα της τηλεόρασης; Σου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον κάποια από τις νέες σειρές;

Αυτή τη στιγμή παρατηρώ ότι κάτι οργανώνεται στο κομμάτι της μυθοπλασίας ξανά, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για όλους μας. Προσωπικά νιώθω πολύ τυχερή διότι έχω προλάβει τις καλές εποχές της τηλεόρασης και καλές δουλειές στο τηλεοπτικό πεδίο. Σήμερα γίνονται αξιόλογες δουλειές όπως είναι οι Άγριες Μέλισσες οι οποίες έχουν ξεχωρίσει ιδιαίτερα. Ο κόσμος όταν βλέπει ότι ο άλλος δεν τον κοροιδεύει με κάτι πρόχειρο, τότε αναζητάει να παρακολουθήσει μια άρτια και αξιόλογη παραγωγή καθώς του αρέσει η μυθοπλασία. Πολύς κόσμος μου λέει κατά καιρούς “γιατί δεν κάνω τηλεόραση” με έντονη επιθυμία διότι ο κόσμος αγαπάει να βλέπει ωραίες σειρές που έχουν να του πουν κάτι.

78853205_916589395410542_4773252607814664192_n

Ήταν καθαρά δική σου επιλογή το να απέχεις από το τηλεοπτικό πεδίο ή ήταν συνδυασμός πραγμάτων;

Βρίσκομαι 24 χρόνια στο χώρο και ειλικρινά αν με ρωτήσεις γιατί δεν βρίσκομαι σήμερα στη τηλεόραση, δεν θα ξέρω να σου απαντήσω. Σίγουρα έμεινα εκτός χώρου το διάστημα της εγκυμοσύνης και το πρώτο καιρό αφότου γέννησα διότι πρακτικά δεν μπορούσα να επιστρέψω αλλά δεν ήταν δική μου ανάγκη το να απέχω τηλεοπτικά. Κατά καιρούς κάνω κάποιες συζητήσεις για νέα τηλεοπτικά projects αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι το οποίο είναι επίσημο. Θα ήθελα πολύ να επιστρέψω στη τηλεόραση διότι μου έχει λείψει η διαδικασία αυτής της δουλειάς. Μπορεί κάποιες φορές που το σκέφτομαι κάπως να στενοχωριέμαι αλλά άλλες φορές λέω ότι για τον κάθε άνθρωπο έρχονται τα πράγματα όταν είναι η ώρα του. Προφανώς για μένα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψω σε κάτι τηλεοπτικό.

Εγώ ήθελα να κάνω πάντα παιδιά. Αν με ρωτούσες όμως αν θα έκανα παιδί, θα σου απαντούσα μάλλον όχι διότι δεν το είχα ως σκέψη στο μυαλό μου και όμως ήρθε τη στιγμή εκεί που δεν το περιμένεις, χωρίς να είχα μπει ποτέ σε αυτή τη διαδικασία να το σκεφτώ πιο ολοκληρωμένα. Πιστεύω πολύ σε αυτό που λένε ότι “όταν κάνουμε σχέδια, ο θεός γελάει” με έναν δικό μου τρόπο.

Είσαι από τα άτομα που κάνεις κατά καιρούς διάφορους  απολογισμούς στη ζωή σου;

Φυσικά και κάνω. Όσο μεγαλώνω, μου αρέσω πιο πολύ. Σκέφτομαι πολλές φορές στους απολογισμούς που κάνω  γιατί έκανα τότε αυτή τη συγκεκριμένη κίνηση , λέγοντας πώς αν δεν την έκανα τελικά δεν θα έφτανα στο σημείο που βρίσκομαι σήμερα.

74239347_10218798199057988_4236288052642709504_o


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΓιάννης Αϊβάζης:” Η τηλεόραση πρέπει να μάθει από τα λάθη της”
Επόμενο άρθροΒίκυ Παγιατάκη: Τραγικές μέρες για 4 ζώδια