Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Γιώργος Λεμπέσης:”Για να κάνεις μεγάλα πράγματα στην μουσική, χρειάζεται πολύ συναίσθημα”

Γιώργος Λεμπέσης:”Για να κάνεις μεγάλα πράγματα στην μουσική, χρειάζεται πολύ συναίσθημα”

74397486_2591440851085549_7428496545202307072_o

Ανήκει στου καλλιτέχνες εκείνους που βίωσαν την χρυσή εποχή στο επάγγελμα τους και με τραγούδια που μέχρι και σήμερα παραμένουν διαχρονικά στις επιλογές του κόσμου.

Σε κάθε του ζωντανή εμφάνιση δημιουργείται ένα τρελό πάρτυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τον κόσμο να τον αγαπάει και να τον εκτιμάει πολύ μέχρι και σήμερα και ως άνθρωπο αλλά και ως καλλιτέχνη.

Ο Γιώργος Λεμπέσης με αφορμή τις επιτυχημένες εμφανίσεις στο 4711, μιλάει στο Koitamagazine.gr και στον Πάνο Σταματόπουλο για την επιστροφή του στην αθηναϊκή διασκέδαση, για την συνεργασία του με τον Γιώργο Τσαλίκη, για την trap μουσική και την απήχηση της στη νέα γενιά, για τα μουσικά talent shows αλλά και για το πόσο αισιόδοξος νιώθει με την κατάσταση της χώρας και τα δεδομένα γύρω του.

Λεμπέσης

Φέτος επιστρέφεις στα νυχτερινά δρώμενα της Αθήνας σε ένα πιο σταθερό πρόγραμμα με τις εμφανίσεις σου στο 4711  μαζί με τον Γιώργο Τσαλίκη. Πώς προέκυψε αυτή η νέα πρόταση;

H επιστροφή στην αθηναϊκή νύχτα είναι μεγάλη χαρά για μένα. Με χαροποιεί το γεγονός ότι βρίσκομαι σε ένα από τα κορυφαία μαγαζιά της χώρας με μια πολύ καλή ομάδα γύρω μου οι οποίοι είναι και καλοί μου φίλοι. Η πρόταση για να συμμετάσχω έγινε στα τέλη Οκτωβρίου και με μεγάλη μου χαρά την αποδέχτηκα. Ο λόγος για τον οποίον αποδέχτηκα αυτή την πρόταση είναι διότι θεωρώ ότι είναι ένα μαγαζί το οποίο μου ταιριάζει πολύ αλλά και διότι έχω αποκτήσει μια εξαιρετική σχέση με όλα τα παιδιά που δουλεύουν σε αυτό. Η φιλοσοφία του μαγαζιού αλλά και η εκπληκτική χημεία που έχουμε δημιουργήσει όλοι οι καλλιτέχνες το έχει κάνει εξαιρετικό στο είδος του και από τα “must” της φετινής σεζόν.

Τα τελευταία χρόνια δεν σε βλέπαμε σε ένα πιο σταθερό ραντεβού σε ένα νυχτερινό κέντρο στην αθηναϊκή διασκέδαση καθώς πραγματοποιούσες συνεχώς ζωντανές εμφανίσεις  σε Ελλάδα και Κύπρο. Ποιος ήταν ο λόγος που σε έκανε να απείχες;

Θεωρώ ότι η διασκέδαση σήμερα έχει μεταφερθεί σε ένα διαφορετικό επίπεδο, αυτό του live clubbing με το 4711 να είναι από τους χώρους που έχει πρωταγωνιστήσει σε αυτό. Πιστεύω ότι ο κλασσικός  τύπος μπουζουκιών δεν λειτουργεί όπως πιο παλιά. Επιθυμούσα να επιστρέψω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτός επετεύχθη με το 4711.

Πώς είναι η συνεργασία σου με τον Γιώργο Τσαλίκη; Tι είναι αυτό που ξεχωρίζεις στον ίδιο ως καλλιτέχνη;

Η συνεργασία μου με τον Γιώργο είναι πολύ καλή. Ο Γιώργος είναι πολύ θετικός άνθρωπος και με μια φοβερή ενέργεια. Μου έχει κάνει εντύπωση η εργατικότητα του αλλά και η αστείρευτη ενέργεια σε αυτό που κάνει.

Θεωρείς ότι είναι εύκολο σήμερα να δημιουργηθούν πλέον καλές παρέες στην νύχτα και να συμπράξουν μαζί  καλλιτέχνες σε ένα σχήμα;

Αν υπάρχει θετική ενέργεια και τηρούνται όλα τα δεδομένα που έχουν συμφωνηθεί πριν την έναρξη των εμφανίσεων, όλα πηγαίνουν εξαιρετικά. Όλοι οι καλλιτέχνες πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης από αυτό που ξέραμε παλιά. Προσωπικά πιστεύω πολύ στο “Η ισχύς εν τη ενώσει”.

74397486_2591440851085549_7428496545202307072_o (1)

Πώς κρίνεις το μουσικό πεδίο του σήμερα και την μεγάλη επιτυχία της trap μουσικής στην νέα γενιά; Έχεις μπει στην διαδικασία να ακούσεις κάποια από αυτά τα κομμάτια που παίζονται σήμερα;

Η ζωή μου είναι η μουσική κι ενοίτε ενημερώνομαι όσο μπορώ περισσότερο για τα νέα μουσικά ακούσματα παγκοσμίως. Δεν είναι τυχαίο ότι η trap έχει αγγίξει τα νέα παιδιά. Θεωρώ απολύτως λογικό το ότι έχει μεγάλη επιτυχία σήμερα, κάτι το οποίο πρέπει να δεχτούμε αλλά και να σεβαστούμε. Προσωπικά όταν η μουσική καλύπτει την αρμονία, την μελωδία και τον ρυθμό , με καλύπτει απόλυτα. Aυτό είναι κάτι που δεν γίνεται σε μεγάλο βαθμό στην trap. Προσωπικά σέβομαι αυτό το είδος μουσικής αλλά τα ακούσματα μου γενικά είναι λίγο διαφορετικά.

Θα έλεγες το ναι στο μέλλον σε μια ανατρεπτική συνεργασία με έναν καλλιτέχνη αυτού του είδους;

Βεβαίως και θα το έκανα. Γενικότερα είμαι πολύ χαρούμενος που έχουν επιστρέψει δυναμικά τα ακούσματα των δεκαετιών του 80, 90 και 2000 στην μουσική βιομηχανία του σήμερα. Σε πολλές από τις ζωντανές μου εμφανίσεις, συναντάω αρκετά παιδιά ηλικίας 17, 18  και 20 χρονών τα οποία ξέρουν τα τραγούδια μου, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και το οποίο με χαροποιεί ιδιαίτερα. Όπου και να γυρίσω στο ραδιόφωνο ακούω τα τραγούδια εκείνης της εποχής αλλά και στα clubs το οποίο με έχει γεμίσει μεγάλη χαρά μέσα μου.

Σήμερα πολλά νέα παιδιά κυνηγούν το όνειρο τους στο χώρο μέσω της συμμετοχής τους σε ένα μουσικό talent show της μικρής οθόνης. Εσύ πιστεύεις ότι ένα  παιδί που συμμετέχει σε ένα από αυτά έχει μέλλον μπροστά του στο χώρο ή βρίσκεται στα πράγματα μόνο τους μήνες της προβολής του show και μετά πέφτουν τα φώτα από πάνω του;

Σήμερα ο βασικός τρόπος των νέων παιδιών ώστε να βγουν προς τα έξω είναι η συμμετοχή τους σε ένα μουσικό talent show καθώς τα πράγματα γύρω μας είναι αρκετά δύσκολα. Στην εποχή που ζούμε είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να κάνει καριέρα στο χώρο  και να καθιερωθεί στα πράγματα. Πάντα ήταν δύσκολα απλά τώρα έχει δυσκολέψει ακόμα περισσότερο καθώς οι δισκογραφικές εταιρίες δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που δουλεύανε παλιά και στήνανε καριέρες. Σήμερα τα social media παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι τα οποία έχουν τα θετικά αλλά και τα αρνητικά τους.

Η εποχή ζητάει μεγάλη υπομονή, επιμονή αλλά και γερό στομάχι. Από κι και πέρα  θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει σήμερα ένα νέο παιδί και να κάνει μια μεγάλη και διαχρονική πορεία στο χώρο. Η αλήθεια είναι ότι κατά καιρούς παρακολουθώ αρκετούς αξιόλογους τραγουδιστές οι οποίοι παίρνουν μέρος σε διάφορα μουσικά παιχνίδια στο γυαλί.

75241028_2586602078236093_454413617295523840_o

Θεωρείς ότι στην πορεία ενός καλλιτέχνη παίζει τελικά πιο σημαντικό ρόλο η τύχη και το να βρίσκεσαι την σωστή στιγμή στο κατάλληλο μέρος ή και η στρατηγική και οι επιλογές που θα κάνει;

Πρόκειται για για έναν συνδυασμό πραγμάτων μαζί με το ταλέντο φυσικά το οποίο είναι ένα πολύ βασικό κομμάτι. Για να προχωρήσει ένας άνθρωπος, παίζουν ρόλο οι επιλογές του, το ταλέντο που έχει, η εργατικότητα, το timing αλλά και το να βάζεις  έναν στόχο και να θες να τον πετύχεις χωρίς να σταματάς. Αν αφαιρέσεις ένα από αυτά, σίγουρα κάπου θα υπάρχει ένα πρόβλημα.

Αν σήμερα έκλεινε το κεφάλαιο της μουσικής, θα ένιωθες χορτάτος με τα όσα έχεις καταφέρει μέχρι και σήμερα;

Πριν πολλά χρόνια όταν με ρωτούσαν τι θα ήθελες να συμβαίνει μετά από 20 χρόνια, έλεγα να ακούω τα τραγούδια μου και να τα αγαπάει ο κόσμος, κάτι που είναι μεγάλη ευτυχία για έναν καλλιτέχνη. Από την ηλικία των 5 χρονών που θυμάμαι τον εαυτό μου, είμαι μέσα στην μουσική πάνω σε ένα πιάνο στο οποίο συνθέτω και ενορχηστρώνω νέες μελωδίες. Γενικότερα δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς μουσική. Έχω ζήσει πολύ όμορφες στιγμές στο επάγγελμα αλλά δεν μου αρέσει κιόλας να μένω εκεί στάσιμος. Θέλω συνεχώς να προχωράω και να βάζω καινούργιους στόχους. Φέτος  χάρηκα πολύ με το μιούζικαλ Βουτιά στην Βυθούπολη στο Παλλάς καθώς με τον ξάδερφο μου Γ. Λεμπέση, τον Φωκά Ευαγγελινό, την Minos – Emi αλλά και την υπόλοιπη ομάδα των συνεργατών, παρουσιάσαμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα επί σκηνής. Χάρηκα πολύ που τραγούδησαν κομμάτια μου μεγάλοι καλλιτέχνες όπως είναι ο Σάκης Ρουβάς, η Τάμτα, ο Μάρκος από τους Locomondo, o Πάνος Μουζουράκης, ο Πάνος από τους Stereo Soul, η Καλομοίρα, ο Χάρης Βαρθακούρης, η Αντριάνα Μπάμπαλη αλλά και η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου. Αυτή η δουλειά ήταν μεγάλη τιμή για μένα και τους ευχαριστώ όλους για αυτό. Η Βυθούπολη ήταν ίσως το καλύτερο παιδικό μιούζικαλ που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια που στήθηκε σε ένα κεντρικό θέατρο, κάτι που από ότι γνωρίζω θα συνεχιστεί στο μέλλον και σε αρκετές πόλεις της χώρας. Αυτή την περίοδο ετοιμάζω κάτι για το εξωτερικό καθώς αγαπάω πολύ το είδος της epic – κινηματογραφικής μουσικής και είναι ο επόμενος μου στόχος πέραν των ζωντανών μου εμφανίσεων.

Τι είναι αυτό που κρατάς από τυχόν επαγγελματικά φάουλ και λάθος επιλογές από το μέχρι τώρα ταξίδι σου στο χώρο;

Όσο ζεις και υπάρχεις σε έναν χώρο, κάνεις τα σωστά αλλά και τα λάθη καθώς κανείς μας δεν είναι τέλειος. Το θέμα είναι όταν πέφτεις, να σηκώνεσαι πάλι όρθιος και να παλεύεις σε αυτό που κάνεις. Κατά την άποψη μου είναι προτιμότερο να απέχεις από κάτι από το να κάνεις κάτι το οποίο θα σε φθείρει, κάτι που πάντα προστάτευα όσο καιρό απείχα από τα πράγματα. Ήταν επιλογή μου να μην κάνω κάποια πράγματα που δεν με ευχαριστούσαν ή  δεν θα μου ταίριαζαν τόσο πολύ. Προτιμούσα να απέχω και να συνεχίζω να δουλεύω στο φουλ. Ήμουν πάντα μέσα στην μουσική αλλά στα φώτα βγήκα σήμερα μετά από ένα μεγάλο διάστημα.

18486013_2000391766857130_3951467588619545160_n

Σήμερα είσαι αισιόδοξος με την κατάσταση της χώρας και τα δεδομένα γύρω σου;

Γενικότερα έχω θετική άποψη για τα πράγματα γύρω μου. Εύχομαι συνεχώς να μην δημιουργηθούν προβλήματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική και την σχέση μας με τους γειτονικούς λαούς. Θεωρώ ότι η Ελλάδα θα βαδίσει σε ένα καλό δρόμο. Λόγω του ότι έχω ταξιδέψει αρκετό στο εξωτερικό , έχω αντιληφθεί ότι η Ελλάδα είναι πολύ αγαπητή σε πολλούς αλλά και οι άνθρωποι που ζουν μέσα σε αυτή. Θυμάμαι μια φράση που μου είχε πει στο παρελθόν μια μεγάλη παραγωγός στο Hollywood η οποία μου ανέφερε χαρακτηριστικά  ότι “Η Ελλάδα είναι φως” , κάτι που από μόνο του τα λέει όλα.

Πιστεύεις ότι στο πέρασμα της κρίσης στο χώρο, η μουσική έγινε καλύτερη και ότι βγήκαν στο φως αξιόλογα ακούσματα;

Θεωρώ ότι παγκόσμια δυσκολεύεσαι να ακούσεις πολύ ωραία πράγματα. Εύχομαι στο μέλλον να υπάρξει έμπνευση, κάτι το οποίο για να επιτευχθεί, παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο τα κοινωνικά ερεθίσματα και γενικότερα το πώς σε κατευθύνει η εποχή. Σήμερα λείπει το συναίσθημα και για να κάνεις μεγάλα πράγματα στην μουσική, χρειάζεται πολύ συναίσθημα. Αυτή η έλλειψη έχει εντοπιστεί παγκόσμια χωρίς να λείπουν βέβαια και παραγωγές οι οποίες είναι εξαιρετικές αλλά και μοναδικοί καλλιτέχνες. Ελπίζω ότι σύντομα η μουσική θα ανακάμψει και ως προς αυτό το κομμάτι.

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζεις σήμερα στο ραδιόφωνο αλλά και στην πλατφόρμα του youtube; 

Προσωπικά ακούω πολύ κλασσική μουσική η οποία μου αρέσει πολύ αλλά και η κινηματογραφική μουσική. Πρότυπο μου είναι ο Βαγγέλης Παπαθανασίου τον οποίο αγαπώ ιδιαίτερα ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες παγκοσμίως στο είδος στο οποίο πρεσβεύει αλλά και ο Ηans Zimmer o οποίος έχει κάνει πολλά επιτυχημένα κινηματογραφικά soundtrack. Είμαι μεγάλος θαυμαστής της μουσικής rockabilly  αλλά και του Elvis Presley. Φέτος το καλοκαίρι επισκέφτηκα την Graceland και το μουσείο που έχει δημιουργηθεί για τον ίδιο στο οποίο ένιωσα απίστευτη συγκίνηση. Εκεί που συγκινήθηκα ακόμα περισσότερο είναι όταν μπήκα στo Sun Studios, στο Memphis στο οποίο πραγματικά ανατρίχιασα καθώς ήταν η πρώτη φορά που μπήκα στο studio που τραγούδησε για πρώτη φορά ο Elvis Presley αλλά και μια σειρά σημαντικών καλλιτεχνών όπως είναι ο Jerry Lee Lewis και ο Johnny Cash, στο σημείο που πραγματικά ξεκίνησαν όλα. Για μένα ήταν μια μαγική εμπειρία.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Ετοιμάζω ένα νέο κομμάτι αλλά και μια μεγάλη περιοδεία κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Βρίσκομαι σε συζητήσεις με την ομάδα του 4711 για το ποιο θα είναι το επόμενο μας βήμα και για μια μελλοντική συνεργασία. Ας είμαστε καλά και όλα θα έρθουν.

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΣτην εντατική ο Κώστας Βουτσάς: Τα τελευταία νέα για την υγεία του
Επόμενο άρθροJoaquin Phoenix: Με δάκρυα στα μάτια πήρε το ‘Οσκαρ! Συγκλονιστική η ομιλία του! [Video]