Αρχική RETROLOVERS Μια φορά κι έναν καιρό: ‘Ερωτες που έγραψαν ιστορία!

Μια φορά κι έναν καιρό: ‘Ερωτες που έγραψαν ιστορία!

έρωτες

Έρωτες που έγραψαν ιστορία

Άγιος Βαλεντίνος, ο προστάτης των ερωτευμένων… που αν και εισαγόμενος, κατάφερε να απόκτησει ελληνική υποκοότητα. Φλογερός, πικάντικος , ελεύθερος αλλά και τολμηρός – με κεντρικό θέμα τι αλλό; Τον έρωτα! Πάμε να θυμηθούμε φλογερούς έρωτες που έγραψαν την δική τους ιστορία – έρωτες με πρωταγωνιστές, μιάς άλλης εποχής!

Γιάννης Φέρτης – Μιμή Ντενίση

«Γνωριστήκαμε στην πρώτη ανάγνωση του “Συμβολαιογράφου”. Toν ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά. Αυτό το παρουσιαστικό, αυτή η φωνή. Εκείνος, πάλι, δεν μου έδινε καμία σημασία. Ολο πλάκες μού έκανε και κόντρες. Πέρασε καιρός να εκδηλωθεί. Είναι κλειστός άνθρωπος ο Γιάννης. Τελικά παντρευτήκαμε».

«Ο Γιάννης ήταν Πυγμαλίωνας για μένα. Η σχέση μας ήταν άνιση. Δεν είχα τελειώσει τη σχολή όταν γνώρισα το Γιάννη. Εγώ ήμουν μαθήτρια και ο Γιάννης ήταν υπερπρωταγωνιστής. Στο κομμάτι της δουλειάς κράτησα το θεατρικό ήθος. Στη δουλειά επίσης κράτησα πολλά. Αγαπηθήκαμε πολύ με τον Γιάννη ήμασταν 10 χρόνια μαζί και πάντα τον αγαπώ και πάντα τον νοιάζομαι. Έιχε δηλώσει η Μιμή Ντενίση για τον Γιάννη Φέρτη.

1985-2 ΑΓΙΕ ΒΑΛΕΝΤΙΝΕ ΕΙΚΟΝΕΣ (3) – Copy

Αλέκος Αλεξανδράκης – Νόνικα Γαληνέα

Εκείνος ο απόλυτος «ζεν-πρεμιέ» του ελληνικού κινηματογράφου, εκείνη μια λαμπερή ανερχόμενη σταρ του ελληνικού θεάτρου. Ο Αλέκος Αλεξανδράκης και η Νόνικα Γαληνέα γνωρίστηκαν το 1969 στη σκηνή του θεάτρου «Μετροπόλιταν» στη Λ.Αλεξάνδρας που παιζόταν το έργο «Μεγάλα Χρόνια» του Γεώργιου Ρούσσου.

«Ήξερα πως ήταν παντρεμένος και πως είχε ένα αγοράκι. Δεν είχαμε ανταλλάξει ποτέ κουβέντα εκτός από καλημέρα και επειδή δεν τολμούσα να τον κοιτάω, πήγαινα από πίσω του και κοίταζα το σβέρκο και τα μαλλιά του. Ήταν πολύ ωραίος. Ένιωθα μεγάλη έλξη, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν πως μια μέρα, σύντομα, θα είμαστε ζευγάρι. Δε φανταζόμουν καν πως του άρεσα. Την πρώτη φορά που μου μίλησε στην πρόβα μού είπε: «Καλοκαίρι με τη Μόνικα». Του είπα: «Μόνο που εμένα με λένε Νόνικα». Και μου απάντησε: «Το ξέρω»», αναφέρει η Νόνικα Γαληνέα στην αυτοβιογραφία της.

1985-2 ΑΓΙΕ ΒΑΛΕΝΤΙΝΕ ΕΙΚΟΝΕΣ (4)

Μπέτυ ΒαλάσηΤίτος Βανδής

Μία από τις πιο καλές ηθοποιούς που έχει χαρίσει στον κόσμο εξαιρετικές ερμηνείες και στο θέατρο, αλλά και στην τηλεόραση, η Μπέτυ Βαλάση έζησε έναν μεγάλο με τον επίσης σπουδαίο ηθοποιό Τίτο Βανδή.

-Όταν γνώρισα τον Τίτο ήμουν μονογαμική. Και του λέω, «δεν γίνεται να είμαστε μαζί, γιατί είσαι παντρεμένος με μία κυρία που δεν την ξέρω και εγώ το ίδιο. Και τι θα γίνει, θα αρχίσουμε να πηγαίνουμε 3:00 με 5:00 στο ξενοδοχείο;». Μετά αρχίσαμε τα τηλέφωνα και μου λέει «χωρίζω, χωρίζεις και παντρευόμαστε». Έτσι έγινε. Μείναμε μαζί 20 χρόνια. (1984-2003) Δεν νομίζω ότι κανένας άντρας είναι πιστός ποτέ, οι άντρες είναι περίεργοι. Αλλά ήταν πιστός στην αγάπη και σε αυτή τη σχέση.

Τον Τίτο Βανδή τον πόνεσα πολύ, τον θαύμαζα και τον ερωτεύτηκα ως το τέλος. Του θύμωσα που πέθανε» δήλωνε η ίδια σε μια εκπομπή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

κοιτα έρωτες

Κάκια Αναλυτή – Κωστας Ρηγόπουλος

Το πολυαγαπημένο ζευγάρι του ελληνικού θέατρου, Κάκια Αναλυτή και Κωστας Ρηγόπουλος, ήταν μαζί επί 46 ολόκληρα χρόνια, και δεν έφυγε ούτε λεπτό – ο ένας από το πλευρό του άλλου. Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του ηθοποιού Κώστα Ρηγόπουλου, έφυγε από ανακοπή καρδιάς και η σύντροφος της ζωής του Κάκια Αναλυτή.

Οι δυο τους είχαν παντρευτεί το 1956 και έκτοτε έμειναν αχώριστοι τόσο στη ζωή όσο και στο θεατρικό σανίδι. «Δεν ξέρω τι ήταν αυτό που με τράβηξε τόσο πολύ σ’ αυτό το κοριτσάκι ώστε μέσα στις πρόβες και στην εβδομάδα που κράτησε το έργο ερωτευθήκαμε. Ετσι αστραπιαία δεν μπορούσε να κάνει ο ένας χωρίς τον άλλον. Και από τότε πέρασαν χρόνια…», είχε αναφέρει ο Κώστας Ρηγόπουλος χρόνια αργότερα.

Δείτε ακόμη: Μεγάλοι έρωτες: Όταν η Ρένα Βλαχοπούλου ερωτεύτηκε τον Γιώργο Λαφαζάνη

καρεζη καζακος

Τζένη Καρέζη Κώστας Καζάκος

Το φθινόπωρο του 1966, στα γυρίσματα της ταινίας «Κονσέρτο για Πολυβόλα» της Φίνος Φιλμ, η Τζένη Καρέζη ερωτεύτηκε παράφορα τον τότε ανερχόμενο ηθοποιό Κώστα Καζάκο, με τον οποίο παντρεύτηκε λίγους μήνες αργότερα. Μαζί απέκτησαν τον γιο τους, Κωνσταντίνο.

Η γνωστή ηθοποιός είχε γνωριστεί με τον Καζάκο, πολύ καιρό πριν συμπρωταγωνιστήσουν στην ταινία. Ωστόσο, δεν είχε υπάρξει ερωτική έλξη μεταξύ τους. Η Καρέζη ήταν ακόμη παντρεμένη με το Ζάχο Χατζηφωτίου.

Ο Κώστας Καζάκος σε συνεντευξή του είχε πει στη «Μηχανή Του Χρόνου»:

«Είχαμε συναντηθεί τουλάχιστον δύο φορές μέσα από τη δουλειά (…) Την έπιανα το πρωί να μάθει τα λόγια της στο καμαρίνι όπου βαφόταν. Σαν να μην συνέβη. Σαν να μην είχαμε ιδωθεί. Αλλού κοίταγε ο ένας, αλλού ο άλλος. Ο κεραυνοβόλος έρωτας του ζευγαριού μέσα από μια παρτίδα τάβλι Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων στα γυρίσματα, Καζάκος και Καρέζη συνήθιζαν να παίζουν τάβλι για να περάσει η ώρα. Κάπως έτσι, σε μια παρτίδα, ήρθε ο έρωτας.

Ο ηθοποιός εκμυστηρεύτηκε μιλώντας στη «Μηχανή Του Χρόνου» πως γεννήθηκε ένας μεγάλος έρωτας μέσα από μια παρτίδα τάβλι. «Καθόμαστε κάτω από μια ελιά και παίζαμε τάβλι. Και τράβηξε αυτή η υπόθεση, ήταν ταβλαδόρισσα η Τζένη, ήτανε μανιακή με το τάβλι. Τράβηξε αυτό και μείναμε 26-27 χρόνια μαζί».

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗGreekCinemaFanPage
Προηγούμενο άρθροΔύσκολες στιγμές για τον Μελέτη στις Άγριες Μέλισσες
Επόμενο άρθροEυγενία Ξυγκόρου:”Σήμερα ένας  ηθοποιός θα πρέπει να εργάζεται σε 2-3 παραστάσεις ώστε να διευθετήσει το βιοποριστικό του ζήτημα”
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!