Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Eυγενία Ξυγκόρου:”Σήμερα ένας  ηθοποιός θα πρέπει να εργάζεται σε 2-3 παραστάσεις ώστε...

Eυγενία Ξυγκόρου:”Σήμερα ένας  ηθοποιός θα πρέπει να εργάζεται σε 2-3 παραστάσεις ώστε να διευθετήσει το βιοποριστικό του ζήτημα”

eygenia_xygkoroy_1

Η Ευγενία Ξυγκόρου με αφορμή την πρεμιέρα της παράστασης “Το Σπίτι των επιθυμιών” σε σκηνοθεσία Μανώλη Κλωνάρη στο θέατρο Αγγέλων Βήμα, μιλάει στο  Koitamagazine.gr και στον Πάνο Σταματόπουλο, για το θεατρικό της ντεμπούτο, την δημοφιλία που απέκτησε από την τηλεόραση, για την αντίδραση των γονιών της στην επιλογή της να ασχοληθεί με την υποκριτική, για την σχέση της με τα social media αλλά και για το πώς φαντάζεται τον εαυτό της τα επόμενα χρόνια σε καλλιτεχνικό επίπεδο.

evgenia_1

Από τις 14/2 θα βρίσκεσαι στη παράσταση “Το σπίτι των επιθυμιών” στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα, κάνοντας το θεατρικό σου ντεμπούτο στη σκηνή. Τι σε έκανε να πεις το ναι σε αυτή την δουλειά;

Όταν μου πρότεινε ο Μανώλης Κλωνάρης  να βρεθώ σε αυτή την δουλειά, δεν γνώριζα τίποτα σχετικά με το έργο. Όταν μου ανέφερε την ιδέα της παράστασης, τους υπόλοιπους συντελεστές αλλά και το ότι θα παίξουμε σε μια κωμωδία, είπα απευθείας το μεγάλο ναι. Είμαι αρκετά ενθουσιασμένη διότι η ομάδα στο σύνολο της είναι εκπληκτική και διότι έχουμε δημιουργήσει μια άριστη συνεργασία. Όλοι μας έχουμε δουλέψει αρκετά γι αυτή την δουλειά, προσπαθώντας να μεταφέρουμε στο σανίδι το καλό κλίμα που έχουμε δημιουργήσει ως ομάδα.

Τι θα δει ο θεατής από κοντά;

Πρόκειται για μια κωμωδία ερωτικών παρεξηγήσεων στην οποία ο καθένας μας παρουσιάζει την δική του ιστορία. Προσπαθούμε όλοι μαζί να δώσουμε σε αυτή την ιστορία το δικό μας κέφι και ενέργεια τα οποία θέλουμε να μεταφερθούν και στον ίδιο τον θεατή.

83890461_1824672417662817_8155013473323974656_n

Την περσινή σεζόν έκανες την πρώτη σου τηλεοπτική εμφάνιση στην “Επιστροφή” στον Ant1, σε μια δουλειά που αγαπήθηκε θερμά από το κοινό. Σήμερα παρακολουθείς τι παίζεται στη τηλεόραση;

Φέτος δεν έχω καταφέρει μέχρι στιγμής να παρακολουθήσω κάτι στο τηλεοπτικό πρόγραμμα καθώς δεν ο χρόνος μου είναι αρκετά περιορισμένος λόγω των υπόλοιπων δραστηριοτήτων μου. Έχει τύχει να δω κάτι πράγματα αποσπασματικά και κάποιες αξιόλογες δουλειές αλλά όχι συστηματικά ώστε να έχω μια ολοκληρωμένη άποψη για τα πράγματα.

Τι κρατάς από την πρώτη σου επαφή με την τηλεόραση;

Kρατάω τα πάντα! Μου άρεσαν όλα τα κομμάτια της δουλειάς όπως το τι συνέβαινε στα παρασκήνια αλλά και κατά την διάρκεια του γυρίσματος, τις σχέσεις που δημιουργήθηκαν με τους υπόλοιπους συναδέλφους αλλά και το συνολικό αποτέλεσμα. Σήμερα δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα αρνητικό από αυτή την εμπειρία.

Σήμερα πόσο εύκολο θεωρείς ότι είναι για έναν νέο ηθοποιό να βιοπορίζεται αποκλειστικά από το θέατρο;

Αυτό έχει άμεση σχέση και με τις παραγωγές στις οποίες συμμετέχει. Για μένα είναι η πρώτη μου δουλειά στο θέατρο οπότε από δω και εμπρός θα αντιμετωπίσω τις συνθήκες γύρω μου. Σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο καθώς σήμερα ένας  ηθοποιός θα πρέπει να εργάζεται σε 2-3 παραστάσεις ώστε να διευθετήσει το βιοποριστικό του ζήτημα.

Ποια ήταν η αντίδραση των γονιών σου όταν άκουσαν ότι θέλεις να ασχοληθείς με την υποκριτική;

Με την μητέρα μου ήταν κάτι για το οποίο είχαμε κάνει κάποιες συζητήσεις οπότε δεν αντιμετώπισε κάποια ιδιαίτερη αναστάτωση. Ο πατέρας μου παρότι το είχε καταλάβει, έκανε ότι δεν το άκουγε καθώς ακόμα και την ημέρα που πέρασα στην Σχολή, με ρωτούσε με δισταγμό για το τι θα ακολουθήσω στο μέλλον.  Μέχρι την στιγμή που με είδε στην σειρά στη τηλεόραση, δεν το είχε πιστέψει 100% μέσα του καθώς νόμιζε ότι ίσως είναι λόγια της στιγμής για μένα.

79217482_112373973580201_844447044918575104_n

Σκέφτηκες ποτέ να έχεις ένα δεύτερο πλάνο στο μυαλό σου  επαγγελματικά σε περίπτωση που τα δεδομένα στο επάγγελμα δεν σε ικανοποιούσαν πλήρως;

Αυτό είναι κάτι που σίγουρα σε προβληματίζει, ειδικά αυτή την εποχή που όλα είναι αβέβαια γύρω μας αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει plan b. Δυστυχώς έχω δρομολογήσει όλη μου την ζωή έτσι ώστε να υπάρχει μόνο αυτός ο δρόμος, κάτι που σίγουρα με φοβίζει αλλά δεν θέλω να κάνω κάτι άλλο πέραν της υποκριτικής.

Ποια είναι η σχέση σου με τα social media;

Γενικά δεν είμαι τόσο καλή στο κομμάτι της διαχείρισης του καθώς μπορεί να αργοπορήσω να απαντήσω ακόμα και σε ένα μήνυμα ενός φίλου μου το οποίο μπορεί να δω μετά από μέρες. Έχω ακόμα την εντύπωση ότι τα social media είναι ένα δικό μου κομμάτι το οποίο μπορεί να παρακολουθήσουν μόνο οι φίλοι μου. Δεν έχω μπει ακόμα στο τριπάκι του να ανεβάζω κάτι δημόσια παρά μόνο για μένα και για τους κοντινούς μου ανθρώπους. Θέλω να ανεβάζω αυτό που πραγματικά με εκφράζει , χωρίς να σκέφτομαι τι θα ήθελε να δει ο άλλος από μένα.

Υπάρχουν κάποιες προσωπικότητες που θαύμαζες πριν μπεις στο χώρο και με τους οποίους θα ήθελες να συνεργαστείς στο μέλλον σε μια νέα δουλειά;

Γενικότερα τα περισσότερα πρότυπα που έχουμε έτσι κι αλλιώς δεν είναι από την χώρα μας καθώς λόγω της επιρροής του παγκόσμιου κινηματογράφου, είμαστε περισσότεροι εξοικειωμένοι με τους ξένους ηθοποιούς. Έχω αρκετά άτομα που προέρχονται από το εξωτερικό και τα οποία θαυμάζω πολύ αλλά και αρκετούς Έλληνες καλλιτέχνες με τους οποίους εύχομαι να βρεθώ επαγγελματικά στο μέλλον.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου τα επόμενα χρόνια σε καλλιτεχνικό επίπεδο;

Aυτό που ξέρω είναι ότι θέλω να ολοκληρώσω τις σπουδές μου στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και να μπω στη συνέχεια σε μια Δραματική Σχολή. Θα ήθελα στο μέλλον να πειραματιστώ σε πολλά πεδία. Θα ήθελα να παίξω στον κινηματογράφο, να συμμετάσχω και άλλες σειρές αλλά και να παίξω και σε άλλα είδη θεάτρου, σε μικρούς αλλά και σε πιο κεντρικούς χώρους.

rsz_1

Παραστάσεις από Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020: Σάββατο και Κυριακή στις 21.30
Διάρκεια: 90 λεπτά
Εισιτήρια: 14 ευρώ (10 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65 ετών- 5 ευρώ ατέλειες)

Θέατρο Αγγέλων Βήμα | aggelonvima.gr
Διεύθυνση
: Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια
Κρατήσεις: 210 5242211

 

 

 

 

 

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΜια φορά κι έναν καιρό: ‘Ερωτες που έγραψαν ιστορία!
Επόμενο άρθροΗ Σοφία Μάντη ερμηνεύει τα τραγούδια του έρωτα