Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Μαρία Θωμά:”Aν δεν υπήρχε το θέατρο στην ζωή μου δεν ξέρω καν...

Μαρία Θωμά:”Aν δεν υπήρχε το θέατρο στην ζωή μου δεν ξέρω καν να απαντήσω τι άνθρωπος θα ήμουν και αν θα ήμουν ευτυχισμένη”

H Mαρία Θωμά με αφορμή την έναρξη των παραστάσεων “Το Σπίτι των Επιθυμιών” και “Afterplay” στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Koitamagazine.gr και στον Πάνο Σταματόπουλο, μιλώντας μεταξύ άλλων για τις θεατρικές δουλειές στις οποίες βρίσκεται αυτό το διάστημα, για τον καταλυτικό ρόλο του θεάτρου στην ζωή της, για την τηλεοπτική της εμπειρία αλλά και για τις φιλίες εντός αλλά και εκτός χώρου. 

70765325_10218731665390290_4289903512378146816_n

Την φετινή θεατρική σεζόν ο κόσμος σε βρίσκει στις παραστάσεις ” Το Σπίτι των Επιθυμιών” και Afterplay στο θέατρο Αγγέλων Βήμα. Τι σε έκανε να πεις το ναι σε αυτές τις δουλειές;

Ακριβώς εκεί με βρίσκει ο κόσμος φέτος και στις δύο παραστάσεις που έχω την τύχη να παίζω. Η κάθε μία είναι πολύ ξεχωριστή στην καρδιά μου για διαφορετικούς λόγους και αυτό ήταν που με έκανε να πω το ναι. Η διαφορετικότητα τους , η οποία μου δίνει την δυνατότητα να αναπτύξω δύο εντελώς ξεχωρστούς και ιδιαίτερους χαρακτήρες. Η Δόνια Άννα, απ την μία , στο Σπίτι των επιθυμιών , που πρόκειται για μία αδίστακτη γυναίκα μέσα σε μία τρελή κωμωδία ερωτικών παρεξηγήσεων και η Γιούλα Πετρόβα ,από την άλλη, στο After play, μία 25χρονη Ρωσίδα γεμάτη ελπίδες και όρεξη για την ζωή μέσα σε ένα περιβάλλον γύρω της που δεν δείχνει τόσο ελπιδοφόρο και σε ένα έργο που έρχεται να μας προβληματίσει 100 χρόνια μετά από την εποχή που τοποθετείται. Φυσικά σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι ηθοποιοί και οι σκηνοθέτες που συνεργάζομαι, οι οποίοι είναι αξιόλογοι και με τεράστια πορεία στο θέατρο ,όπως ο Πασχάλης Τσαρούχας, η Θεοδώρα Σιάρκου, ο Θοδωρής Βουρνάς για το After play. Στο σπίτι των επιθυμιών επίσης με τον Μανώλη Κλωνάρη, τον Εύθυμη Γεωργόπουλο, την Ευγενία Ξυγκόρου και πολλούς ακόμα ταλαντούχους συναδέλφους.

Πόσο πολύ σε έχει εξελίξει το θέατρο ως άνθρωπο όλα τα χρόνια της πορείας σου;

Μπορώ να πω ότι αν δεν υπήρχε το θέατρο στην ζωή μου δεν ξέρω καν να απαντήσω τι άνθρωπος θα ήμουν και αν θα ήμουν ευτυχισμένη. Το θέατρο με διατηρεί καλλιεργημένη , με γεμίζει ψυχικά, με ισορροπεί και πάνω απ όλα με κάνει περισσότερο χαρούμενο άνθρωπο.

rsz_1 thumbnail_AFTERPLAY (1)

Από την άλλη πλευρά είχες την ευτυχία να συμμετέχεις και σε αρκετά αξιόλογες παραγωγές στη μικρή οθόνη όπως τα, Δίδυμα Φεγγάρια και το Τατουάζ. Τι κρατάς από το μέχρι τώρα τηλεοπτικό ταξίδι;

Αυτό το πολύ όμορφο ταξίδι μου όπως το ονόμασες και συ ο ίδιος, κυριολεκτικά και μεταφορικά, μιας και το μεγαλύτερο διάστημα το έζησα στην Κύπρο όσο συμμετείχα στις σειρές αυτές, ήταν από τις πιο σημαντικές εμπειρίες της καριέρας μου ως τώρα. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την ευκαιρία που είχα να δουλέψω ως ηθοποιός σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κάμερας και να μάθω καινούρια πράγματα πάνω στην υποκριτική υπό αυτή την συνθήκη. Κρατάω επίσης τους ανθρώπους που συνεργάστηκα και εκεί και τους Ευχαριστώ από καρδιάς.

Αν τα δεδομένα και οι προτάσεις στο χώρο δεν σε ικανοποιούσαν 100% σε εμπορικό και καλλιτεχνικό επίπεδο, θα μπορούσες να κάνεις μια παύση από τα πράγματα επιλέγοντας μια νέα επαγγελματική διαδρομή;

Η αλήθεια είναι ότι έχω φροντίσει ήδη γι αυτό το ενδεχόμενο και πρόσφατα έχω ανοίξει το FilmMestudio, έναν χώρο ιδανικό για γυρίσματα, φωτογραφήσεις ,ενώ λειτουργούμε και σαν εταιρεία παραγωγής.

Έχεις καταφέρει να πραγματοποιήσεις φιλίες μέσα από την δουλειά που δεν χάθηκαν στη πόρτα του καναρινιού ή των γυρισμάτων;

Έχω δημιουργήσει κάποιες φιλίες , που έχουν συνέχεια στα χρόνια, αλλά αυτές σίγουρα δεν είναι πολλές. Όσες είναι όμως, είναι αληθινές και αμοιβαίες. Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που προτιμά οι φιλίες του να είναι εκτός χώρου για πολλούς λόγους. Δεν υπάρχουν όμως κανόνες σ αυτά.

thumbnail_AFTERPLAY (3)

79217482_112373973580201_844447044918575104_n

Πώς φαντάζεσαι την Μαρία τα επόμενα χρόνια σε επαγγελματικό επίπεδο;

Φαντάζομαι τον εαυτό μου να μπορεί να συνεχίζει να παίζει σε δουλειές στην τηλεόραση ή στο θέατρο που με εκφράζουν, όχι μόνο στην Ελλάδα όμως. Τολμώ να πω ότι φαντάζομαι τον εαυτό μου να δουλεύει και στο εξωτερικό. Είναι κάτι για το οποίο προσπαθώ να θέσω τις βάσεις.

Τι να περιμένει ο κόσμος από σένα τους επόμενους μήνες;

Μία μικρού μήκους ταινίας την οποία ετοιμάζω με τον Θοδωρή Βουρνά στην σκηνοθεσία, την οποία ανακοινώνω με πολύ μεγάλη χαρά και αισιοδοξία. Ένας λόγος παραπάνω καθώς θα είναι η πρώτη ταινία , που το FilmMestudio θα αναλάβει την παραγωγή . Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του Απριλίου 2020.

84235886_191064908838251_3873088863425527808_n

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροAnthony Carbonel: Ο παίκτης που κέρδισε τις εντυπώσεις στο X-Factor κυκλοφόρησε το πρώτο του single
Επόμενο άρθροΜαριάννα Πολυχρονίδη:”Για να αφήσεις ένα στίγμα και για να προκύψει κάτι που έχει ουσία καλλιτεχνικά, πρέπει να μην κάνεις εκπτώσεις”