Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Βίκτωρας Πέτσας:”Εύχομαι μετά από αυτό, να βγούμε όλοι πιο σοφοί και να...

Βίκτωρας Πέτσας:”Εύχομαι μετά από αυτό, να βγούμε όλοι πιο σοφοί και να αρχίσουμε να κοιτάμε περισσότερο αυτά που μας ενώνουν και λιγότερο αυτά που μας χωρίζουν”

IMG_20200403_145517

Την περασμένη σεζόν έκανε την εμφάνιση του μέσα από την σειρά “Η Επιστροφή” στον Ant1,  ενώ φέτος ξεχωρίζει ιδιαίτερα μέσα από την απολαυστική κωμωδία “Αν ήμουν πλούσιος” συνεχίζοντας να δουλεύει σκληρά πάνω στο αντικείμενο της δουλειάς του.

O Βίκτωρας Πέτσας μένει σπίτι και μιλάει στο Koitamagazine.gr και στον Πάνο Σταματόπουλο. Ο τηλεοπτικός Μάνος από την σειρά “Αν ήμουν Πλούσιος” στον Ant1 μιλάει για το πώς βιώνει την κατάσταση γύρω του λόγω του κορωνοϊού, για την νέα του καθημερινότητα μέσα από αυτό αλλά και για το πώς εξελίχθηκαν οι πρώτες μέρες εκτός τηλεοπτικών γυρισμάτων.

Την στιγμή που μιλάμε βρισκόμαστε ως χώρα αλλά και ως πολίτες σε μια δύσκολη αλλά και πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας εν μέσω πανδημίας . Πώς βιώνεις αυτή την κατάσταση; Πόσο αισιόδοξος νιώθεις ως προς την εξέλιξη των γεγονότων στην χώρα αλλά και παγκόσμια;

Μιλάμε για ενα παγκόσμιο σοκ. Είναι μια κατάσταση που αφορά τους πάντες. Για πρώτη φορά όλοι μας παλεύουμε για κάτι κοινό . Σίγουρα αυτές οι αλλαγές που έχουν επέλθει στη ζωή μου ειναι κάπως άβολες αλλά μέρα με τη μέρα τα καταφέρνω. Παγκοσμίως βλέπω τη συντριπτική πλειοψηφία τον ανθρώπων να κλίνει προς την υπευθυνότητα, κάνοντας ακριβώς αυτά που τους λένε οι ειδικοί και αυτό , μόνο αισιόδοξο με κάνει να νιώθω.

Μένουμε σπίτι και είναι η στιγμή που πρέπει άπαντες να δείξουμε ωριμότητα και υπευθυνότητα για να προστατεύσουμε τόσο τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, όσο τους ίδιους τους εαυτούς μας. Πώς περνάς τον ελεύθερο σου τις ημέρες αυτές; Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να περάσεις στο κόσμο ώστε η παραμονή τους στο σπίτι να είναι ευχάριστη και δημιουργική;

Ακόμα και πριν την καραντίνα, τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο μου, στο σπίτι  τον πέρναγα, οπότε , το θέμα, δεν μου ήταν άγνωστο. Βλέπω σειρές, ταινίες, διαβάζω, παίζω video games με τους φίλους μου (οn-line εννοείται ) και γενικότερα, περνάω χρόνο με τον εαυτό μου και με μαθαίνω καλύτερα. Ας εκμεταλλευτεί ο καθένας αυτό το παγκόσμιο break με τον τρόπο που ο ίδιος το χρειάζεται. Όλοι θέλαμε να κάνουμε κάτι για τον εαυτό μας αλλά το εξαντλητικό πρόγραμμα που έπρεπε να «βγάλουμε» δεν μας το επέτρεπε. Να η ευκαιρία.

Θεωρείς ότι αυτός ο εγκλεισμός είναι μια ευκαιρία να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και να βγούμε πιο δυνατοί και με καινούργια θέλω και πρέπει την επόμενη μέρα;

Εγώ το βλέπω σαν ένα παγκόσμιο time-out. Δυστυχώς ήρθε με έναν τόσο άσχημο τρόπο αλλά πιστεύω πως το είχαμε ανάγκη. Σαφώς και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε για να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα, που από την υψηλή ταχύτητα που έχουμε δώσει στις ζωές μας, τα είχαμε παραμερίσει και υποβαθμίσει.

Ακολουθώντας τα μέτρα προφύλαξης και περιορισμού της διασποράς του νέου κορωνοϊού, ο ΑΝΤ1 τροποποίησε το καθημερινό του πρόγραμμα, δίνοντας έμφαση στην ενημέρωση των πολιτών με έκτακτες εκπομπές και εκτεταμένο δελτίο ειδήσεων, ενώ αναστέλλεται για όσο διάστημα χρειαστεί η παραγωγή των ψυχαγωγικών εκπομπών και σειρών. Πώς ήταν για σένα οι πρώτες μέρες εκτός τηλεοπτικού γυρίσματος;

Οι πρώτες μέρες ήταν άβολες. Μου έλειπε το γύρισμα, οι συνεργάτες ακόμα και η γεμάτη κίνηση, καθημερινή μου διαδρομή από το σπίτι στο γύρισμα. Δεν είχα πλέον την καθημερινή μου ρουτίνα. Δεν είχα να διαβάσω για την επόμενη ημέρα, ούτε να βάλω ξυπνητήρι πριν πέσω για ύπνο.Ήταν λες και έχει παγώσει η ζωή μου και εγώ κινούμαι μέσα σε αυτή.

Τι θα ήθελες να ευχηθείς για το μέλλον;

Εύχομαι μετά από αυτό, να βγούμε όλοι πιο σοφοί και να αρχίσουμε να κοιτάμε περισσότερο αυτά που μας ενώνουν και λιγότερο αυτά που μας χωρίζουν.

 

IMG_20200403_145940


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΑπαγορεύτηκε το κολύμπι στη θάλασσα λόγω κορωνοϊού – Η επίσημη ανακοίνωση
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός: «Αλλάζουν μέσω Taxisnet τον τόπο κατοικίας για να κάνουν Πάσχα στο χωριό»