Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Ρένος Ρώτας:”Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα από όσα νομίζουμε γι’αυτό ας είμαστε θαρραλέοι”

Ρένος Ρώτας:”Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα από όσα νομίζουμε γι’αυτό ας είμαστε θαρραλέοι”

IMG_20200412_163028

Η φετινή σεζόν τον βρήκε στο νησί της Αφροδίτης, την Κύπρο λόγω των γυρισμάτων της σειράς “Αστέρια στην Άμμο”  μέσα από την συχνότητα του Alpha Κύπρου, δίπλα σε ένα λαμπερό καστ νέων και καταξιωμένων ηθοποιών.

Ο Ρένος Ρώτας μένει σπίτι και μιλάει στο Koitamagazine.gr και στον Πάνο Σταματόπουλο για το πως βιώνει την κατάσταση γύρω του κάτω από την απειλή του κορωνοϊού, για την νέα του καθημερινότητα εν μέσω καραντίνας αλλά και για το πως φαντάζεται την επόμενη μέρα της λήξης των περιοριστικών μέτρων. 

Την στιγμή που μιλάμε βρισκόμαστε ως χώρα αλλά και ως πολίτες σε μια δύσκολη αλλά και πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας εν μέσω πανδημίας . Πώς βιώνεις αυτή την κατάσταση; Πόσο αισιόδοξος νιώθεις ως προς την εξέλιξη των γεγονότων σε Ελλάδα αλλά και παγκόσμια;

Είναι μέρες που νιώθω οτι όλα θα πάνε καλά και μέρες που είμαι εκωφαντικά απαισιόδοξος. Νομίζω η πλειοψηφία των ανθρώπων δυσκολεύεται αυτή την περιόδο και όχι εξαιτίας του εγκλεισμού αλλά για οικονομικούς λόγους. Σε ένα κράτος που μας ζητούσε συνεχώς δεν καταφέραμε να αποταμιεύσουμε χρήματα. Τώρα τα έσοδα πάγωσαν με τα έξοδα να συνεχίζονται. Μπράβο στους κρατικούς οργανισμούς για την διαχείριση της κρίσης αλλά η διαχείριση τα προηγούμενα 29 χρόνια που εγώ ζω μάλλον δεν ήταν και πολύ σπουδαία. Στα δύσκολα είμαστε καλοί! Στα υπόλοιπα; Μετά την αντιμετώπιση του ιού ας οργανωθούμε καλύτερα.

Μένουμε σπίτι και είναι η στιγμή που πρέπει άπαντες να δείξουμε ωριμότητα και υπευθυνότητα για να προστατεύσουμε τόσο τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, όσο τους ίδιους τους εαυτούς μας. Πώς περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο τις ημέρες αυτές; Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να περάσεις στο κόσμο ώστε η παραμονή τους στο σπίτι να ειναι ευχάριστη και δημιουργική;

Είχα πάντα διάθεση για αυτοβελτίωση και εσωτερική αναζήτηση οπότε δεν κάνω κάτι διαφορετικό με πριν. Προσπαθώ να την διατηρήσω. Απλά άπλωσα τις ασκήσεις στον χρόνο. Παρασύρομαι κάποιες μέρες που είμαι κακόκεφος και αποβλακώνομαι πάνω από την οθόνη του κινητού. Καλό θα ήταν και εγώ και ο κόσμος να το αποφεύγει αυτό.

Ευκαιρία να κάνουμε περισσότερες δραστηριότητες, όπως γιόγκα, μαθήματα χορού μέσω διαδικτύου, ανάγνωση βιβλίων, σιδέρωμα ρούχων κλπ.

Υπάρχει κάποια νέα συνήθεια που απέκτησες κατά την διάρκεια της παραμονής σου στο σπίτι;

Ασχολούμαι λίγο παραπάνω με το γράψιμο καλλιτεχνικών ιδεών που ίσως να μου φανούν χρήσιμες στο μέλλον.

Ακολουθώντας τα μέτρα προφύλαξης και περιορισμού της διασποράς του νέου κορωνοϊού, όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί τροποποίησαν το καθημερινό τους πρόγραμμα, δίνοντας έμφαση στην ενημέρωση των πολιτών με έκτακτες εκπομπές και εκτεταμένο δελτίο ειδήσεων, ενώ αναστέλλεται για όσο διάστημα χρειαστεί η παραγωγή των ψυχαγωγικών εκπομπών και σειρών. Πώς ήταν για σένα οι πρώτες μέρες εκτός τηλεοπτικού γυρίσματος ; Ήταν εύκολο να προσαρμοστείς στη καθημερινότητα του σπιτιού και να μην δίνεις τη φυσική σου παρουσία στον επαγγελματικό σου χώρο;

Προσαρμόζομαι εύκολα και πειθαρχώ στις συλλογικές ανάγκες. Την δουλειά μου όμως την αγαπώ και για αυτό μου λείπει.

Θεωρείς ότι αυτός ο εγκλεισμός είναι μια ευκαιρία να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και να βγούμε πιο δυνατοί και με καινούργια θέλω και πρέπει την επόμενη μέρα ή μπορεί και να μας αποξενώσει τελείως ;

Καλό είναι να σκεφτούμε οτι δεν μας χρειάζεται ένας εγκλεισμός για να σκεφτούμε. Ας σκεφτόμαστε πάντα απο εδώ και πέρα όλα αυτά που σκεφτόμασταν τις τελευταίες μέρες. Όσον αφορά την αποξένωση είμαστε όντα κοινωνικά και δεν πρόκειται να συμβεί οτι και να σκεφτούμε.

Τι σου λείπει περισσότερο αυτές τις μέρες;

Μου λείπει η δυνατότητα μετακίνησης χωρίς περιορισμούς. Να πάω μια βόλτα στους γονείς μου, να πιω ενα καφεδάκι με φίλους, να δω θέατρο κανονικά, να πάω στην δουλειά.

Τι θα ήθελες να ευχηθείς για το μέλλον; Πώς φαντάζεσαι την επόμενη μέρα μετά απ’ όλο αυτό;

Είμαστε μικρότεροι απ’ ότι νομίζουμε για αυτό ας είμαστε ταπεινοί. Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα από όσα νομίζουμε γι’αυτό ας είμαστε θαρραλέοι.

Η επόμενη μέρα θα είναι στη θάλασσα.

received_516095772410657


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΜελίνα Μακρή:”Ας εκτιμήσουμε τα απλά και τα βασικά και ας κόψουμε όλα τα περιττά”
Επόμενο άρθρο«Είμαστε ένα»: Το νέο τραγούδι του Νίκου Μακρόπουλου μόλις κυκλοφόρησε!