Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Απόστολος Καμιτσάκης:”Αυτός ο εγκλεισμός ελπίζω να μας κάνει να σταματήσουμε να υποτιμούμε...

Απόστολος Καμιτσάκης:”Αυτός ο εγκλεισμός ελπίζω να μας κάνει να σταματήσουμε να υποτιμούμε την επαφή”

kamitsakis

Μπορεί στην Θεατρική Σκηνή να είχε βιώσει σημαντικές στιγμές δίπλα σε σπουδαίους ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου όπως οι Γιώργος Νανούρης, Μάνος Καρατζογιάννης, ο Βασίλης Καλφάκης κ.ά. αλλά  δεν έλειψε να έρθει στη ζωή του και η τηλεόραση  με την συνεργασία του με τον Πάνο Κοκκινοπούλο και στη συνέχεια με τον  ίδιο τον Χάρη Ρώμα, στο Καφέ της Χαράς μπαίνοντας έτσι στα σπίτια και στη καρδιά  πολλών τηλεθεατών.

O Απόστολος Καμιτσάκης μένει σπίτι και μιλάει στο Koitamagazine.gr και στον Πάνο Σταματόπουλο για το πώς βιώνει την κατάσταση γύρω του κάτω από την απειλή του κορωνοϊού, για την νέα του καθημερινότητα μέσα στη καραντίνα και για τις δραστηριότητες του εντός σπιτιού αλλά και για το τι εισέπραξε  από την φετινή του τηλεοπτική παρουσία στο νέο κύκλο του “Καφέ της Χαράς” στον Ant1 υποδυόμενος τον νέο παπά του χωριού. 

KAMITSAKIS-1

Την στιγμή που μιλάμε βρισκόμαστε ως χώρα αλλά και ως πολίτες σε μια δύσκολη αλλά και πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας εν μέσω πανδημίας . Πώς βιώνεις αυτή την κατάσταση; Πόσο αισιόδοξος νιώθεις ως προς την εξέλιξη των γεγονότων στην χώρα αλλά και παγκόσμια;

Υπομονή και πολλή υπομονή χωρίς πανικό προσπαθώντας να δω την θετική πλευρά των πραγμάτων γιατί σίγουρα υπάρχει κάτι θετικό. Δεν ξέρω αν είμαι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος για το τώρα και το μετά. Είναι λίγο δύσκολο να σκεφτώ με χρονικό πλαίσιο υπό το συγκεκριμένο καθεστώς, γιατί νιώθω κολλημένος στον χρόνο.

Η μέρα, κάθε μέρα, κυλάει γρήγορα, πάρα πολύ γρήγορα, αλλά όταν γυρίζω να κοιτάξω πίσω, νιώθω πως έχει περάσει ένας ή δύο μήνες ή και περισσότερο. Μια αιωνιότητα και μία μέρα. Χαχ.

Μένουμε σπίτι και είναι η στιγμή που πρέπει άπαντες να δείξουμε ωριμότητα και υπευθυνότητα για να προστατεύσουμε τόσο τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, όσο τους ίδιους τους εαυτούς μας. Πώς περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο τις ημέρες αυτές; Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να περάσεις στο κόσμο ώστε η παραμονή τους στο σπίτι να ειναι ευχάριστη και δημιουργική;

Ακούω μουσική και μαγειρεύω υπό το πρίσμα του κορονοϊού, βλέπω σειρές και ταινίες που θα έπρεπε να έχω δει μέχρι τώρα. Ξέρετε, υπάρχει αυτή η λίστα. Η λίστα με τις ταινίες που πρέπει να έχεις δει που είναι ξεχωριστή για τον καθένα και όταν πεις σε αυτόν τον Καθένα ότι δεν έχεις δει Αυτήν την Ταινία της λίστας του νιώθει βαθύτατα προσβεβλημένος και σε κοιτάει σαν να ανήκεις στο εργατικό δυναμικό ενός βουλκανιζατέρ στην Λαχαναγορά. Ε, προσπαθώ να έχω λιγότερους τέτοιους διαλόγους.

Βλέπω πράγματα που πρέπει να έχω δει. Όχι όμως με την έννοια της υποχρέωσης προς τους άλλους. Περισσότερο, το οφείλω στον εαυτό μου. Άλλωστε, όλοι πρέπει να έχουν δει Bo Burnham..

Τώρα, όσον αφορά στην συμβουλή προς το κοινό, επιτρέψτε μου να μην είμαι τόσο συμπαθής. Με αναγκάζουν οι περιστάσεις. Μην δεις την γιαγιά σου, αν θες να ξαναδεις την γιαγιά σου. Συγγνώμη.

Υπάρχει κάποια νέα συνήθεια που απέκτησες κατά την διάρκεια της παραμονής σου στο σπίτι; 

Προσπαθώντας να είμαι δημιουργικός στο πλαίσιο του #menoumespiti, γυρίζω μικρά βίντεο με τον συγκάτοικο μου κάθε φορά που πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ. Ψαχτείτε λίγο με Shopping Therapy.

Θεωρείς ότι αυτός ο εγκλεισμός είναι μια ευκαιρία να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και να βγούμε πιο δυνατοί και με καινούργια θέλω και πρέπει την επόμενη μέρα;

Αυτός ο εγκλεισμός ελπίζω να μας κάνει να σταματήσουμε να υποτιμούμε την επαφή. Μία χειραψία όταν συστήνεσαι σε κάποια/ον άγνωστη/ο, να δώσεις ένα high five στον κολλητό σου, να στριμωχτείς και λίγο στο μπαρ για να παραγγείλεις χωρίς να κοιτάξεις περίεργα, να πάρεις μια αγκαλιά την φίλη σου όταν σκέφτεται πάλι τον “χαρταετό” της (μαλάκα ήθελα να πω αλλά μου είπαν ότι δεν βρίζουμε).

Ακολουθώντας τα μέτρα προφύλαξης και περιορισμού της διασποράς του νέου κορωνοϊού, ο ΑΝΤ1 τροποποίησε το καθημερινό του πρόγραμμα, δίνοντας έμφαση στην ενημέρωση των πολιτών με έκτακτες εκπομπές και εκτεταμένο δελτίο ειδήσεων, ενώ αναστέλλεται για όσο διάστημα χρειαστεί η παραγωγή των ψυχαγωγικών εκπομπών και σειρών. Πώς ήταν για σένα οι πρώτες μέρες εκτός τηλεοπτικού γυρίσματος και θεατρικής σκηνής ; Πόσο εύκολο ήταν για σένα να προσαρμοστείς στη νέα καθημερινότητα του σπιτιού χωρίς να δίνεις την φυσική σου παρουσία στον επαγγελματικό σου χώρο;

Όλο αυτό έγινε σταδιακά οπότε είχα μια σχετικά ομαλή μετάβαση στη νέα κανονικότητα. Αλλαγή δεδομένων. Αυτή η νέα κανονικότητα είναι κάτι καινούριο για όλους μας και όλοι προσπαθούμε να προσαρμοστούμε σε αυτό το καινούριο δεδομένο.

Φέτος έλαβες μια τεράστια επιτυχία και θερμή υποστήριξη από το κοινό μέσω της παρουσίας σου στο Καφέ της Χαράς. Πώς ήταν για σένα η φετινή επαγγελματική διαδρομή;

Μια καινούρια εμπειρία σίγουρα με καινούριους ανθρώπους σε πολύ όμορφο μέρος. Ένα καφέ.

PAPAS

Τι θα ήθελες να ευχηθείς για το μέλλον;

Καλή λευτεριά.

Πώς φαντάζεσαι την επόμενη μέρα μετά απ’ όλο αυτό;

Για να είμαι ειλικρινής δεν το φαντάζομαι. Θα το διαχειριστώ όταν έρθει.

apostolos-kamitsakis-d9UQAv-800x_

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΔείτε ποιος τραγουδιστής κυκλοφόρησε σε cover το «Εγώ είμαι Έλληνας» του Σφακιανάκη (video)
Επόμενο άρθροΔημήτρης Αβραμόπουλος:”Έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον”