Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Πάνος Μαλικούρτης:”Το να επιλέξεις να είσαι αισιόδοξος κάτω από αυτές τις...

Πάνος Μαλικούρτης:”Το να επιλέξεις να είσαι αισιόδοξος κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν δηλώνει αφέλεια , αλλά ηγεσία !”

IMG_20200416_161635

Η τριβή του σε μεγάλες παραγωγές και σε σπουδαία μιούζικαλ δίπλα σε καταξιωμένους ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου τον εξέλιξε επαγγελματικά και τον έφερε πιο κοντά στο κόσμο ο οποίος τον επιβραβεύει σε κάθε νέο του βήμα.

Την φετινή τηλεοπτική σεζόν βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν νέο ρόλο στη πορεία  με την συνεργασία του με τον Βασίλη Θωμόπουλο στο νέο κύκλο της Πολυκατοικίας με τίτλο “Θα γίνει της Πολυκατοικίας” στον Σκάι.

Ο Πάνος Μαλικούρτης μένει σπίτι και μιλάει στο Koitamagazine.gr και στον Πάνο Σταματόπουλο!

Την στιγμή που μιλάμε βρισκόμαστε ως χώρα αλλά και ως πολίτες σε μια δύσκολη αλλά και πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας εν μέσω πανδημίας . Πώς βιώνεις αυτή την κατάσταση; Πόσο αισιόδοξος νιώθεις ως προς την εξέλιξη των γεγονότων στην χώρα αλλά και παγκόσμια;

Ποτε δεν έβαλα τον εαυτό μου στην κατηγορία «Έλληνας» όσο παραδοσιακός και περήφανος μπορεί να είμαι για τη χώρα μου , βάζω τον εαυτό μου στην κατηγορία «άνθρωπος» και το σπίτι μου πενθεί ! Μπορεί στην Ελλάδα τα θύματα του ιού να είναι λίγα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα χαρώ και θα νιώσω τυχερός ! Το να επιλέξεις λοιπόν να είσαι αισιόδοξος κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν δηλώνει αφέλεια , αλλά ηγεσία !

Μένουμε σπίτι και είναι η στιγμή που πρέπει άπαντες να δείξουμε ωριμότητα και υπευθυνότητα για να προστατεύσουμε τόσο τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, όσο τους ίδιους τους εαυτούς μας. Πώς περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο τις ημέρες αυτές; Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να περάσεις στο κόσμο ώστε η παραμονή τους στο σπίτι να ειναι ευχάριστη και δημιουργική;

Ποτέ δεν ήμουν καλός στις συμβουλές ούτε και το τέλειο παράδειγμα ! Θα σας πω λοιπόν πως περνάω εγω το χρόνο μου. Καταρχάς έχω επιλέξει ελάχιστους ανθρώπους που θα βλέπω κατά τη διάρκεια τις καραντίνας (οι οποίοι όπως και εγώ δε συναναστρεφόμαστε με γονείς και παππούδες και ζούμε μόνοι) .Επίσης, έχω επιλέξει να γεμίσω το backet list μου. Κάνω πράγματα τα οποία ήθελα κάποια στιγμή να κάνω όπως το να μάθω να μιλάω νοηματική ή να μάθω κιθάρα ! Επίσης προσπαθώ να γυμνάζομαι, προσπαθώ να παραμένω δημιουργικός , ζωγραφίζω και διαβάζω αλλά και βλέπω ταινίες και σειρές αγκαλιά με το σκύλο μου.

Υπάρχει κάποια νέα συνήθεια που απέκτησες κατά την διάρκεια της παραμονής σου στο σπίτι;

Δεν ξερω αν είναι συνήθεια και θα έλεγα ότι είναι και κακή αλλά είναι σίγουρα κάτι που δεν συνέβαινε πριν : ποτέ δεν είχα αλκοόλ στο σπίτι ! Πλέον υπάρχει μπαρ !

Ακολουθώντας τα μέτρα προφύλαξης και περιορισμού της διασποράς του νέου κορωνοϊού, όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί τροποποίησαν το καθημερινό τους πρόγραμμα, δίνοντας έμφαση στην ενημέρωση των πολιτών με έκτακτες εκπομπές και εκτεταμένο δελτίο ειδήσεων, ενώ αναστέλλεται για όσο διάστημα χρειαστεί η παραγωγή των ψυχαγωγικών εκπομπών και σειρών. Πώς ήταν για σένα οι πρώτες μέρες εκτός τηλεοπτικού γυρίσματος και υπολοίπων επαγγελματικών υποχρεώσεων ; Ήταν εύκολο να προσαρμοστείς στη καθημερινότητα του σπιτιού και να μην δίνεις τη φυσική σου παρουσία στον επαγγελματικό σου χώρο;

Το σπίτι μου είναι από αυτά στα οποία η τηλεόραση λειτουργεί μόνο ως μέσω ψυχαγωγίας ! Δεν είδα και δεν θα δω ειδήσεις.
Όσο για τις πρώτες μέρες όπως όλοι έτσι και εγώ δυσκολεύτηκα να το συνηθίσω και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το έχω συνηθίσει κιόλας. Για το μόνο που μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα είναι ότι μου λείπει η δουλειά μου !

Θεωρείς ότι αυτός ο εγκλεισμός είναι μια ευκαιρία να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και να βγούμε πιο δυνατοί και με καινούργια θέλω και πρέπει την επόμενη μέρα ή μπορεί και να μας αποξενώσει τελείως ;

Αν είχατε ανάγκη τον εγκλεισμό για να καταλάβετε την σημαντικότητα των απλών πραγμάτων αλλα και των ανθρωπίνων σχέσεων τότε ιδού η ευκαιρία σας !

Τι σου λείπει περισσότερο αυτές τις μέρες;
Σήμερα η θάλασσα ! Αύριο μπορεί κάτι άλλο.
Τι θα ήθελες να ευχηθείς για το μέλλον;
«Everything works out at the end ,bad or good !». Να είμαστε δυνατοί και να μην χάσουμε τους εαυτούς μας !
IMG_20200416_155003

 

 

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΧρήστος Πλαΐνης:”Είναι στο χέρι και στην ευαισθησία του καθενός να αναθεωρήσει”
Επόμενο άρθροΤζίνι: Δείτε πως είναι σήμερα η 87χρονη Μπάρμπαρα Ίντεν