Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Άρης Λουμάκης:”Ας εκτιμήσουμε όλοι όσα θεωρούσαμε δεδομένα μέχρι πρόσφατα”

Άρης Λουμάκης:”Ας εκτιμήσουμε όλοι όσα θεωρούσαμε δεδομένα μέχρι πρόσφατα”

IMG_20200417_160638

Παραμένει μέχρι σήμερα ένας άριστος επαγγελματίας σε αυτό που κάνει, στηρίζοντας πάντα την ομάδα του αλλά και τις επιλογές του μέχρι το τέλος αλλά και ένας πατέρας που είναι πάντα μπροστά για την οικογένεια του.

Ο Άρης Λουμάκης μένει σπίτι και μιλάει στο Koitamagazine.gr και στον Πάνο Σταματόπουλο. Ο frontman των “REC”  περιγράφει την νέα του καθημερινότητα εν μέσω καραντίνας, δηλώνοντας πραγματικά ευλογημένος καθώς περνάει δημιουργικά τον χρόνο του με τους αγαπημένους του ανθρώπους. Ακόμη αναφέρεται στην επόμενη μέρα σε επαγγελματικό επίπεδο, παραμένοντας αισιόδοξος και σκεπτικός αλλά και για το πώς διαχειρίστηκε την όλη κατάσταση γύρω του ως μπαμπάς.

IMG_20200417_160607

Την στιγμή που μιλάμε βρισκόμαστε ως χώρα αλλά και ως πολίτες σε μια δύσκολη αλλά και πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας εν μέσω πανδημίας . Πώς βιώνεις αυτή την κατάσταση; Πόσο αισιόδοξος νιώθεις ως προς την εξέλιξη των γεγονότων στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια;

Σύμφωνα με όσα ακούω και ενημερώνομαι από την τηλεόραση και τον διαδικτυακό τύπο αντιλαμβάνομαι ότι οι Έλληνες τα πήγαμε ιδιαίτερα καλά σε σχέση με την πανδημία. Κρατηθήκαμε όρθιοι και αντιμετωπίσαμε “έξυπνα” τον ιό. Σε ότι αφορά το μέλλον θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα βρεθεί το φάρμακο και το εμβόλιο και θα επιστρέψουμε το γρηγορότερο σε μια κανονικότητα. Όσο κανονικότητα μπορεί να θεωρείται αυτό που θα επιστρέψουμε.

Μένουμε σπίτι και είναι η στιγμή που πρέπει άπαντες να δείξουμε ωριμότητα και υπευθυνότητα για να προστατεύσουμε τόσο τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, όσο τους ίδιους τους εαυτούς μας. Πώς περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο τις ημέρες αυτές; Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να περάσεις στο κόσμο ώστε η παραμονή τους στο σπίτι να ειναι ευχάριστη και δημιουργική;

Για μένα καραντίνα θα ήταν να βρίσκομαι μακρυά από όσους αγαπώ, είμαι από τους ευλογημένους, γιατί σε αυτή την περίοδο βρίσκομαι στο σπίτι με αυτούς που αγαπώ και δόξα τον Θεό βρίσκουμε καθημερινά όμορφα και δημιουργικά πράγματα να απασχολούμαστε. Έχουμε εξερευνήσει κάθε ταλέντο μας κρυφό ή όχι και το έχουμε εξελίξει. Ζωγραφική, κατασκευές και ότι ακόμη μπορείς να φανταστείς.

Ένα μήνυμα που θα ήθελα να στείλω σε όλους είναι υπομονή, ξέρω πως για κάποιους αυτός ο εγκλεισμός είναι πολύ σκληρός, ξέρω οτι υπάρχουν οικογένειες κλεισμένες μέσα σε λίγα τετραγωνικά, άνθρωποι μόνοι.. Ας εκτιμήσουμε όλοι όσα θεωρούσαμε δεδομένα μέχρι πρόσφατα και ας δημιουργήσουμε με την “έξοδο” μας έναν κόσμο καλύτερο για όλους.

Υπάρχει κάποια νέα συνήθεια που απέκτησες κατά την διάρκεια της παραμονής σου στο σπίτι;
Όχι δεν νομίζω, απλά αφιερώνω περισσότερο χρόνο σε όσα έκανα και παλιότερα.
Το επάγγελμα του καλλιτέχνη πλήττεται για ακόμη μια φορά λόγω της αναστολής όλων των καλλιτεχνικών παραγωγών με σκοπό την αποτροπή της εξάπλωσης της νόσου. Πώς βιώνεις αυτή την οικονομική αδράνεια στο επάγγελμα σου ; Αγχώνεσαι για το τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες και ποιο θα είναι το επόμενο σου βήμα μέσα σε αυτή την συνθήκη ;
Όχι μόνο του καλλιτέχνη, μα και όλης της αλυσίδας γύρω από εμάς. Μην γελιέστε όμως για τους καλλιτέχνες, τους μουσικούς, τους ηχολήπτες, τους τεχνικούς για όλους εμάς ήταν πάντοτε δύσκολα. Η επιλογή του να βιοπορίζεσαι από ένα επάγγελμα που εξαρτάται από την διάθεση και την οικονομία της κοινωνίας είναι σαν να παίζεις κάθε μερα ζάρια με την τσέπη σου. Θα βγούμε για ακόμη μία φορά σε αχαρτογράφηματα νερά, θεωρώ οτι θα εκκινηθούμε επαγγελματικά πολύ αργότερα από την άρση των μέτρων.
Οι REC νιώθω ότι θα είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό που ξημερώνει, παραμένω αισιόδοξος αλλά και σκεπτικός. Έχουμε κάποια σχέδια που βασίζονται στις δυνατότητες της τεχνολογίας και του internet, θα δείξει πιο πλάνο θα ακολουθήσουμε ανάλογα με τα μέτρα που θα ισχύουν.
Πως ήταν οι πρώτες μέρες εκτός ζωντανών εμφανίσεων; Το διαδίκτυο και τα social media σε έχουν βοηθήσει να κρατήσεις ενεργή την επαφή σου με το κοινό; 
Σταματήσαμε από τον Βοτανικό στην Αθήνα απότομα. Ένα σχήμα που πραγματικά έσκιζε με τον Νότη Σφακιανάκη και τον Σταμάτη Γονίδη. Η πρώτη κίνηση που έκανα μετά την ανακοίνωση της απαγόρευσης ήταν να κάνω κάποιες live συζητήσεις στο Facebook και αργότερα στο Instagram με τους φίλους μας. Παρόλ’ αυτα έριξα τους ρυθμούς, θεωρώ οτι προτεραιότητα έχει να περάσει το κοινωνικό μήνυμα στον κόσμο και όχι να προσπαθώ εγώ να παραμείνω στην επικαιρότητα.

Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα συνεχίζεις να εμπνέεσαι μουσικά αναζητώντας νέα κομμάτια και projects ή λόγω της κατάστασης που επικρατεί πολλά σχέδια και οι δρομολογήσεις τους έχουν παγώσει ολοσχερώς;
Αυτό δεν θα σταματούσε πότε! Με τον Mike και την Ξένια καθημερινά αναζητούμε έμπνευση και ηχογραφούμε. Άλλωστε ετοιμάσαμε και το νέο μας τραγούδι που ελπίζουμε να ακούσετε σύντομα. Η μουσική είναι τρόπος ζωής για εμάς, όσο η ζωή θα συνεχίζεται εμείς θα συνεχίζουμε …
Ως μπαμπάς θορυβήθηκες περισσότερο για την εξάπλωση της νόσου στη χώρα ; Η ψυχραιμία και η λογική ήταν σύμμαχοι σου σε αυτή την κατάσταση;
Ως μπαμπάς μέχρι να αναφερθεί η ανοσία των μικρών ηλικιών όπως της κόρης μου έτρεμα, δεν φοβήθηκα απλά. Ύστερα ηρέμησα, έλαβα όλα τα μέτρα που είχαν δώσει οι ειδικοί, επικοινώνησα με την παιδίατρο και κρατήσαμε την μικρή μας μέσα στο σπίτι. Είμαστε ιδιαίτερα υπεύθυνοι γονείς θέλω να πιστεύω και κάνουμε ότι είναι δυνατόν η μητέρα της και εγώ να μεγαλώνει σωστά και ταυτόχρονα να συνεχίζει να ζει σαν παιδί της ηλικία της.
Θεωρείς ότι αυτός ο εγκλεισμός είναι μια ευκαιρία να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και να βγούμε πιο δυνατοί και με καινούργια θέλω και πρέπει την επόμενη μέρα ;
Είμαι από αυτούς που θεωρούν οτι ο εγκλεισμός θα δημιουργήσει δυστυχώς αρκετό εκνευρισμό σε πολλούς. Φοβάμαι τις αντιδράσεις των έγκλειστων όταν θα ηχήσει η σειρήνα της απελευθέρωσης. Μακάρι να πέσω έξω, αλλά πιστεύω ότι θα βγούμε σε μια ακόμη πιο σκληρή και καχύποπτη κοινωνία.
Τι σου λείπει περισσότερο αυτές τις μέρες; Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μετά την λήξη της καραντίνας; 
Δεν θα έλεγα μου “λείπει”. Θα έλεγα ότι απλά περιμένω την στιγμή που όλα αυτά θα τελειώσουν και θα μπορούμε να κινούμαστε ελεύθερα, χωρίς μηνύματα, χωρίς χαρτιά και να μαζευόμαστε όλοι μαζί και να ακούγονται ξανά μόνο γέλια!
Τι θα ήθελες να ευχηθείς για το μέλλον; Πώς φαντάζεσαι την επόμενη μέρα μετά απ’ όλο αυτό;
Εύχομαι οτι όλα θα τελειώσουν σύντομα, θα βρεθούν το φάρμακο και το εμβόλιο και θα αγκαλιαστούμε όλοι δυνατά μετά από όλο αυτό! Αυτό φαντάζομαι για την επόμενη μέρα.
IMG_20200417_160723

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροH Φωτεινή Δάρρα μαζί με τον Γιώργο Παπαχριστούδη την Κυριακή του Πάσχα εκπέμπουν από το «Μικρό Παλλάς»
Επόμενο άρθροΠεριπολικό έβαλε το “Χριστός Ανέστη” στα μεγάφωνα…