Αρχική ΘΕΑΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Ιωάννα Ασημακοπούλου:”Μετά την καταιγίδα πάντα βγαίνει ο ήλιος, στο χέρι μας είναι!”

Ιωάννα Ασημακοπούλου:”Μετά την καταιγίδα πάντα βγαίνει ο ήλιος, στο χέρι μας είναι!”

IMG_20200430_142602

Την αγαπήσαμε θερμά μέσα από την παρουσία της σε αξιόλογες θεατρικές παραγωγές δίπλα σε σημαντικά ονόματα του χώρου όπως ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Γιάννης Ζουγανέλης αλλά και στη σειρά οδοστρωτήρας “Το σόι σου” η οποία συνέχισε για αρκετές σεζόν τη πορεία της και μέσα από αυτή και τον ρόλο της , έλαβε τεράστια αγάπη και θαυμασμό από το τηλεοπτικό κοινό. Την φετινή σεζόν βρέθηκε στο “Πέτα τη Φριτέζα” στον Ant1  όπου άφησε το δικό της στίγμα και μπρίο στην εξέλιξη των επεισοδίων.

Η Ιωάννα Ασημακοπούλου μιλάει στο Koitamagazine.gr και στον Πάνο Σταματόπουλο  για  το πώς βιώνει την όλη κατάσταση γύρω της εν μέσω πανδημίας και για  την δική της περίοδο καραντίνας. Ακόμη αναφέρεται στο πλήγμα των καλλιτεχνικών παραγωγών λόγω του κύματος του κορωνοϊού αλλά και για τον δύσκολο χειμώνα που θα ακολουθήσει για όλους τους επαγγελματίες.

IMG_20200430_145142

 

Την στιγμή που μιλάμε βρισκόμαστε ως χώρα αλλά και ως πολίτες σε μια δύσκολη αλλά και πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας εν μέσω πανδημίας . Πώς βιώνεις αυτή την κατάσταση; Πόσο αισιόδοξη νιώθεις ως προς την εξέλιξη των γεγονότων σε Ελλάδα αλλά και παγκόσμια;

Την βιώνω όπως όλος ο κόσμος και νομίζω ότι τα συναισθήματα είναι κοινά. Μου λείπουν οι δικοί μου άνθρωποι, έχω αγωνία για την εξέλιξη των πραγμάτων και είμαι σε μια συνεχόμενη αναμονή για το τι θα ακολουθήσει έπειτα από αυτό.

Όσον αφορά την χώρα μας πιστεύω ότι πήραμε εγκαίρως τα μέτρα διότι αν συνέβαινε αυτό που συνέβη στις άλλες χώρες, που έχουν πληγεί σε μεγαλύτερο βαθμό απ ότι εμείς, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα όπως γνωρίζουνε όλοι. Εύχομαι να βγουν όσο το δυντατόν συντομότερα το φάρμακο και το εμβόλιο για να επιστρέψουμε στην «κανονικότητα» μας αλλαγμένοι προς το καλύτερο !

Μένουμε σπίτι και είναι η στιγμή που πρέπει άπαντες να δείξουμε ωριμότητα και υπευθυνότητα για να προστατεύσουμε τόσο τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, όσο τους ίδιους τους εαυτούς μας. Πώς περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο τις ημέρες αυτές; Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να περάσεις στο κόσμο ώστε η παραμονή τους στο σπίτι να ειναι ευχάριστη και δημιουργική;

Μιλάω πολύ με τους φίλους μου στο τηλέφωνο και μέσω Internet. Περπατάω πολύ κάθε μέρα και η μεγαλύτερη χαρά είναι αν συναντήσω τυχαία κανένα φίλο στον δρόμο και πούμε ένα γεια από απόσταση. Κατά τα άλλα εκτός από την υπερβολική καθαριότητα που είναι συνήθεια και προ κορονοϊού οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έχω μαγειρέψει όλον τον Τσελεμεντέ ούτε έχω διαβάσει όσο θα ήθελα … Έχω δει όμως όσες σειρές ήθελα και δεν είχα ποτέ τον χρόνο και έχω τεμπελιάσει όσο ποτέ και με τον νόμο (γέλια )!

Το μόνο που έχω να πω σε όσους έχουν μείνει και παραμένουν σε καραντίνα είναι να μην πιέζονται να εκφράζουν όλα τα συναισθήματα που βιώνουν είτε θετικά, είτε αρνητικά στους οικείους τους και να σκέφτονται ότι είναι μια κατάσταση που την βιώνουμε όλοι και ότι θα παλέψουμε να βγούμε νικητές από όλο αυτό !

Υπάρχει κάποια νέα συνήθεια που απέκτησες κατά την διάρκεια της παραμονής σου στο σπίτι;

Θα σου φανεί αστείο αλλά η μοναδική καινούργια συνήθεια είναι να στέλνω μήνυμα με κωδικό 6 και να βγαίνω να περπατάω. Αν δεν βγω μια μέρα μου κακοφαίνεται (γέλια)!

Το επάγγελμα του καλλιτέχνη πλήττεται για ακόμη μια φορά λόγω της αναστολής όλων των πολιτιστικών παραγωγών και χώρων της χώρας μέχρι νεοτέρας. Πώς βιώνεις αυτή την κατάσταση σε οικονομικό επίπεδο; Πως ήταν οι πρώτες μέρες μακριά από τα τηλεοπτικά γυρίσματα της σειράς αλλά και από τις υπόλοιπες επαγγελματικές σου υποχρεώσεις ;

Δυστυχώς ο κλάδος τον καλλιτεχνών έχει πληγεί σε απίστευτο βαθμό. Θεωρώ ότι τα μέτρα ενίσχυσης του καλλιτεχνικού κλάδου είναι ανεπαρκή. Δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει κυρίως με το θέατρο και δεν μιλάμε μόνο για την περίοδο του καλοκαιριού, έχουμε και ένα δύσκολο χειμώνα που δεν μπορεί να προβλέψει κανείς τις εξελίξεις. Ο οικονομικός κραδασμός είναι τεράστιος διότι δεν ξέρεις αν και πως θα γίνουν οι παραστασεις και οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις γενικοτερα .

Όσον αφορά τα γυρίσματα του σίριαλ «Πέτα τη Φριτέζα» έχουν σταματήσει εδώ και καιρό για να προστατευτούμε όλοι όπως ήταν λογικό και σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουν πάλι καλώς εχόντων των πραγμάτων ..! Οψόμεθα!

Θεωρείς ότι αυτός ο εγκλεισμός είναι μια ευκαιρία να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και να βγούμε πιο δυνατοί και με καινούργια θέλω και πρέπει την επόμενη μέρα ;

Πιστεύω ότι έφερε τη ζωή μας τούμπα και θέλοντας ή μη θα αλλάξουν αρκετά πράγματα. Θα επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες, τα πιστεύω και τα ιδανικά μας προς το καλύτερο ελπίζω!

Τι σου λείπει περισσότερο αυτές τις μέρες;

Μου λείπει η οικογένεια μου, οι φίλοι μου, η δουλειά μου και η ελευθερία που είχαμε πριν, τότε που δεν φοβόμασταν να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλον.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μετά το τέλος της καραντίνας;

Να συναντήσω όσους αγαπώ και να κάνω ένα μεγάλο τραπέζι γι αυτούς!

Τι θα ήθελες να ευχηθείς για το μέλλον; Πώς φαντάζεσαι την επόμενη μέρα μετά απ’ όλο αυτό;

Εύχομαι να επιστρέψουμε όλοι πιο σοφοί και έχοντας συνειδητοποιήσει την ουσία των πραγμάτων. Μετά την καταιγίδα πάντα βγαίνει ο ήλιος, στο χέρι μας είναι!

IMG_20200430_145227

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΘα δούμε νεκρή τη «Χάιδω» στο Καφέ της Χαράς;
Επόμενο άρθροΓιαμαρέλλου: Θα κοινωνήσω την πρώτη Κυριακή που θα επιτραπεί – Όποιος πιστεύει δεν φοβάται