Αρχική RETROLOVERS Retro Διαφημίσεις - Εξώφυλλα Αναμνήσεις: Δημήτρης Παπαμιχαήλ – Τα Πορτραίτα του Φαντάζιο!

Αναμνήσεις: Δημήτρης Παπαμιχαήλ – Τα Πορτραίτα του Φαντάζιο!

Δημήτρης Παπαμιχαηλ κοιτα

Δημήτρης Παπαμιχαήλ – Το λεβέντοπάιδο

Ο Δημήτρης ή αλλιώς το λεβεντόπαιδο, ο τεράστιος ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου, φιλοξενήθηκε ένα μήνα περίπου αφού έγινε πατέρας στο περιοδικό Φαντάζιο σε μία φωτογράφιση της Ευσταθίας Ναυπλιώτου.

Στο θρυλικό διαμέρισμα της οδού Στησιχόρου 3 ο Δημήτρης μας δείχνει τα υπέροχα πορτραίτα που δεσπόζουν στους τοίχους, μιλάει για την μόδα και δηλώνει πανευτυχής μπαμπάς!

Στο απόγειο της καριέρας του αλλά και πολύ ευτυχισμένος στην προσωπική του ζωή, ποζάρει στο γραφείο του, στο σαλόνι και μας δείχνει τους χώρους του σπιτιού αγκαλιά με το σκυλάκι της Αλίκης!

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ από τα εφηβικά του χρόνια είχε αποφασίσει ότι ήθελε να ασχοληθεί με το θέατρο. Οι γονείς του ήθελαν να σπουδάσει υφαντουργία καθώς είχε κερδίσει μια υποτροφία στην Αγγλία.

Ωστόσο, το 1952 έδωσε κρυφά εισαγωγικές εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο και τελικά πέρασε. Αυτή του η κίνηση όμως προκάλεσε την αντίδραση του πατέρα του, ο οποίος τελικά συμφώνησε. Αξιοθαύμαστο γεγονός αποτελεί ότι ο Παπαμιχαήλ, έφτανε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου με τα πόδια από τον Πειραιά.

Στη Σχολή του Εθνικού, γνώρισε και την Αλίκη Βουγιουκλάκη, μελλοντική σύζυγο και συνεργάτη του. Αποφοίτησε από το Εθνικό με βαθμό “Άριστα”. Ο πρώτος του ρόλος ήταν στο «Γλάρο» του Τσέχωφ και ακολούθησε ο ρόλος του Πολύδωρου στην Εκάβη του Ευριπίδη το 1955. Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με το Θέατρο Τέχνης και από το 1962 συγκρότησε δικό του θίασο στο ελεύθερο θέατρο. Έπαιξε δίπλα στην Κυβέλη, την Κατίνα Παξινού, την Άννα Συνοδινού, την Αντιγόνη Βαλάκου και τον Αλέξη Μινωτή.

Τιμήθηκε με το Βραβείο Κοτοπούλη το 1957. Επίσης συμμετείχε σε μεγάλες παραγωγές του ελληνικού κινηματογράφου, όπως το Ποτέ την Κυριακή (1960) και Τα κόκκινα φανάρια (1963) ενώ ταινία σταθμός στην σταδιοδρομία του ήταν η ταινία Παπαφλέσσας (1971), που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες υπερπαραγωγές του ελληνικού κινηματογράφου, η οποία κόστισε 12.009.000 δραχμές.

Το αφιέρωμα δημοσιεύτηκε στις 8 Ιουλίου το 1969 στο τεύχος 19.

1969-7-8 Φαντάζιο 19 (2) 1969-7-8 Φαντάζιο 19 (3) 1969-7-8 Φαντάζιο 19 (4) Δημήτρης 1969-7-8 Φαντάζιο 19 (5) Δημήτρης

 Δείτε επίσης: Αναμνήσεις: Μάρω Κοντού – Τα Ποτραίτα του Φαντάζιο!

Διαβάστε: Συνέντευξη της Αλίκης Βουγιουκλάκη για τη ”Νεράιδα και το παλικάρι”

Δείτε σχετικά άρθρα:

Δείτε ακόμη:

Διαβάστε ακόμα:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗGreekCinemaFanPage
Προηγούμενο άρθροΤρίκαλα: Παντρεύεται την ιερόδουλη που γνώρισε σε οίκο ανοχής! Μια σπάνια ιστορία αγάπης
Επόμενο άρθροΠώς πήρε τον ρόλο στις «Άγριες Μέλισσες» ο «Κυριάκος»
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!