Αρχική RETROLOVERS Retro Διαφημίσεις - Εξώφυλλα Αναμνήσεις: Μάρω Κοντού – Τα Πορτραίτα του Φαντάζιο!

Αναμνήσεις: Μάρω Κοντού – Τα Πορτραίτα του Φαντάζιο!

Μάρω Κοντού

Μάρω (Μαριάνθη) Κοντού, η γυναίκα που λατρεύει την τέχνη και το σπίτι.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου το 1934. Κατάγεται από τα Ψαρά. Αποφοίτησε από το Γ’ Γυμνάσιο Θηλέων Μακρυγιάννη. Παράλληλα ολοκλήρωσε τη σχολή χορού, σημερινή Κρατική Σχολή Χορού, εξασφαλίζοντας και μια υποτροφία για τη σχολή HLADEK στη Γερμανία.

Σε διάστημα μεγαλύτερο των τριάντα πέντε ετών θεατρικής και κινηματογραφικής καριέρας, πρωταγωνίστησε σε 61 ταινίες μεγάλου μήκους και 90 Θεατρικά έργα, ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

Η πρώτη επαγγελματική της ενασχόληση άρχισε το 1954 στο χορό Αρχαίας Τραγωδίας του Εθνικού Θεάτρου, όπου παρέμεινε μέχρι το 1958. Έλαβε την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος της ηθοποιού, ως εξαιρετικό ταλέντο, από Ανώτατη Κρατική Επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το 1959 πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο, δίπλα στο Δημήτρη Χόρν, με το έργο Ρομανσέρο του Ζακ Ντεβάλ..

Ασχολείται επίσης με τη ζωγραφική, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει με επιτυχία έκθεση στην Γκαλερί Αντήνωρ το 1993. Πίνακάς της εκτίθεται στο Μουσείο Βορρέ.

Η φωτογράφιση στο σπίτι της

Το περιοδικό Φαντάζιο στις δόξες του, φωτογραφίζει την αγαπημένη ηθοποιό στο σπίτι της και το όμορφο αυτό αφιέρωμα δημοσιεύεται στις 28 Αυγούστου το 1969 !

1969-8-26 Φαντάζιο , 26 (2)

Μάρω Κοντού

1969-8-26 Φαντάζιο , 26 (4)

Δείτε επίσης: Αναμνήσεις: Δημήτρης Παπαμιχαήλ – Τα Πορτραίτα του Φαντάζιο!

Δείτε επίσης: Αναμνήσεις: Τζένη Καρέζη – Τα Πορτραίτα του Φαντάζιο!

Δείτε επίσης: Αναμνήσεις: Γιάννης Πουλόπουλος – Τα Πορτραίτα του Φαντάζιο!

Δείτε επίσης: Αναμνήσεις: Νίκος Ξανθόπουλος – Τα Πορτραίτα του Φαντάζιο!

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗGreekCinemaFanPage
Προηγούμενο άρθροΛίτσα Πατέρα: Σκληρές ημέρες μέχρι τις 5 Νοεμβρίου
Επόμενο άρθροΣκότωσε στο ξύλο το 20 μηνών μωρό της επειδή λέρωσε την πάνα του
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!