Αρχική ΘΕΑΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ « The First Degree »: βρέθηκε η ταινία που ήταν χαμένη 97...

« The First Degree »: βρέθηκε η ταινία που ήταν χαμένη 97 ολόκληρα χρόνια!

Pictures8

« The First Degree »: βρέθηκε η ταινία που ήταν χαμένη 97 ολόκληρα χρόνια! Μια μεγάλη ανακάλυψη έρχεται τις τελευταίες ημέρες από την Ταινιοθήκη του Σικάγο (Chicago Film Archives) . Η ανεύρεση μιας βωβής κινηματογραφικής ταινίας, παραγωγής του 1923 από την Universalμε τίτλο «The First Degree».

Είναι γνωστό ότι μόνο το 75% των ταινιών του βωβού κινηματογράφου κατάφερε να επιβιώσει στις μέρες μας, πόσο μάλλον για μια εταιρεία σαν τη Universalπου θεωρείται εκείνη με τις περισσότερες απώλειες και το μικρότερο ποσοστό επιβίωσης των βωβών ταινιών της (μόλις το 15% σώζεται σήμερα, καθώς πολλές από αυτές καταστράφηκαν το 1948).

Το φιλμ «The First Degree» είναι ένα αγροτικό μελόδραμα, που αναφέρεται στο διχασμό δύο αδερφών για την ίδια γυναίκα με τραγικά αποτελέσματα, σκηνοθετημένο από έναν παραγωγικότατο σκηνοθέτη του βωβού αλλά και ομιλούντος κινηματογράφου, τον Edward Sedgwick, με πολλές και πετυχημένες ταινίες στο ενεργητικό του («The Cameraman»-1928, «Parlor, Bedroom and Bath»-1931), αλλά και θρυλικά σίριαλ της Αμερικανικής τηλεόρασης («I love Lucy» -1953). 

« The First Degree »: βρέθηκε η ταινία που ήταν χαμένη 97 ολόκληρα χρόνια!

Πρωταγωνιστούσαν ο Frank Mayo, δημοφιλής ηθοποιούς του βωβού, με πάνω από 350 ταινίες στη φιλμογραφία του και η Sylvia Breamer, αυστραλιανή ηθοποιός του θεάτρου, που εκείνη την περίοδο έκανε το πέρασμα της από το Hollywood.

Pictures9

Η ταινία ήταν η μία από τις 9 που κυκλοφόρησε η Universal από τα Χριστούγεννα του 1922 έως και το Φλεβάρη του 1923. Οι κριτικές της εποχής ήταν ενθαρρυντικές, καθώς επαινέθηκε η σωστή χρήση των συχνών φλας μπακ, αλλά και η εξαιρετική ερμηνεία του MayoΑπό τότε, τα ίχνη της ταινίας εξαφανίστηκαν, για να βρεθούν 97 ολόκληρα χρόνια μετά, στην προσωπική συλλογή του Charles E. Krosse, τον περασμένο Ιούνιο.

Αμέσως ξεκίνησε η αποκατάσταση της κόπιας της ταινίας, που δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα, με λιγοστά σημεία φθοράς, και λίγα αποσπάσματα που έλλειπαν σε σχέση με την αρχική βερσιόν, που εικάζεται ότι χάθηκαν είτε από καταστροφή του υλικού, είτε από περικοπές της λογοκρισίας της εποχής. Αποτελείται από 5 μπομπίνες και η διάρκεια της είναι 50 λεπτά.

Η ταινία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς σύντομα θα είναι διαθέσιμη για το κοινό.

Δείτε ακόμη:

Αφιέρωμα : ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ – Τα δύσκολα χρόνια πριν την καταξίωση!

Η μαγική δίαιτα που έκανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η Αλίκη του καλοκαιριού (Φωτογραφίες και δηλώσεις της αξέχαστης σταρ)

Το τελευταίο αντίο στον Τόλη Βοσκόπουλο  και  Βοσκόπουλος: Σπαρακτικές εικόνες, Κηδεία με το τραγούδι «Ανεπανάληπτος»

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

ΝΚ


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΗ Ryanair τρελάθηκε: Εισιτήρια με 5 ευρώ!
Επόμενο άρθροΤο Κλουβί με τις τρελές ξεκινά την περιοδεία του από το Θέατρο Δάσους στην Θεσσαλονίκη
Ο Νίκος Κουρού γεννήθηκε στην Κοζάνη. Σπούδασε υποκριτική στην Ανώτερη Σχολή του Γρηγόρη Μασαλά. Ασχολήθηκε περιστασιακά με τη δημοσιογραφία και έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες. Σκηνοθέτησε 7 ταινίες μικρού μήκους και τις μεγάλου μήκους «Ουτοπία» και ‘’Μια νύχτα στην κόλαση’’. Τιμήθηκε με το βραβείο πρώτου αντρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία ‘’Ουτοπία’’ στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κύπρου το 2016, όπως και με το βραβείο σκηνοθεσίας για την ταινία του «Cinephile Quarantine» στο Quarantine Film Challenge της Ινδίας το 2020.