Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Νέα Σμύρνη: Τα τρία βίντεο και η μαρτυρία που εκθέτουν την ΕΛ.ΑΣ....

Νέα Σμύρνη: Τα τρία βίντεο και η μαρτυρία που εκθέτουν την ΕΛ.ΑΣ. για τον ξυλοδαρμό πολίτη

image_2021-03-08_083853

Νέα Σμύρνη: Τα τρία βίντεο και η μαρτυρία που εκθέτουν την ΕΛ.ΑΣ. για τον ξυλοδαρμό πολίτη. Αίσθηση φόβου και έντονες αντιδράσεις προκαλούν οι αποκρουστικές και βίαιες εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη το μεσημέρι της Κυριακής.

image_2021-03-08_083824

image_2021-03-08_083853

Μετά τους αρχικούς ισχυρισμούς της αστυνομίας ότι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δέχτηκαν επίθεση ακολούθησε ένα τσουνάμι οπτικοακουστικού υλικού στα social media που δείχνουν καθαρά ότι στην περιοχή σημειώθηκαν περιστατικά αστυνομικής βίας. Για το λόγο αυτό, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι διενεργείται ΕΔΕ για όσα έγιναν.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ο ξυλοδαρμός ενός νεαρού στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει την στιγμή και συγκεκριμένα πώς ξεκίνησε ο ξυλοδαρμός ενός νεαρού στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Όπως φαίνεται ο νεαρός φοράει μάσκα και συζητά ήρεμα με τους αστυνομικούς, γεγονός που δείχνει ότι δεν εμπλέκεται σε κάποια επίθεση εναντίον τους. Ξαφνικά ένας από τους ένστολους τον σπρώχνει, του φωνάζει “εσύ συλλαμβάνεσαι” τον τραβά και αρχίζει να τον χτυπά με το σιδερένιο πτυσσόμενο γκλομπ.

Στον ξυλοδαρμό συμμετέχουν ή απλώς παρακολουθούν και οι υπόλοιποι ενώ στη συνέχεια καταφθάνουν και άλλοι αστυνομικοί για να βοηθήσουν τον συνάδελφό τους. Παρόλο που ο νεαρός φωνάζει “πονάω”, εκείνοι συνεχίζουν να τον χτυπούν.

Στη συνέχεια άλλα δύο βίντεο από το ίδιο περιστατικό δείχνουν τι συνέβη, με τον νεαρό να υφίσταται ξυλοδαρμό από το πάνοπλα όργανα της τάξης, τα οποία εμφανίζονται να τον χτυπούν με μανία.

Δείτε το πρώτο βίντεο ΕΔΩ.

Δείτε το δεύτερο βίντεο ΕΔΩ.

Συγκλονιστική μαρτυρία για το πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Ακόμη, ένας νεαρός εξιστορεί πως ξεκίνησαν το επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

“Αυτό που έγινε σήμερα είναι το εμφανίστηκε η αστυνομία, πήγε να κόψει πρόστιμο σε μια οικογένεια με δυο παιδάκια και 3 ενήλικες που καθόντουσαν στο παγκάκι. Στη προσπάθειά τους αυτή να τους εξηγήσουν ότι και κωδικό είχαν μετακίνησης και καθόντουσαν χωρίς πρόβλημα, τους ζήτησαν ταυτότητες. Εκείνη την ώρα ο κόσμος που ήταν γύρω διαμαρτυρήθηκε. Ποιο νεαροί και άλλοι άνθρωποι πήγαν να πουν στους αστυνομικούς ότι δεν είναι δυνατόν να τους γράφουν.

“Η αστυνομία αντέδρασε με βία. Άρχισε να ξυλοκοπάει τον ένα. Θα το δείτε στο βίντεο. Είναι τρομακτικό αυτό που γίνεται. Με πτυσσόμενο γκλοπ αστυνομικός χτυπάει έναν νεαρό ο οποίος απλά τους είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνεται αυτό. Αμέσως οι αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις και θα δείτε επίσης στα βίντεο ότι με το γκλοπ αστυνομικός χτυπάει έναν νεαρό ο οποίος απλά του είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνεται αυτό.

Αμέσως οι αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις και θα δείτε επίσης ότι οι πάνω στην πλατεία μαζεύτηκαν 50 αστυνομικοί. 25 μηχανάκια δικάβαλα. Ξεκίνησε ένα κρεσέντο βίας. Τρέξανε, φοβήθηκε ο κόσμος. Κάποιοι πήγαν στο άλσος τους ακολούθησαν και μέσα στο άλσος άρχισαν να κάνουν μανιωδώς γύρω γύρω με τις μηχανές να κυνηγάνε τον κόσμο. Κοπανήσανε και άλλους και στο τέλος μαζέψανε 9 ανθρώπους και τους έχουν πάει στη ΓΑΔΑ.

Αυτό συνέβη στη πλατεία στης Νέας Σμύρνης. Ξαμολήθηκαν εδώ να περάσει στον κόσμο μια τρομοκρατία άνευ προηγουμένου και αυτό έχει οδηγήσει σε αυτό που βλέπετε τώρα όλος ο κόσμος έχει μαζευτεί. Αυτό που φαίνεται είναι ότι είναι μια επιλογή τρομοκράτησης των ανθρώπων είτε υπάρχει λόγος είτε δεν υπάρχει λόγος”.

Δείτε την εξομολόγηση ΕΔΩ.

Έρευνα από την ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Διοικητική έρευνα διατάχθηκε από την ΕΛΑΣ για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι στη Νέα Σμύρνη, όταν αστυνομικοί έκαναν ελέγχους για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι αστυνομικοί δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από περίπου 30 άτομα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Ωστόσο κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν την Αστυνομία για υπερβολική βία, ενώ βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο έχουν καταγράψει ξυλοδαρμό πολιτών κατά την διάρκεια των 11 προσαγωγών.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει αναλυτικά:

“Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Ερευνα”.

image_2021-03-08_083731

ΣΥΡΙΖΑ & Κίνημα Αλλαγής: Η αντιπολίτευση αντιδρά

“Σήμερα το απόγευμα η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί οι αστυνομικοί ασκούν βία πρωτοφανούς αγριότητας προκαλώντας έντονες αποδοκιμασίες έκπληκτων περαστικών”

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι “ο αυταρχισμός των αστυνομικών δυνάμεων εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών” και τονίζει πως “όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω στους πολίτες”.

“Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα”, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

“Η αστυνομική βία στη χώρα μας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις.

Οι εικόνες της σημερινής επίθεσης της αστυνομίας κατά των νέων ανθρώπων στην Νέα Σμύρνη σοκάρουν. Δεν έτυχε, είναι επιλογή της Κυβέρνησης και προσωπικά του κ Μητσοτάκη. Όσο ο κόσμος τους γυρίζει την πλάτη, τόσο θα καταφεύγουν στην καταστολή”, δήλωσε επίσης ο Παύλος Χρηστίδης εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη.

Δείτε επίσης:

Λίντα Άλμα: «ΑΓΑΠΗ μου πως θα μπορέσω να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου, χωρίς εσένα»

Όταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αποχαιρέτησε την Αλίκη Βουγιουκλάκη [Aφιέρωμα & Video]

Τζένη Καρέζη: Η αξέχαστη σταρ μέσα απο φωτογραφίες και δικά της λόγια

Ο κορυφαίος των κορυφαίων Μάνος Κατράκης

Ξεχασμένες ελληνικές ταινίες που χρήζουν επανεκτίμησης

Έφυγε από τη ζωή η Νινή Τζάνετ – Αδερφή του Αλέκου Τζανετάκου

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τι ηλικία έχει η Ζέτα Μακρυπούλια; Πότε έγινε τόσο;;;

Δείτε ακόμα:

Αυτά είναι τα trends των παπουτσιών για το 2021 που θα λατρέψεις!

Woman & Man Secret – Τεύχος 6ο [Ιούνιος – Ιούλιος 2021]

Tranoulis Parfume: Τι να προσέξεις όταν διαλέγεις αρώματα για το καλοκαίρι

Anta Beauty Salon: Ένα ανοιχτόμυαλο κομμωτήριο!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΣμαρούλα Γιούλη: 9 χρόνια μακριά μας
Επόμενο άρθροΜαρία Σχοινά: ”Μ΄ αρέσει να ξυπνάω κάθε πρωί με χαμόγελο και έναν σκοπό”