Αρχική RETROLOVERS Το πέρασμα του Enrico Caruso από τον κινηματογράφο

Το πέρασμα του Enrico Caruso από τον κινηματογράφο

Enrico Caruso

Μια θρυλική μορφή της όπερας, που μεσουράνησε στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου και λατρεύτηκε σε κάθε γωνιά του κόσμου, ο κορυφαίος Ιταλός τενόρος Enrico Carusoεξακολουθεί και μαγεύει ακόμα και σήμερα, 100 χρόνια μετά το θάνατο του. Ωστόσο και ο Caruso, έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τον κινηματογράφο, πάνω στην ακμή της καριέρας του, αλλά όχι με ιδιαίτερη επιτυχία.

Caruzo 7

Ποιος ήταν ο Enrico Caruso

Ο Enrico Caruso γεννήθηκε στη Νάπολι το 1873. Ήταν το ένα από τα 7 παιδιά μιας φτωχής οικογένειας. Ο πατέρας του τον προόριζε για μηχανολόγο μηχανικό, έχοντας σκοπό να τον βάλει στη δουλειά από τα 11 του χρόνια. Η μητέρα του όμως επέμενε να συνεχίσει τη βασική του εκπαίδευση υπό την κηδεμονία ενός τοπικού ιερέα.

Παράλληλα τραγουδούσε στην εκκλησιαστική χορωδία, δείχνοντας το ταλέντο του στο τραγούδι. Για να συντηρήσει την οικογένεια του, έγινε τραγουδιστής του δρόμου, κάνοντας μαθήματα φωνητικής.

Το 1895 θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση στη Νάπολη. Το 1900 θα τραγουδήσει στη Σκάλα του Μιλάνου στην όπερα «La Bohème». Θα γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής δίνοντας συναυλίες. Πρωταγωνίστησε σε όπερες σε χώρες της Ευρώπη. Από το 1903 θα ξεκινήσει τη συνεργασία του με τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης και θα αποκτήσει παγκόσμια φήμη με όπερες όπως «Madame Butterfly»«La fanciulla del West»«Samson et Dalila» κ.α.

Θα πραγματοποιήσει πάνω από 290 ηχογραφήσεις που σώζονται ακόμα και σήμερα.

Caruzo 1

Λίγο πριν το τέλος

Το 1918 και τρία χρόνια πριν τον πρόωρο θάνατο του, δέχεται την πρόταση των παραγωγών Jesse L. Lasky και Adolph Zukor να πρωταγωνιστήσει στη βωβή δραματική ταινία «My Cousin», έναντι αδρής αμοιβής των 100.000 δολαρίων, όπου ο Caruso θα υποδύονταν δύο ρόλους. Έναν φτωχό γλύπτη και έναν διάσημο τενόρο.

Μια αρκετά ευχάριστη έκπληξη για τους θαυμαστές του, γυρισμένη στη μικρή Ιταλία. Μάλιστα περιλαμβάνει και ένα απόσπασμα από την εμφάνιση του στη Μετροπόλιταν Όπερα ως Canio στο «Pagliacci». Η κυκλοφορία της ταινίας στους κινηματογράφους είχε καθυστερήσει λόγω της επικείμενης επιδημίας της γρίπης εκείνη τη χρονιά. Ωστόσο δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα στα ταμεία.

Caruzo 5

Η εφημερίδα Film Daily αν και ήταν ιδιαίτερα θετική απέναντι στην ταινία, επισήμανε ότι πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν να δουν τον Caruso να πρωταγωνιστεί σε ταινία, ωστόσο πολλοί θα νιώσουν ότι δε θα είναι καλός σε αυτή.

Νίκος Κουρού: Όταν συνάντησα την Άννα Καλουτά

Δείτε την ταινία στο ακόλουθο link

Η Paramount του προτείνει να πρωταγωνιστήσει σε άλλη μια δραματική ταινία το «The Splendid Romance», πάνω στη συνταγή της προηγούμενης ταινίας, που κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους τον Ιούνιο του 1919. Η εδώ και πολλές δεκαετίας χαμένη αυτή ταινία, δε θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα κι έτσι ο Caruso δε θα ξανασχοληθεί με τον κινηματογράφο.

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΤο νέο UNISEX άρωμα ακούει στο όνομα UTOPIA και είναι του οίκου Τρανούλη
Επόμενο άρθροΒιργινία Ταμπαροπούλου: “Να γίνει αυτό το σκοτεινό ταξίδι μία εμπειρία ζωής”
Ο Νίκος Κουρού γεννήθηκε στην Κοζάνη. Σπούδασε υποκριτική στην Ανώτερη Σχολή του Γρηγόρη Μασαλά. Ασχολήθηκε περιστασιακά με τη δημοσιογραφία και έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες. Σκηνοθέτησε 7 ταινίες μικρού μήκους και τις μεγάλου μήκους «Ουτοπία» και ‘’Μια νύχτα στην κόλαση’’. Τιμήθηκε με το βραβείο πρώτου αντρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία ‘’Ουτοπία’’ στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κύπρου το 2016, όπως και με το βραβείο σκηνοθεσίας για την ταινία του «Cinephile Quarantine» στο Quarantine Film Challenge της Ινδίας το 2020.