Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ LIVE-ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ Ηρώδειο: Ο φετινός συναυλιακός προορισμός

Ηρώδειο: Ο φετινός συναυλιακός προορισμός

irodeio-to-programma-ton-kalokairinon-ekdiloseon

Ηρώδειο: Ο φετινός συναυλιακός προορισμός. Οι συναυλίες επέστρεψαν τον Μάιο με τη λήξη του lockdown, ωστόσο πραγματοποιούνται με τηρούμενα τα υγειονομικά μέτρα. Όπως μάσκες κατά την είσοδο/έξοδο του χώρου, πληρότητα χώρου σε συγκεκριμένο ποσοστό, αποστάσεις, και καθήμενο κοινό μεταξύ των οποίων.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι διοργανωτές θα πρέπει να ψάχνουν τους πιο ιδανικούς χώρους για να κάτσει το κοινό. Και παράλληλα να ψάξουν καλλιτέχνες που θα κρατήσει το κοινό στις θέσεις του. Ένας από τους πιο ιδανικούς χώρους για τις συναυλίες της παρούσας περιόδου, είναι το Ηρώδειο, όπου φέτος έχουν πραγματοποιηθεί, κι έχουν προγραμματιστεί μερικές από τις πιο σημαντικές συναυλίες για φέτος.

irodeio

Λίγα λόγια: Το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού (Ηρώδειο), είναι ένα αρχαίο ωδείο της ρωμαϊκής περιόδου. Που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλαγιά της Ακρόπολης. Κατασκευάστηκε αρχικά το 161 μ.Χ., κατεδαφίστηκε το 267 μ.Χ., και αναστηλώθηκε το 1950.f5e8486c-ff54-435a-b12a-5840fff0e779_222664450_836789960561636_6210073722023912282_n

Ηρώδειο: Ο φετινός συναυλιακός προορισμός

Μια από τις πιο σημαντικές συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν φέτος στο Ηρώδειο, ήταν αυτή του Brian Eno με τον αδερφό του Roger Eno στις 4 Αυγούστου. Μια από τις εκδηλώσεις που το Ηρώδειο ήταν ιδιαίτερα κατάμεστο, και το κοινό έφυγε από τον συγκεκριμένο χώρο ιδιαίτερα μαγεμένο με τη μουσική των δύο αδερφών.

Πάμε να δούμε μαζί κάποιες από τις επερχόμενες συναυλίες στο Ηρώδειο.

led-zeppelin-symphonic-6-e1597657214506

Μια πολύ σπουδαία συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 10 & 11 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, είναι αυτή του Led Zeppelin Syphonic. Όπου για πάνω από 50 χρόνια οι Led Zeppelin λατρεύονται από εκατομμύρια fans σε όλο τον κόσμο. Το «Led Zeppelin Symphonic» είναι μια γνήσια και αυθεντική παρουσίαση της μουσικής του συγκροτήματος, με την προσθήκη συμφωνικής ορχήστρας, που δημιουργεί για τους fans των Zeppelin μια συναρπαστική εμπειρία που ξεχωρίζει από οποιαδήποτε άλλη.

Τρεις φανταστικοί ερμηνευτές της ροκ ενώνονται στη σκηνή μαζί με μια ροκ μπάντα που απαρτίζεται από διαλεκτούς μουσικούς του Ηνωμένου Βασιλείου, υπό την καθοδήγηση του διάσημου κιθαρίστα Andy Martin και την συμμετοχή του θρυλικού drummer των “Thunder”, Harry James. Μαζί τους, κορυφαία Συμφωνική Ορχήστρα, υπό την καθοδήγηση του του γνωστού μας από το «Queen Symphonic» μαέστρου Richard Sidwell. Ο Richard Sidwell είναι ο εμπνευστής και ενορχηστρωτής του «Led Zeppelin Symphonic», ο ίδιος μαέστρος που βρίσκεται πίσω από την εκπληκτική παγκόσμια επιτυχία του «Queen Symphonic» που μάγεψε και το ελληνικό κοινό, πέρυσι το καλοκαίρι, σε 2 sold out παραστάσεις στο Ηρώδειο!

Ηρώδειο: Ο φετινός συναυλιακός προορισμός

Την ερμηνεία αναλαμβάνουν 3 σπουδαίοι τραγουδιστές της βρετανικής μουσικής σκηνής: O Peter Eldridge, γνωστός στο Αθηναϊκό κοινό από την περσινή sold-out επιτυχία του Queen Symhonic, ήταν από τους πρωταγωνιστές στο original Λονδρέζικο cast του “We Will Rock You”. Ο Jesse Smith ήταν ο κεντρικός τραγουδιστής της καναδέζικης ροκ μπάντας CAUTERIZE, με πολλές cover ερμηνείες σε τραγούδια των Who και των Led Zeppelin, για τις οποίες, η φωνή του, έχει χαρακτηριστεί, ως όμοια με την φωνή του τραγουδιστή-θρύλου των Led Zeppelin, Robert Plant. Τέλος, μαζί τους, η Mollie Marriott, που μοιράστηκε τη σκηνή με τον Robert Plant για μια συναυλία-εορτασμό των 80ων γενεθλίων του μπασίστα Bill Wyman, του ιδρυτή των Rolling Stones, στα τέλη του 2016!

Στην συναυλία ακούγονται όλες οι μεγάλες επιτυχίες των Led Zeppelin, συμπεριλαμβανομένων των αγαπημένων Whole Lotta Love, Black Dog, Kashmir, Rock & Roll, Dazed & Confused καιβέβαια – το Stairway To Heaven.

843d6df7139e7d8cf6ff6f2b82ed6cb6_XL

Μια επίσης πολύ σπουδαία μουσική εκδήλωση, είναι αυτή του Classic Rock που διοργανώνεται για 5 χρονιά. Συγκεκριμένα στις 25 Σεπτεμβρίου, η Κρατική Ορχήστρα των Αθηνών μαζί με τις εμβληματικές φωνές των Joe Lynn Turner (πρώην Deep Purple/Rainbow) & Dave Bickler (πρώην Survivor), θα χαρίσουν μια μοναδική ροκ βραδιά στο Ηρώδειο, ερμηνεύοντας μεγάλες επιτυχίες από Deep PurpleRainbowSurvivor, QueenVan MorrisonScorpions, κ.α. σε συμφωνική εκτέλεση, και με τη συνοδεία των ηλεκτρικών οργάνων.

75395202a3225621a8c5a688921fb283_XL

Άλλη μία σπουδαία συναυλία που θα γίνει στο Ηρώδειο προς τα τέλη του μήνα, είναι αυτή του εμβληματικού Άγγλου ερμηνευτή Jack Savoretti, ο οποίος θα εμφανιστεί live στις 27 Σεπτεμβρίου. Ο Jack Savoretti έχει αγαπηθεί από το ελληνικό κοινό κυρίως με τις μεγάλες του επιτυχίες What More Can I Do?Candlelight. Στην εμφάνισή του στο Ηρώδειο, θα παρουσιάσει την τελευταία του δισκογραφική δουλειά Europiana, από το οποίο εμπεριέχεται και το funky single Who’s Hurting Who με τον Nile Rodgers.

b8052526c072d3c705eebbac5d2cc7ac_XL

Και τέλος ο πολύ σπουδαίος Βρετανός καλλιτέχνης Sting, θα εμφανιστεί κι αυτός στο Ηρώδειο για να χαρίσει δύο πολύ μελωδικές βραδιές στο ελληνικό κοινό στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου. Μαζί του και στις δύο εμφανίσεις του, θα βρίσκεται και ο γιος του Joe Sumner.

Ηρώδειο: Ο φετινός συναυλιακός προορισμός

Η συναυλία του Sting My Songs είναι ένα πληθωρικό και δυναμικό show, στο οποίο ο καλλιτέχνης θα ερμηνεύσει τα πιο αγαπημένα του τραγούδια, από την πολυβραβευμένη και πλούσια καριέρα του με το συγκρότημα των The Police, αλλά και ως σόλο καλλιτέχνης. Το show του θα είναι “μια αριστουργηματική εμφάνιση από την αρχή έως το τέλος”, που θα “οδηγεί τους fans σε ένα μουσικό ταξίδι μέσα στον χρόνο”, με επιτυχίες όπως “Fields of Gold”, “Shape of my Heart”, “Roxanne” και “Demolition Man”, διαμορφώνοντας ένα αξέχαστο show. Θα ακουστούν επίσης τα “Englishman In New York,” “Every Breath You Take,” “Roxanne,” “Message In A Bottle” και πολλά άλλα.

Ο Sting θα συνοδεύεται από ένα ηλεκτρικό, ροκ σχήμα με τους Dominic Miller (κιθάρα), Josh Freese (τύμπανα), Rufus Miller (κιθάρα), Kevon Webster (πλήκτρα), Shane Sager (φυσαρμόνικα), μαζί με τους Melissa Musique και Gene Noble (φωνητικά).

Τις δύο συναυλίες του τις διοργανώνουν οι Cherrytree Music Company, Live Nation και High Priority Promotions.

Διαβάστε ακόμη:

Λίντα Άλμα: «ΑΓΑΠΗ μου πως θα μπορέσω να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου, χωρίς εσένα»

Όταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αποχαιρέτησε την Αλίκη Βουγιουκλάκη [Aφιέρωμα & Video]

Τζένη Καρέζη: Η αξέχαστη σταρ μέσα απο φωτογραφίες και δικά της λόγια

Ο κορυφαίος των κορυφαίων Μάνος Κατράκης

Ξεχασμένες ελληνικές ταινίες που χρήζουν επανεκτίμησης

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή ο Μίκης Θεοδωράκης
Επόμενο άρθροΈφη Κιούκη: “Μου αρέσει τα αρνητικά να τα μετατρέπω σε θετικά”