Αρχική RETROLOVERS Ποιους διάσημους πρωταγωνιστές κρατάει η Ελένη Χατζηαργύρη στην αγκαλιά της;

Ποιους διάσημους πρωταγωνιστές κρατάει η Ελένη Χατζηαργύρη στην αγκαλιά της;

Ελένη Χατζηαργύρη

Ποιους διάσημους πρωταγωνιστές κρατάει η Ελένη Χατζηαργύρη στην αγκαλιά της;

Η οικογένεια της Ελένη Χατζηαργύρη καταγόταν από την Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε θέατρο με καθηγητή τον Κάρολο Κουν. Διακρίθηκε για τις ερμηνείες της κυρίως σε δραματικούς θεατρικούς ρόλους.

Συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους για να φθάσει στο Εθνικό Θέατρο, το (1950), και όπου, αργότερα, προσελήφθη ως μόνιμη πρωταγωνίστρια και παρέμεινε επί εικοσαετία (1962 – 1981). Οι θεατρικοί τύποι μέσα από τους οποίους η Ελένη Χατζηαργύρη διέπρεψε και καθιερώθηκε ως κορυφαία δραματική ηθοποιός ήταν το αρχαίο δράμα και το κλασικό ρεπερτόριο.

Από τους πρώτους της ρόλους ήταν της Ιούς με τον Αλέξη Μινωτή στον Προμηθέα Δεσμώτη και της Masha στις Τρεις Αδελφές του Τσέχωφ, το 1951, που αποτέλεσαν σταθμούς στην καριέρα της.

Εδώ την βλέπουμε να κρατάει στην αγκαλιά της , δύο ανερχόμενα αστέρια! Την Άννα Παναγιωτοπούλου και τον Σταμάτη Φασουλή στην παράσταση του Εθνικού ”Αλκηστις” το 1968.

YE1964_07R01_PH002_sc
Η Άννα Παναγιωτοπούλου και ο Σταμάτης Φασουλής σε μία ακόμη σκηνή της παράστασης. (Φωτό: Αρχείο Εθνικού θεάτρου)

Δείτε ακόμη:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΠύρρος Δήμας: Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του!
Επόμενο άρθροΣΟΚ: Ήταν καλλονή η Αθηνά New York, πριν τις πλαστικές!
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!