Αρχική RETROLOVERS Δείτε ποιος πασίγνωστος ηθοποιός είναι το αγοράκι της φωτογραφίας

Δείτε ποιος πασίγνωστος ηθοποιός είναι το αγοράκι της φωτογραφίας

Γιώργος Κιμούλης.

Δείτε ποιος πασίγνωστος ηθοποιός είναι το αγοράκι της φωτογραφίας

Στην φωτογραφία είναι ο Γιώργος Κιμούλης (Πειραιάς, 18 Σεπτεμβρίου 1956) σε μικρή ηλικία που βρήκαμε στο περιοδικό ”Βεντέτα σε ένα αφιέρωμα της εποχής.

Ο Γιώργος Κιμούλης είναι Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης και μεταφραστής.

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1956. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά επαγγελματικά στο θέατρο το 1977 με τη θεατρική ομάδα “Ελεύθερο Θέατρο” και στον κινηματογράφο το 1981 στην ταινία “Τα όπλα μου ρίχνουν λουλούδια”. Το 1986 δημιούργησε τη δική του θεατρική ομάδα, το “Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας”. Το 1996 ίδρυσε δραματική σχολή. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών -στο οποίο κατά το παρελθόν έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος- και μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.

Έχει παντρευτεί και έχει χωρίσει δύο φορές. Ο πρώτος του γάμος ήταν με την τραγουδίστρια Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο δεύτερος με την πολιτικό Μαρία Δαμανάκη, με την οποία απέκτησε την κόρη του, Μαριάννα.

giorgos_kimoulis

Τον Οκτώβριο του 2016 ορίστηκε μέλος της επιτροπής διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση. Στις 28 Φεβρουαρίου του 2017 ορίστηκε πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και παραιτήθηκε από τη θέση αυτή λίγες ημέρες μετά, στις 16 Μαρτίου.

Τον Ιανουάριο του 2021, στα πλαίσια του Ελληνικού Me Too η ηθοποιός Ζέτα Δούκα αρχικά και αργότερα και άλλες ηθοποιοί κατηγόρησαν τον Κιμούλη για αντιεπαγγελματική και κακοποιητική συμπεριφορά. Οι καταγγελίες παραδόθηκαν γραπτώς και ονομαστικά, στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Ύστερα από την μελέτη των περιστατικών από το Πειθαρχικό συμβούλιο του Συλλόγου δεν προέκυψε η τέλεση αξιόποινων πράξεων.

 

Δείτε ακόμη:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΠοια ηθοποιός είναι η κόρη του Γιάννη Μποσταντζόγλου και της Δήμητρας Παπαδήμα;
Επόμενο άρθροΒίκυ Παγιατάκη: Τα 2 ζώδια που θα δεινοπαθήσουν
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!