Αρχική RETROLOVERS Βλάσης Μπονάτσος : Σπάνιο βίντεο «Όλο το δημόσιο σύστημα υγείας είναι κουρελέ»

Βλάσης Μπονάτσος : Σπάνιο βίντεο «Όλο το δημόσιο σύστημα υγείας είναι κουρελέ»

μπονατσος

Βλάσης Μπονάτσος : Σπάνιο βίντεο «Όλο το δημόσιο σύστημα υγείας είναι κουρελέ»

Το 2000 ο δημοφιλής ηθοποιός και τραγουδιστής Βλάσης Μπονάτσος αποκάλεσε το σύστημα στα δημόσια νοσοκομεία ”κουρελέ”. Είχε νοσηλευτεί πέντε ημέρες έπειτα από ισχυρό αλλεργικό σοκ και έκανε τότε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

Παρόλο που ο ίδιος έμεινε ευχαριστήμενος από την νοσηλεία του είχε δηλώσει τότε τα εξής:

«Όποιος δεν είναι πλούσιος ή γνωστός όχι επώνυμος ή ανώνυμος γιατί όλοι είμαστε επώνυμοι – μπορεί να πεθάνει ήρεμος σε αυτή τη χώρα. Αυτό είναι σίγουρο. Και εννοώ το δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο είναι όλο κουρελέ, και σας το λέω υπεύθυνα, ”Το δημόσιο σύστημα υγείας είναι κουρελέ!”. Καταρχάς το 166 ήρθε μετά από τρία τέταρτα, κατά δεύτερον μου σπάσανε τον θώρακα, κατά τρίτον το νοσοκομείο το εφημερεύον που με πήγε δεν είχε εντατική μονάδα. Λοιπόν το σύστημα υγείας όχι απλώς δεν λειτουργεί αλλά υπολειτουργεί».

Δείτε όσα δήλωσε το 2000 κατά την διάρκεια της νοσηλείας του σε δημόσιο νοσοκομείο.

Ο Βλάσης Μπονάτσος ήταν γιος δικαστικού και καθηγήτριας πιάνου, με καταγωγή από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας.Κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1960, όντας έφηβος, δημιούργησε το συγκρότημα loubok. Στη συνέχεια υπήρξε μέλος του μουσικού συγκροτήματος Πελόμα Μποκιού από το 1969 έως το 1972.Το συγκρότημα γνώρισε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι «Γαρύφαλλε, Γαρύφαλλε», το οποίο έγραψε ο Γιάννης Κιουρκτσόγλου και το οποίο ηχογραφήθηκε στην πρώτη του εκτέλεση από τους Πελόμα Μποκιού με τη φωνή του Νίκου Δαπέρη. Το ίδιο τραγούδι ηχογράφησε, 25 χρόνια αργότερα, ο Βλάσης Μπονάτσος όταν συνεργάστηκε με τους Goin’ Through.

Ως σόλο τραγουδιστής είχε κυκλοφορήσει τραγούδια όπως «Μεταμορφώσεις», «Εμένα», «Μια Γυναίκα», «Γυναίκες» (soundtrack της σειράς “Στον Αστερισμό Της Γραβάτας”), «Η Ζωή Είναι Μια Τρύπα», «Βιάσου», «Λολίτα το Νυμφίδιο», «Ένας Άντρας Κλαίει Για σένα», «Πες I Love You», «Αγαπάω» και άλλα. Είχε κάνει ντουέτα με την Αλέξια στο «Είσαι Παιδί Μου Πειρασμός», τον Κώστα Τουρνά στο «Έλα Ήλιε Μου» και τον Γιώργο Μαρίνο στο «Ροκ». Επίσης είχε κάνει διασκευές τραγουδιών όπως «Το Χειροκρότημα» (πρώτη εκτέλεση Άλκηστις Πρωτοψάλτη), «Ο Γουίλι, ο μαύρος θερμαστής» (πρώτη εκτέλεση Βασίλης Παπακωνσταντίνου), «Αν Σ’αρνηθώ Αγάπη Μου» (πρώτη εκτέλεση Κώστας Χατζής), «Λαός και Κολωνάκι» (πρώτη εκτέλεση Μανώλης Χιώτης, Μαίρη Λίντα) και «There Is No One Like Me» (soundtrack της σειράς Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη, τίτλος πρωτότυπου «Non Esiste L’Amore» του Αντριάνο Τσελεντάνο).

Απεβίωσε σε ηλικία 55 ετών, στις 14 Οκτωβρίου 2004. Έπασχε από κληρονομικό αγγειοοίδημα. Σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν, ο θάνατός του οφείλεται σε αποφρακτική οιδηματώδη λαρυγγίτιδα.

Κηδεύτηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών δημοσία δαπάνη.

Δείτε ακόμη:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΣάββατο – εφιάλτης: Οι προβλέψεις της Άσης Μπήλιου για όλα τα ζώδια
Επόμενο άρθροΚατερίνα Παπουτσάκη: «Δεν νομίζω ότι πρέπει να λιθοβολήσουμε τον Άρη Σερβετάλη»
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!