Αρχική RETROLOVERS Σπάνια φωτό: Ο Ανδρέας Μπάρκουλης σε παιδική ηλικία σε σχολική γιορτή!

Σπάνια φωτό: Ο Ανδρέας Μπάρκουλης σε παιδική ηλικία σε σχολική γιορτή!

Ανδρέας-Μπάρκουλης Σαν σήμερα

Σπάνια φωτό: Δείτε τον Ανδρέα Μπάρκουλη σε σχολική γιορτή!

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης (4 Αυγούστου 1936 – 23 Αυγούστου 2016) ήταν Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης. Υπήρξε ένας από τους εμβληματικούς ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου.

Βιογραφικό

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου 1936. Οι γονείς Βασίλης και Μαρίκα ήταν δάσκαλοι. Σπούδασε υποκριτική και κατά την αποφοίτησή του χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό ταλέντο. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1956 και στον κινηματογράφο το αμέσως επόμενο έτος με την ταινία Μαρία Πενταγιώτισσα.

Ένα μικρό διάστημα της ζωής του το πέρασε στις ΗΠΑ, όπου ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι. Υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του ’60. Ενδεικτικό της αίγλης του αυτής είναι το σλόγκαν: “Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!”.

«Κορίτσια, ο Μπάρκουλης»: Πώς καθιερώθηκε η φράση;

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης εμφανίστηκε σε περισσότερες από εκατό ταινίες παίζοντας πρώτους ρόλους, σε δραματικές ταινίες όπως στην «Κοινωνία ώρα Μηδέν» (1966), «Κοντσέρτο για πολυβόλα» (1967), «Όλγα Αγάπη μου» (1968), αλλά και σε κωμωδίες, όπως στο «Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα» (1958), «Διακοπές στην Αίγινα» (1958), «Η Μουσίτσα»(1959), «Μην είδατε τον Παναή» (1962), «Το Δόλωμα» (1964), «Τζένη Τζένη» (1965), «Ησαΐα μη Χορεύεις» (1969), «Μια τρελή τρελή σαραντάρα» (1970) και στο «Η θεία μου η χίπισσα» (1970).

Δείτε τον εδώ σε μία σπάνια φωτογραφία σε κάποια σχολική εορτή ντυμένο εύζωνα.

ΜΠΑΡΚΟΥΛΗΣ

Δείτε ακόμη:

 

  • Δείτε ακόμα:

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροXodos: Τεύχος 2ο, Δεκέμβριος 2021 – Ιανουάριος 2022
Επόμενο άρθρο«Ακούω τη φωνή σου»: Το νέο τραγούδι & βίντεο κλιπ του Βασίλη Πορφυράκη