Αρχική RETROLOVERS Ροζίτα Σώκου: Τα «πιπέρατα» περισταστικά με την Μελίνα Μερκούρη την οποία δεν...

Ροζίτα Σώκου: Τα «πιπέρατα» περισταστικά με την Μελίνα Μερκούρη την οποία δεν εκτιμούσε καθόλου

Ροζίτα Σώκου

Ροζίτα Σώκου: Τα «πιπέρατα» περισταστικά με την Μελίνα Μερκούρη που δεν εκτιμούσε καθόλου

Πολλά για εκείνη έγραψε στον δεύτερο αυτοβιογραφικό της τόμο «Ο αιώνας της Ροζίτας (1957-2017)».

«Εμείς τη Μελίνα… τα ξέραμε όλα της τα κουτσομπολιά. Στα 17 της σηκώθηκε κι έφυγε και πήγε στην Κωνσταντινούπολη με τον Γιώργο Παππά, ο οποίος ήταν και κ…λάγνος!

Θέλω να πω, ότι εμένα δεν με απασχολούσε καθόλου κι εγώ τη λάτρεψα όταν έκανε τη Στέλλα παρότι σε όλη την Κατοχή τα είχε με τον πιο φανερό συνεργάτη των Γερμανών, τον Γιαδικιάρογλου, ο οποίος έδωσε σε συνάδελφο δικό μου ένα μπουκάλι λάδι κι εκείνος του έδωσε ένα χρυσό μενταγιόν με αλυσίδα και το φορούσε η Μελίνα και καμάρωνε», έχει πει για την αείμνηστη ηθοποιό.

merkstella0010

Ροζίτα Σώκου: Τα «πιπέρατα» περισταστικά με την Μελίνα Μερκούρη που δεν εκτιμούσε καθόλου

Και έχει δηλώσει για τη Μελίνα: «Ήταν ελεεινή ηθοποιός. Μιλώ ανεξάρτητα από ό,τι ηθικό της έχω προσάψει. Στη “Μήδεια” ήταν ανυπόφορη. Είχε νευριάσει, θυμάμαι με την Ντένη Βαχλιώτη, που της είχε κάνει ένα υπέροχο κοστούμι, που αυτή τη στιγμή εκτίθεται στο Τόκυο. Για να της πάει κόντρα, αγόρασε στην Αμερική ένα πολύ λαικό κοστούμι. Όμως, σύμφωνα με το συμβόλαιο, έπρεπε στην πρόβα τζενεράλε να φορέσει της Ντένης. Πήγαινε λοιπόν μπροστά της, σήκωνε το κοστούμι και φυσούσε τη μύτη της για να δείξει πόσο την περιφρονεί…
Μόνο στη “Στέλλα” ήταν καλή, γιατί είχε προσαρμόσει ο Κακογιάννης το ρόλο στο δικό της στιλ Έκανε τον εαυτό της. Αυτό το ύφος είχε και στην πραγματικότητα. Ήταν πολύ κακή ηθοποιός. Έκανε νάζια επί σκηνής. Όταν την έβλεπα να παίζει, ντρεπόμουν που ήμουν γυναίκα…».

05s15melina-thumb-large

Ροζίτα Σώκου: Τα «πιπέρατα» περισταστικά με την Μελίνα Μερκούρη που δεν εκτιμούσε καθόλου

Η Μελίνα έχει την… τιμητική της στο βιβλίο, καθώς αναφέρεται σε αυτήν, σε διάφορα κεφάλαια, με όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια, αποκαλύπτοντας και «πιπεράτα» περιστατικά από τη ζωή της. Οπως γράφει, πήγε στο σπίτι της μόνο μία φορά και ήταν κυρίως γυναίκες και ένας νεαρός βοηθός από το Πακιστάν ή την Περσία που δούλευε εκεί.
«Η Μελίνα μας έβαλε να καθίσουμε γύρω γύρω και ανήγγειλε ότι θα συζητούσαμε όλοι για ένα θέμα που θα διάλεγε η ίδια και καθένας θα έλεγε την άποψή του. Απ’ ό,τι κατάλαβα, κάτι σαν το ‟Συμπόσιο” του Πλάτωνος, κι ας μην το είχε διαβάσει (…). Το θέμα της συζήτησης ήταν: ‟Θα με απατήσει ποτέ ο Ντασέν;”. Οι φίλες της όλες εξανέστησαν: ‟Οχι, ποτέ, ποτέ, ποτέ” και άρχισαν να προσπαθούν να αναλύσουν την άποψή τους.

Δεν θυμάμαι τι είπαν. Εγώ δεν μίλησα». Στη συνέχεια -πάντα κατά τα γραπτά της Ροζίτας- τους πήγε σε ένα άλλο δωμάτιο αναγγέλλοντας ένα δεύτερο παιχνίδι. «Επρεπε ν’ απαντήσει καθένας -στην πραγματικότητα μόνο ο δυστυχής νεαρός βοηθός- τι θα μπορούσε να κάνει μαζί της. Να κάνει έρωτα; Να παίξει τένις; Χαρτιά; Οση ώρα τα έλεγε αυτά ξαπλωμένη σε ένα ντιβανάκι, κουλουριαζόταν και έκανε πολλά νάζια. Ο καημένος αυτός, όταν ήρθε η σειρά του, βρέθηκε σε τρομερά δύσκολη θέση».

Δείτε ακόμη:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΗ κηδεία του Γιώργου Τράγκα – Συντετριμμένη η σύζυγός του, Μαρία Καρρά – Δηλώσεις
Επόμενο άρθροΡοζίτα Σώκου: Η κόρη της Ιρένε Μαραντέι διασωληνώθηκε και δίνει μάχη με τον κορωνοϊο!