Αρχική RETROLOVERS Έλλη Λαμπέτη: Τα 6 Μονόπρακτα στο θέατρο Κάππα

Έλλη Λαμπέτη: Τα 6 Μονόπρακτα στο θέατρο Κάππα

λαμπετη

Έλλη Λαμπέτη: Τα 6 Μονόπρακτα στο θέατρο Κάππα

  • Παίζουν: Έλλη Λαμπέτη
  • Θέατρο Κάππα Απρίλιος 1978
  • Μετάφραση Μάριου Πλωρίτη
  • Σκηνοθεσία Σωτήρη Μπασιάκου
  • Σκηνικά-Κοστούμια Πάνου Παπαδόπουλου
  • Πιάνo: Πέτρος Τσιτσόπουλος/Κώστας Λούκος

Bertolt Brecht: Η Εβραία

Απόσπασμα μιας από τις 24 σκηνές του συγγραφέα υπό τον τίτλο ”ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΡΑΙΧ” που έγραψε κατά τη διάρκεια της εξορίας του.

Μια Εβραία εγκαταλείπει τον Γερμανό σύζυγό της για να μην κάνει κακό στην καριέρα του ως γιατρός. Μέσα από το προσωπικό δράμα της ηρωίδας σκιαγραφείται η εποχή και οι ανθρώπινες σχέσεις υπό το ναζιστικό καθεστώς.

August Strindberg: Η Πιο Δυνατή

Ο Μονόλογος που απευθύνει μια σύζυγος στην ερωμένη του άντρα της. Ποια κέρδισε; Ποια έχασε; Και ποια τελικά είναι η πιο δυνατή;

Anton Chekhov: Όλυα Μια Ψυχούλα

Θεατρική διασκευή του Γκαμπριελ Αρού από διήγημα του Τσέχωφ.

Πλέκοντας καθισμένη σε ένα παγκάκι η Όλυα αναπολεί στιγμές από τη ζωή της. Διηγείται τους γάμους της, μιλά για τους συζύγους της, τι της έμαθε καθένας από αυτούς και για το πώς η ζωή της συνδέθηκε με το παιδάκι που μεγαλώνει.

Jean Cocteau: Ανθρώπινη Φωνή/Η Ψεύτρα/Πιερότος (Την Έχασα)

Η Ανθρώπινη Φωνή, ένα από τα σημαντικότερα μονόπρακτα του αιώνα μας, αφορά την προσπάθεια μιας γυναίκας να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μʼ έναν άνδρα που την εγκαταλείπει. Προσποιείται πως μπορεί χωρίς εκείνον μέχρι που καταλαβαίνει πως κάποια άλλη υπάρχει στη ζωή του.

Η Ψεύτρα και ο Πιερότος είναι γραμμένα για το ραδιόφωνο. Η Έλλη ερμήνευε την Ψεύτρα ενώ περνούσε στο πρόσωπο της το μακιγιάζ του Πιερότου που έκλεινε την παράσταση.

Δείτε ολόκληρο το θεατρικό πρόγραμμα ΕΔΩ

 

Σπάνια φωτογραφία με την Λαμπέτη να ντύνεται νύφη το 1950

Δείτε ακόμη:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΟριστικό: Κλειστά και αύριο καταστήματα και τράπεζες στην Αττική
Επόμενο άρθροΗ Μαρίνα καταρρέει – Η αποκάλυψη που θα την συγκλονίσει μετά το φονικό του Πετρή
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!