Αρχική RETROLOVERS Retro Διαφημίσεις - Εξώφυλλα Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη φωτογραφήθηκε για το PENTHOUSE (1991)

Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη φωτογραφήθηκε για το PENTHOUSE (1991)

Αλίκη Βουγιουκλάκη

Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη φωτογραφήθηκε για το PENTHOUSE (1991)

Η εθνική μας star, είχε δεν φοβόταν τις προκλητικές φωτογραφήσεις ή σκηνές, παρά τα στερεότυπα και τον συντηρητισμό της εποχής.

Μάλιστα, το 1991, η Αλίκης Βουγιουκλάκη είχε φωτογραφηθεί για το ανδρικό περιοδικό PENTHOUSE (ελληνική έκδοση), και είχε, φυσικά, προκαλέσει αίσθηση.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν είχε φωτογραφηθεί τότε γυμνή, ούτε ήταν ιδιαίτερα προκλητική στην εν λόγω φωτογράφιση. Για τα δεδομένα, των 90s στην Ελλάδα όμως, ήταν σίγουρα πρωτοποριακή και αρκετά σέξυ αν και κόντευε τα 60!

Αλίκη Βουγιουκλάκη
Το εξώφυλλο

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

Το περιοδικό PENTHOUSE προσπάθησε να συνδυάσει το ύφος του Playboy, με τα σοβαρά άρθρα και τις αισθησιακές φωτογραφήσεις στην αρχή, και του περιοδικού για άντρες στο ύφος του Κλικ και της ολοένα αυξανόμενης τολμηρότητας των φωτογραφήσεων που έρχονταν από τις ξένες εκδοχές του περιοδικού στην πορεία του. Το αποτέλεσμα ήταν ένα περιοδικό με ελαφριά κρίση ταυτότητας.

αλικη penthouse Αλίκη Βουγιουκλάκη

Pictures2
Αλίκη Βουγιουκλάκη

Αλίκη Βουγιουκλάκη

alikh penthouse (1)

alikh penthouse (2)
Αρχείο: Christina Terzi

Προς το τέλος, σταμάτησε να αναφέρει αρίθμηση και μεγάλωσε σε σχήμα (στυλ Κλικ).

Η ίδια η εταιρία δείχνει πως άλλαξε σύνθεση στην διάρκεια. Αρχικά αναφέρεται ως Διευθυντής και υπεύθυνος κατά τον νόμο ο Δημήτρης Κατσίμης, με τον Κωνσταντίνο Γέρου να αναφέρεται ως εκδότης. Μεταξύ 1992 και 1993, ο Γέρου έγινε Εκδότης και Γενικός Διευθυντής με τον υπεύθυνο κατά το νόμο να είναι ο Franz Kirchner, που ήταν σύμβουλος έκδοσης μέχρι πρότινος και παράμεινε και με αυτή την ιδιότητα. Για πολλά τεύχη, αρχισυντάκτης αναφερόταν ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος, μέχρι που ανέλαβε και αυτή την ιδιότητα ο Γέρου.

Αξίζει να αναφερθεί, πως επί διεύθυνση Κατσίμη, αναφέρονται ως πολιτικοί συντάκτες οι Πάνος Παναγιωτόπουλος και η Έλλη Στάη, προφανώς ως μια προσπάθεια απόδοσης κύρους στην έκδοση. Πηγή πληροφοριών: https://www.greekcomics.gr/

Διαβάστε ακόμα:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΣτέφανος Κορκολής: Εντυπωσιακή Sold Out συναυλία στο Παλλάς (photo+video)
Επόμενο άρθροΣασμός: «Μπορείς να με λες Μάκη» Ο συγκλονιστικός διάλογος πατέρα και γιού
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!