Αρχική RETROLOVERS Γιατί αποκαλεί την ”Σούζυ” Τουίγκι η Ρένα Βλαχοπούλου – Δείτε ποια είναι

Γιατί αποκαλεί την ”Σούζυ” Τουίγκι η Ρένα Βλαχοπούλου – Δείτε ποια είναι

ρενα

Γιατί αποκαλεί την ”Σούζυ” Τουίγκι η Ρένα Βλαχοπούλου – Δείτε ποια είναι

Η σελίδα της Finos Film στο Facebook γράφει για την Ρένα Βλαχοπούλου:

«Ο όρος ”κωμωδία” έχει ταυτιστεί με το όνομά της και δίκαια έχει κερδίσει τον τίτλο της καλύτερης κωμικού της χώρας μας. Πολυτάλαντη, πολύπλευρη, αυθεντική και μπριόζα, η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν και θα είναι ένα σπάνιο διαμάντι του ελληνικού κινηματογράφου, αφού ακόμα και από εκεί ψηλά, συνεχίζει να σκορπά χαρά».

ΚΑΙ ΨΕΥΔΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΡΩΣ

Μία από τις πολύ γνωστές σκηνές της στο ελληνικό κινηματογράφο που είναι ίσως η πιο αγαπημένη όλων, είναι ο διάλογος της με τη πελάτισσα της, Σούζυ. Η Πελαγία η μοδίστρα  προσπαθεί να αφήνει όλες τις πελάτισσες της ευχαριστημένες μόνο που αυτές δεν προσέχουν το σώμα τους με αποτελέσμα να δυσκολεύουν την δουλειά της. Η Πελαγία όμως με τον πηγαίο της χιούμορ τα βάζει όλα στη θέση τους! Έτσι στον σπαρταστικό διάλογο της με την Σούζυ (Πασχαλίδου) ακούμε την μία ατάκα μετά την άλλη.

Απόσπασμα από τον διάλογο:

Σούζυ: Υπάρχουν και πιο χοντρές Πελαγία μου που μπροστά τους εγώ είμαι…..

Πελαγία: Τουίγκι.

Σούζυ: Ποια είναι αυτή;

Πελαγία: Τίποτα μία που σου μοιάζει (της απαντά ειρωνικά)

Ποια είναι όμως η θρυλική Τουίγκι;

Η καριέρα της Τουίγκι ως σούπερ-μόντελ μπορεί να κράτησε λιγότερο από πέντε χρόνια -πρωτοεμφανίστηκε το 1966 και αποσύρθηκε από το μόντελινγκ το 1970- αλλά η κορμοστασιά της που θύμιζε κλαράκι, (twig στα αγγλικά σημαίνει κλαρί και από εκεί είναι εμπνευσμένο το υποκοριστικό της) το ανδρόγυνο στυλ της και τα ελαφίσια μάτια της την έκαναν ένα από τα μεγαλύτερα είδωλα που πέρασαν ποτέ από τον χώρο.

Η δεκαεξάχρονη Αγγλίδα Τουίγκι, με σκανδαλιάρικο χαρακτήρα που θύμιζε αγόρι και χτένισμα σαν αχινός ήταν το σύμβολο μιας εποχής.

Η Πελαγία (Βλαχοπούλου) αποκάλεσε την εύσωμη Σούζυ ”Τουίγκι” για να προκαλέσει γέλιο με την αντίθεση κιλών των δύο γυναικών.

Η Τουίγκι
Η Τουίγκι στο περιοδικό Ταχυδρόμος το 1967
Η Τουίγκι στο περιοδικό Ταχυδρόμος το 1967
Η Τουίγκι στο περιοδικό Ταχυδρόμος το 1967

img20220519_1264

Διαβάστε ακόμα:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΔείτε πώς είναι σήμερα η Κοντσίτα της Eurovision
Επόμενο άρθροMarkella: Επιστρέφει δυναμικά με το τραγούδι «1000 Και 1 Νύχτες»!
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!