Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ Γιορτή του πατέρα από την πένα του Γιάννη Σεργένη

Γιορτή του πατέρα από την πένα του Γιάννη Σεργένη

πατέρας

Γιορτή του πατέρα από την πένα του Γιάννη Σεργένη. Η Αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, το 1910, εμπνεύστηκε τη ημέρα του Πατέρα, μία εορτή αντίστοιχη με την ημέρα της Μητέρας. Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να τιμήσει τον πατέρα της, Ουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανάθρεψε μόνος του έξι παιδιά! Η ανταπόκριση που βρήκε από τον κόσμο για τη γιορτή ήταν πολύ μικρή και έτσι έμεινε στο περιθώριο για πολλά χρόνια. Το 1966 αναγνωρίσθηκε ως γιορτή από τον Λίντον Τζόνσον και οριστικοποιήθηκε επίσημα το 1972 από τον Ρίτσαρντ Νίξον.

Γράφει ο Γιάννης Σεργένης.

Η γιορτή αφορά στο ρόλο της πατρότητας και τη συνεισφορά των πατεράδων στο κοινωνικό σύνολο. Η πατρική φιγούρα είναι εξίσου σημαντική με τη μητρική, αλλά συχνά μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Όμως, ο ρόλος με τον οποίο έχει επιφορτιστεί ένας πατέρας για τη φροντίδα και την ασφάλεια της οικογένειας, είναι αναντικατάστατος.

Η σχέση πατέρα και γιου είναι μία σχέση ιδιαίτερη, καθώς ένας πατέρας παίζει το ρόλο πολλών δασκάλων. Είναι αυτός που θα προετοιμάσει ένα νέο Gentleman να βγει στην κοινωνία. Ο πατέρας θα παίξει με το γιο του παιχνίδια και σπορ. Είναι αυτός που θα του αγοράσει βιβλία, θα του μιλήσει για την Ιστορία, για τις σημαντικές προσωπικότητες και την πολιτική.

Ο πατέρας θα μυήσει το γιο του στο ανδρικό ντύσιμο. Θα του δείξει πώς να δένει τη γραβάτα του ή πώς να γυαλίζει τα παπούτσια του. Είναι αυτός που θα τον μάθει να ξυρίζεται, τρόπους καλής συμπεριφοράς και φυσικά πώς να γίνει ένας ευγενικός και τρυφερός καρδιοκατακτητής. Αν ανήκει σε κάποιο κλαμπ, θα προετοιμάσει κατάλληλα το γιο του ώστε να γίνει μέλος.

Η μητέρα είναι το σύμβολο της τρυφερότητας και της στοργής για κάθε άνδρα ανεξάρτητα από την ηλικία του, ο πατέρας όμως είναι το πρότυπο και ο δάσκαλος για κάθε γιο… Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες!

Διαβάστε ακόμα:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΔείτε φωτογραφία από το τελευταίο γύρισμα του Σασμού
Επόμενο άρθροΔες πόσα χρήματα έπαιρνε η Αλίκη Βουγιουκλάκη για κάθε της ταινία