Αρχική RETROLOVERS Αλίκη Βουγιουκλάκη: Τα 10 ωραιότερα γκρο πλαν της καριέρας της

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Τα 10 ωραιότερα γκρο πλαν της καριέρας της

Αλίκη Βουγιουκλάκη

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Τα 10 ωραιότερα γκρο πλαν της καριέρας της

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν και είναι το πιο λαμπρό αστέρι μας. Οι ρόλοι της είχαν μεγάλη απήχηση στο κοινό, το οποίο την στήριζε συνεχώς. Η ταινία «Υπολοχαγός Νατάσα» θεωρείται η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στον ελληνικό κινηματογράφο.

Αλίκη Βουγιουκλάκη (2)
Υπολοχαγός Νατάσσα, 1970

Ακόμη και σήμερα θεωρείται μια από τις πιο δημοφιλείς ηθοποιούς με ταινίες οι οποίες αγαπήθηκαν από τέσσερις διαφορετικές γενιές και συνεχίζουν να αποκτούν νέο κοινό, ακόμα και μετά τον θάνατό της, συνιστώντας παγκόσμιο φαινόμενο.

Με την πάροδο των χρόνων η Αλίκη Βουγιουκλάκη ξέφυγε από την σφαίρα του απλού ηθοποιού/καλλιτέχνη και έγινε το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής. Το 1959 η δημοσιογράφος/χρονογράφος της εφημερίδας «Καθημερινή» Ελένη Βλάχου της έδωσε το προσωνύμιο «Εθνική Σταρ» της Ελλάδας, το οποίο την ακολούθησε σε όλη την διαρκεία της καριέρας της.

Αλίκη Βουγιουκλάκη (1)
Το ταξίδι, 1962

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει χαρακτηριστεί από πολλούς κριτικούς, δημοσιογράφους αλλά και από διεθνείς καταξιωμένους Έλληνες σκηνοθέτες όπως ο Κώστας Γαβράς ως ένα πανευρωπαϊκό, αν όχι παγκόσμιο φαινόμενο, διότι καμία άλλη ηθοποιός δεν ήταν τόσο αγαπητή και δημοφιλής στο κοινό μιας χώρας, για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, όσο εκείνη. Όπως είχε πει η ίδια: ”Θα πουλάω και μετά τον θάνατό μου, και ίσως τότε να με αποδεχτούν”.

Στην εκπομπή/ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, «Μεγάλοι Έλληνες» (που βασίστηκε στην αντίστοιχη παραγωγή του αγγλικού τηλεοπτικού σταθμού BBC) και που προβλήθηκε το 2009, η Αλίκη Βουγιουκλάκη συμπεριλήφθηκε στη λίστα των “Μεγάλων Ελλήνων” μετά από ψηφοφορία, καταλαμβάνοντας την 88η θέση.

Αλίκη Βουγιουκλάκη (3)
Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά, 1969

Το αστραφτέρο της χαμόγελο της και η δροσιά που εξέπεμπε ”έσκιζαν” το κινηματογραφικό πανί και μόνο γι’ αυτό θεωρείται αναντικατάστατη και βασίλισσα της οθόνης.

Με αφορμή τα 26 χρόνια από το θάνατο της αξέχαστης Αλίκης Βουγιουκλάκη, πάμε να θυμηθούμε κάποια από τα υπέροχα γκρο πλαν της καριέρας της.

Αλίκη Βουγιουκλάκη (9)
Μανταλένα, 1960
Αλίκη Βουγιουκλάκη (8)
Η αρχόντισσα κι ο αλήτης, 1968

 

Αλίκη Βουγιουκλάκη (7)
Η κόρη του ήλιου 1971
Αλίκη Βουγιουκλάκη (6)
Σ’ άγαπώ, 1971
Αλίκη Βουγιουκλάκη (4)
Ένα αστείο κορίτσι, 1970
Αλίκη Βουγιουκλάκη (5)
Η νεραϊδα και το παλικάρι, 1969

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σαν σήμερα γεννήθηκε η ”αιώνια” Μανταλένα μας

Δείτε ακόμη:

Δείτε ακόμη: Μάθε την ηλικία του Δημήτρη Ήμελλου και λεπτομέρειες από την ζωή του

Διαβάστε ακόμα:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΠέθανε αθόρυβα η «Μάχη» από τα «Εγκλήματα», Σούλα Αθανασιάδου
Επόμενο άρθροΠέθανε ο Πολ Σορβίνο, το μεγάλο αφεντικό του Goodfellas
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!