Αρχική RETROLOVERS Γκιζέλα Ντάλι: Δείτε την αγαπημένη ηθοποιό σε παιδική φωτογραφία

Γκιζέλα Ντάλι: Δείτε την αγαπημένη ηθοποιό σε παιδική φωτογραφία

1961-5-2 Πρώτο, 162

Γκιζέλα Ντάλι: Δείτε την αγαπημένη ηθοποιό σε παιδική φωτογραφία

Η Γκιζέλα Ντάλι (Αδαμαντία Μαυροειδή), γεννήθηκε σαν σήμερα στην Πλάκα στι 27 Αυγούστου 1937 (σύμφωνα με το ημερολόγιο του ΤΑΣΕΗ).

Σπούδασε στη σχολή χορού Ανωμερίτου, στη σχολή «Καλών Τεχνών» και στη δραματική σχολή «Εθνικού Ωδείου». Έγινε γνωστή στις δεκαετιες του ’60 και ’70 κυρίως από τον κινηματογράφο. Αποσύρθηκε νωρίς από τον καλλιτεχνικό χώρο (1976).

νταλι
Η ναζιάρα πιτσιρίκα Γκιζέλα Ντάλι.

Από εκεί και ύστερα έζησε στη Νάξο – την πατρίδα της από τη μεριά της μητέρας της – όπου ανέπτυξε και πολιτιστική δραστηριότητα.

Μετά το χωρισμό της με τον σκηνοθέτη Ντίμη Δαδήρα, εγκατέλειψε τη σόου-μπιζ κι εγκαταστάθηκε στη Νάξο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Το 2004 εμφανίστηκε για τελευταία φορά στη μεγάλη οθόνη, παίζοντας ένα χαρακτηριστικό ρόλο στην ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου «Τεστοστερόνη».

Η Γκιζέλα Ντάλι πέθανε στη Νάξο στις 10 Σεπτεμβρίου 2010, σε ηλικία 73 ετών.

Διαβάστε ακόμη:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΔείτε τον Freddie Mercury μωρό στην αγκαλιά της μητέρας του
Επόμενο άρθροΞεκινάει το «5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας» PWPF 2022
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!