Αρχική RETROLOVERS Retro Σαν Σήμερα Δείτε τον Σωτήρη Μουστάκα να μεταμφιέζεται στο καμαρίνι του πριν βγει στη...

Δείτε τον Σωτήρη Μουστάκα να μεταμφιέζεται στο καμαρίνι του πριν βγει στη σκηνή

Δείτε τον Σωτήρη Μουστάκα

Δείτε τον Σωτήρη Μουστάκα να μεταμφιέζεται στο καμαρίνι του πριν βγει στη σκηνή

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Σωτήρης Μουστάκας (Κάτω Πλάτρες, Λεμεσός, 17 Σεπτεμβρίου 1940,- Αθήνα, 4 Ιουνίου 2007). Ήταν Έλληνας ηθοποιός, ένας από τους μεγαλύτερους κωμικούς ηθοποιούς της Ελλάδας, βραβευμένος για την προσφορά του στην ελληνική επιθεώρηση που παρέμεινε ενεργός μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ο Σωτήρης Μουστάκας  ήταν κυρίως ηθοποιός του Μουσικού θεάτρου και συνήθως μεταμφιέζοτανε σχεδόν κάθε μέρα πάνω από δύο φορές για τις ανάγκες των ρόλων του. Βαφότανε, ντύνοτανε και φόραγε το ανάλογο προσωπείο κάθε βράδυ βγαίνοντας στην σκηνή πάντα με την ίδια αγωνία. Ήθελε να διασκέδαζει το κοινό με τα αστεία του και το μπρίο του. Ακούραστος και ευδιάθετος ντυμένος άλλοτε μωρό ή γυναίκα έκανε το κόσμο να ξεκαρδίζεται από τα γέλια από τα πρώτα δευτερόλεπτα που έβγαινε στη σκηνή.

Στις φωτογραφίες θα δείτε τον Μουστάκα στα καμαρίνια του θεάτρου ”Ακροπόλ” να μεταμφιέζεται πριν βγει στη σκηνή. Στη μία σκηνή έπαιζε ένα σκανδιαλιάρικο βρέφος και στην άλλη μια κοσμοπολίτισσα βλάχα που δεν μπορούσε να προφέρει σωστά το όνομα ρολογιού πουτης χάρισε ο σύζυγός της!

καμαρινι

Δείτε τον Σωτήρη Μουστάκα

Δείτε τον Σωτήρη Μουστάκα

Δείτε τον Σωτήρη Μουστάκα

Διαβάστε σχετικά άρθρα: 

Σωτήρης Μουστάκας: Πάνω από τον τάφο μου θέλω την ελληνική σημαία

Μουστάκας: Ο λόγος που έχασε την υποψηφιότητα στα Όσκαρ

Τι έλεγε ο Σωτήρης Μουστάκας για την Διατροφή του

Διαβάστε ακόμα:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΣασμός: Ο γάμος της Βασιλικής και του Μαθιού θα γίνει κανονικά
Επόμενο άρθροΛουτράκι: Ανακαλύπτοντας την ομορφιά του!
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!