Αρχική RETROLOVERS Πέθανε η Μάρθα Καραγιάννη

Πέθανε η Μάρθα Καραγιάννη

martha-karagianni-mechri-ta-40-i-mitrotita-image

Πέθανε η Μάρθα Καραγιάννη. Μάρθα Καραγιάννη: Σε ηλικία 82 ετών πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός. Θρήνος για τον ελληνικό κινηματογράφο καθώς σε ηλικία 82 ετών πέθανε η μεγάλη μας ηθοποιός.

Τις τελευταίες ημέρες ο καλλιτεχνικός κόσμος μας, έγινε κατά πολύ φτωχότερος αφού με ελάχιστες ημέρες διαφορά, έφυγαν από την ζωή ο Κώστας Καζάκος και η Ειρήνη Παππά. 

Την είδηση για τον θάνατο της Μάρθας έκανε γνωστή ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας μέσα από το κανάλι του ALPHA.

Μια φορά και έναν καιρό: Το παιδικό άλμπουμ της Μάρθας Καραγιάννη

Δείτε φωτογραφικό Άλμπουμ με την Μάρθα Καραγιάννη:

Διαβάστε ακόμα:

H λαμπερή καριέρα της

Υπήρξε μια από τις πιο δημοφιλείς σταρ της χρυσής εποχής του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Οι γονείς της ήταν ποντιακής καταγωγής. Συγκεκριμένα η μητέρα της Δόμνα γεννήθηκε στο Μπακού και ο πατέρας της Χαρίλαος στο Αικατερινεντάρ. Η ίδια γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στο Κερατσίνι.

Σπούδασε χορό και από τα οχτώ της χρόνια άρχισε να δίνει παραστάσεις στη Λυρική Σκηνή συμμετέχοντας στο παιδικό μπαλέτο της Λουκίας Σακελλαροπούλου (μαζί με την Ελένη Προκοπίου).

Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο το έκανε σε ηλικία 17 ετών (1956) στην ταινία της Φίνος Φιλμς, “Η άγνωστος”, σε σκηνοθεσία Ορέστη Λάσκου. Το δοκιμαστικό στα στούντιο του Φίνου το έκανε με τον Αριστείδη Καρύδη Φουξ και τον Ντίνο Κατσουρίδη.

Το θεατρικό της ντεμπούτο έγινε το 1957 στην επιθεώρηση “Ελέφαντες και ψύλλοι” εκεί όπου γνωρίστηκε με το Γιάννη Δαλιανίδη. Προηγουμένως την είχε δει ο Ναπολέων Ελευθερίου να χορεύει στο κέντρο “Σε λα πεν” και της έκανε την πρόταση να παίξει στη συγκεκριμένη επιθεώρηση. Αργότερα συνεργάστηκε με τον επιχειρηματία του μουσικού θεάτρου Βασίλη Μπουρνέλη (Θέατρο Ακροπόλ).

Διαβάστε ακόμα:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΗ λαμπερή τελετή απονομής των «Medical Beauty Awards»!
Επόμενο άρθροΜάγισσα – Αναστάσιος Ροϊλός: «Ή θα κάνουμε κάτι πάρα πολύ καλό, ή θα γίνουμε ρεζίλι»