Αρχική RETROLOVERS Retro Music Τότε που η Πυξίδα της Ευρυδίκης ξεσήκωνε τους ερωτευμένους

Τότε που η Πυξίδα της Ευρυδίκης ξεσήκωνε τους ερωτευμένους

ΕΥΡΥΔΊΚΗ

Τότε που η Πυξίδα της Ευρυδίκης ξεσήκωνε τους ερωτευμένους. Η «Πυξίδα» είναι ένα τραγούδι σε μουσική του Γιώργου Θεοφάνους και σε στίχους του Κώστα Tριγώνη, από το δεύτερο προσωπικό δίσκο της Ευρυδίκης, το «Πόσο Λίγο Με Ξέρεις» που κυκλοφόρησε το 1992, με την Minos EMI. Ο δίσκος είχε 11 τραγούδια με πρώτο την Πυξίδα και είχε σαρώσει στα ραδιόφωνα!

Και ποιος Retrolovers της εποχής μπορεί να ξεχάσει την πέτσινη ολόσωμη κόκκινη φόρμα που φορούσε η καλλίγραμμη Ευρυδίκη στο βίντεο; Εγώ σας λέω ΚΑΝΕΙΣ! ‘Ολες οι έφηβες τρέχαμε από μαγαζί σε μαγαζί να βρούμε κάτι ανάλογο και να χτυπηθούμε το βράδυ στην επαρχιακή ντισκοτέκ με μαλλί αφάνα και κοκοράκι στην φράτζα!

Το πώς ο πύθωνας μπήκε μέσα στο σκίσιμο του παντελονιού της στο βίντεο κλιπ Πυξίδα, περιέγραψε η Ευρυδίκη στην εκπομπή του Θεοφάνους: 

Της αρέσουν οι περίεργες ιδέες στα video clip και σπάνια λέει όχι. Έτσι δέχτηκε να γυρίσει το κλιπακι της Πυξίδας, παρέα με ένα τεράστιο πύθωνα. Θυμάται πως ήταν χειμώνας και για να ξυπνήσει το φίδι θα έπρεπε να ζεσταθεί. Της έβαλαν το ερπετό πάνω στο σώμα της και της φόρεσαν μια γούνα. Το φίδι ανέβασε θερμοκρασία και άρχισε να κινείται… όμως… αποφάσισε να την κατατρομάξει, αφού μπήκε μέσα από το σκίσιμο του παντελονιού της και της έκοψε την χολή αλλά και το γύρισμα!

Διαβάστε ακόμα: Σοκ: Δείτε την Ευρυδίκη νύφη στον πρώτο της γάμο το 1992!

Το 1992 βραβεύεται ως η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ στα “Μουσικά Βραβεία Ποπκορν

Τραγούδια δίσκου Πόσο λίγο με ξέρεις:

  1. Πυξίδα
  2. Κάνε Πως Μ’ Αγαπάς
  3. Τίποτα Δεν Γίνεται
  4. Μόνη
  5. Ιεροτελεστεία
  6. Πόσο Λίγο Με Ξέρεις
  7. Ε, Και Λοιπόν
  8. Σ’ Αγαπώ Γι’ Αυτό Που Είσαι
  9. Τέρμα
  10. Ταιριάζουμε
  11. Ο Επόμενος Αιώνας

Ας θυμηθούμε τους Στίχους:

Ξεκίνησα βόρεια χωρίς περιθώρια για αναβολή
Δεν ξέρω πως βρέθηκα κοντά σου όμως βρέθηκα στην Ανατολή
Και γύρω από τον ήλιο μου μια τέντα
Δεν πρόλαβα ξανά να πω κουβέντα

Τρελαίνεις την πυξίδα μου
Και δείχνει όπου πας
Μακάρι μόνο να’ ξερα εσύ αν μ’ αγαπάς
Τρελαίνεις την πυξίδα μου
Και όπου κι αν βρεθώ
Φεγγάρια μες τα μάτια σου θ’ ανάβουνε να βλέπω για να ’ρθω

Πορεία μου χάραξες τις νύχτες μου άλλαξες τους χάρτες μου καις
Στο Νότο πληγώθηκα, στη Δύση προδόθηκα τι άλλο πια θες
Και γύρω από τον ήλιο μου μια τέντα
Δεν πρόλαβα ξανά να πω κουβέντα

Διαβάστε και κάτι ακόμα: Η Ευρυδίκη και ο σύζυγός της, Μπομπ Κατσιώνης, πόζαραν ως Lady Gaga και Μπράντλεϊ Κούπερ, για τις ανάγκες μιας φωτογράφισης

Τότε που η Πυξίδα της Ευρυδίκης ξεσήκωνε τους ερωτευμένους Το video clip:

Η τελευταία εκτέλεση-διασκευή της Πυξίδας με την Πέννυ Μπαλτατζή

Η Ευρυδίκη μετέτρεψε τον πολυσυλλεκτικό δίσκο «25 Για Πάντα» σε αμιγώς γυναικεία υπόθεση, συγκεντρώνοντας την αφρόκρεμα των γυναικείων φωνών από το ελληνικό μουσικό στερέωμα.

Με μία σειρά από ανατρεπτικές συναντήσεις, συστήνονται εκ νέου και διασκευάζονται τα πρώτα τραγούδια της Ευρυδίκης, εκείνα που σηματοδότησαν τη σύμπλευση με τον Γιώργο Θεοφάνους στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και θεμελίωσαν τη διαχρονική παρουσία της στο μουσικό τοπίο.

Τη σκηνοθεσία για το video clip της διασκευής ανέλαβε ο Bob Katsionis και δύο μικρά κορίτσια, η Μάντυ και η Ζέτα, υποδύονται την Ευρυδίκη και την Πέννυ Μπαλτατζή στην αντίστοιχη ηλικία.

Συμμετέχει μία μπάντα αποτελούμενη από τα μικρά ταλέντα που διαγωνίστηκαν στο «Junior Music Stars», όπου η Ευρυδίκη ήταν στο πάνελ της επιτροπής και ο Γιώργος Θεοφάνους είχε την παρουσίαση και την ιδέα του εγχειρήματος.

Αστείο περιστατικό με Πυξίδα:

Ο γνωστός Κύπριος μουσικοσυνθέτης βρεθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Μουτσινά ”Καλό Μεσημεράκι”, όταν κλήθηκε να παίξει μαζί με τον παρουσιαστή ένα παιχνίδι. Συγκεκριμένα, έπρεπε να συμπληρώσουν τους στίχους από τραγούδια που ακούγονταν, κάποια από τα οποία ήταν του Γιώργου Θεοφάνους. Ο Γιώργος Θεοφάνους εξέπληξε τους πάντες όταν ήρθε η σειρά του και δεν ήξερε τους στίχους του τραγουδιού ”Πυξίδα”, το οποίο έχει ερμηνεύσει η Ευρυδίκη και τη μουσική έγραψε ο ίδιος.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε ακόμη:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΗ Μάρθα Καραγιάννη για το θάνατο (απόσπασμα από την εκπομπή της Σεμίνας Διγενή)
Επόμενο άρθροΗ Κρινιώ Νικολάου επιστρέφει με τη δυναμική μπαλάντα «Μετέωρη»