Αρχική RETROLOVERS Αλεξανδράκης-Γαληνέα: Δείτε πώς ήταν το σπίτι τους

Αλεξανδράκης-Γαληνέα: Δείτε πώς ήταν το σπίτι τους

αλεξανδράκης γαληνέα

Αλεξανδράκης-Γαληνέα: Δείτε πώς ήταν το σπίτι τους

Το διάσημο θεατρικό ζευγάρι γνωρίστηκε το καλοκαίρι του 1969 στο θέατρο. Ο έρωτας τους ήταν αμοιβάιος και σύντομα ο Αλεξανδράκης χώρισε από τη γυναίκα του και έμεινε στο σπίτι της Νόνικας.

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης και η Νόνικα Γαληνέα αποτέλεσαν ζευγάρι στη ζωή και στο θέατρο για περισσότερα από είκοσι χρόνια, γράφοντας ιστορία με παραστάσεις όπως το Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, Μάρτυς κατηγορίας, Καινούργια σελίδα.

1981 02-12 Γυναίκα , 832 (2)

Το 1981 η Νατάσσα Μπακογιαννοπούλου εκ μέρους του περιοδικού Γυναίκα έκανε ένα αφιέρωμα στο ζευγάρι και στο καταφύγιο τους, στο διαμέρισμα τους στο Παλαιό Ψυχικό.

Δείτε επίσης: Επίσκεψη στο σπίτι του Νίκου Γαλανού

1981 02-12 Γυναίκα , 832 (2) – Copy

Η διακόσμηση του σπιτιού ήταν ένας συνδυασμός πολύτιμων αντικειμένων, ταιριασμένων με ”φτηνά” υλικά, όπως λόγω χάρη ένας λευκός, σγρε΄, ελληνικός τοίχος. Που τελέιωνε η επιρροή της Νόνικας και που άρχισε η προσωπική σφραγίδα του Αλεξανδράκη ήταν δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς. Δεν υπήρχαν πάντως τότε στην Αθήνα πολλά σπίτια επιπλωμένα με τόση πολυτέλεια και γούστο. Η πολυτέλεια εαν δεν συνοδευ’εται από γούστο μπορεί να είναι και άσχημη έλεγε τότε το ζεύγος. Ότι ακρβό δεν είναι και απαραίτητα ωραίο, συμπλήρωνε.

1981 02-12 Γυναίκα , 832 (3)

Οι πίνακες είχαν ανυπολόγιστη αξία αλλά ήταν λίγοι, ωστλε να μπορείς να χαρείς ξανά και ξανά την ομορφιά τους. Τα αντικείμενα, τασάκια, καθρέφτες, κηροπήγια, βάζα, κομψοτεχνήματα ήταν αφημένα προσεχτικά και όχι τυχαία πάνω στο εγγλέζικο σκρίνιο ή στις παλιές γαλλικές κομόντες, Ήταν μουσεικά κομμάτια.

1981 02-12 Γυναίκα , 832 (4)

Υπήρχε ένα μόνο γλυπτό στο καθιστικό του διαπρεπή Μάριου Λοβέρδου. Πάνω από το τζάκι είχαν τοποθετήσει ένα εκπληκτικό χρυσοπράσινο Βούδα από την Σιγκαπούρη ηλικίας χιλιάδων ετών. Η βεράντα του σπιτιού ήταν στολισμένη με λευκά περίτεχνα μπαμπού και το τραπέζι το είχαν φέρει απο τη Γαλλία.

1981 02-12 Γυναίκα , 832 (4) – Copy

Το σπίτι αυτό ήταν ένα δωρό της μητέρας της Νόνικας Γαληνέα.

Το 1986 το θεατρικό ζευγάρι εγκαταστάθηκε στο θέατρο ”Ιλίσια”, το οποίο ανακαίνισε εξ ολοκλήρου. Εκεί ανέβηκαν παραστάσεις που άφησαν εποχή, ανάμεσά τους η Επιστροφή της γηραιάς κυρίας και η Ευαίσθητη ισορροπία.

Pictures

Το πετυχήμενο ζευγάρι χώρισε στις αρχές της δεκαετίας του ’90. ”Χωρίσαμε με τον Αλέκο με πολύ κόπο, διατηρώντας πάντα μια πολύ ουσιαστική σχέση και αντιμετωπίζοντας το χωρισμό μας με αλήθεια και σεβασμό. Αυτό έσωσε τη σχέση μας”.

Στα απομνημονεύματά της με τίτλο “Επέστρεφε” (ΙΑΝΟΣ) η μεγάλη ηθοποιός έγραψε για το χαμό του Αλέκου Αλεξανδράκη: ”Πόνεσα τόσο πολύ όταν έφυγε. Νόμιζα πως αυτός ο πόνος δε θα περάσει ποτέ…”.

Τζένη Καρέζη: Το άγνωστο σπίτι στο Πήλιο και το μικρό θεατράκι με το όνομα της

Περισσότερα σχετικά άρθρα:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροH Βάσια Θεοδοσίου είναι έτοιμη για τις εμφανίσεις της
Επόμενο άρθροΗ Γη της Ελιάς: Η Αθηνά αθωώνεται – Ποιο κρυφό χαρτί κρατά ο Λυκούργος
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!