Αρχική ΘΕΑΜΑ Γιώργος Μπανταδάκης: ”Θέλω να πηγαίνω στη δουλειά μου και να γελάω”

Γιώργος Μπανταδάκης: ”Θέλω να πηγαίνω στη δουλειά μου και να γελάω”

γιώργος μπανταδάκης

Γιώργος Μπανταδάκης: ”Θέλω να πηγαίνω στη δουλειά μου και να γελάω”. Ο ηθοποιός Γιώργος Μπανταδάκης, χρόνια υποστηρικτής του Koita, μας σε μια αποκλειστική συνέντευξη μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε ο ρόλος του στην καταπληκτική σειρά της ΕΡΤ, Όρκος.

Φέτος στο θέατρο, είναι στο θίασο της Κάρμεν Ρουγγέρη σε μια παράσταση με συνεχόμενα SOLD OUT

Κεντρική Φωτογραφία Εξώφυλλου: Πέτρος Γαλλιας

Για τον ρόλο σου στην Οδύσσεια έκανες οντισιόν;

Όχι δεν χρειάστηκε να κάνω οντισιόν γιατί συνεργάζομαι ήδη κάποια χρόνια με την Κάρμεν Ρουγγέρη. Με γνωρίζει σαν ηθοποιό, με είχε επιλέξει στο παρελθόν από οντισιόν και τώρα απλώς μου πρότεινε την συνεργασία που με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα. Η συνεργασία με την Κάρμεν και τους στενούς της συνεργάτες, την Χριστίνα Κουλουμπή και τον Πέτρο Γάλλια είναι πάντα υπέροχη. Είναι σαν να είμαστε μια θεατρική οικογένεια και χαίρομαι που είμαι μέρος τόσο σπουδαίων παραστάσεων. Η Οδύσσεια παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο που ήταν και sold out, συνεχίζει τώρα στο Christmas Theater και κάπου στις γιορτές θα ανηφορίσει για Θεσσαλονίκη!

Πώς ήταν η πρώτη φορά που συναντήσατε τον υπόλοιπο θίασο και πώς εξελίχθηκε η αναμεταξύ σας σχέση;

Με αρκετούς από τους συναδέλφους έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν, οπότε ήδη είχαμε μια καλή χημεία. Το ίδιο συνέβη όμως και με τα νέα άτομα που βρέθηκαν στην Οδύσσεια. Είμαστε ένας πολυπρόσωπος θίασος κι είμαι ευτυχής που τα πάμε άψογα μεταξύ μας. Ξέρεις για μένα το καλό κλίμα στη δουλειά είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Θέλω να πηγαίνω στη δουλειά μου και να γελάω. Δε μπορώ τις προστριβές και τα μούτρα. Ευτυχώς εδώ είναι ολα όμορφα!

Ποιον ρόλο υποδύεσαι στην παράσταση; Υπάρχουν κοινά στοιχεία με την προσωπικότητά σου έτσι ώστε να σου είναι πιο εύκολο να τον ενσαρκώσεις;

Υποδύομαι τον βασιλιά Αλκίνοο, που βοηθά τον Οδυσσέα στο δρόμο του, του δίνει καράβι για να επιστρέψει στη πατρίδα του και γενικά τον υποστηρίζει και τον βοηθά. Επίσης υποδύομαι έναν σύντροφο του Οδυσσέα στο ταξίδι για την Ιθάκη και στο δεύτερο μέρος τον Ευρυμαχο, έναν από τους μνηστήρες της Πηνελόπης. Είναι ένα πολυπρόσωπο έργο, ένα έπος συμπυκνωμένο σε θεατρική παράσταση. Η εναλλαγή των ρόλων έχει τεράστιο ενδιαφέρον για έναν ηθοποιό, αφού καλείται με όλα του τα μέσα να αλλάξει και να κάνει τη μετάβαση από τον έναν χαρακτήρα στον άλλον. Υπάρχουν κοινά στοιχεία με τους ήρωες που παίζω, υπάρχουν κι αντιθέσεις κι αυτό είναι ιδιαίτερα δημιουργικό.

Εκτός από το δικό σου ρόλο, ποιον άλλο ρόλο έχεις ζηλέψει και θα ήθελες να τον υποδυθείς στο έργο;

Δεν υπάρχει κάποιος άλλος ρόλος που να ήθελα παραπάνω . Είμαι πολύ χαρούμενος που υποδύομαι αυτούς τους ρόλους στη παράσταση γιατί ο καθένας είναι διαφορετικός.

Μπορείς να σκιαγραφήσεις, έστω και ελάχιστα, τον Γιώργο και τη σχέση του με τον κόσμο της υποκριτικής;

Είναι ένα αέναο ταξίδι μεταξύ δημιουργικότητας, φαντασίας και αναζήτησης. Ταυτόχρονα είναι ένα παιχνίδι. Η υποκριτική έχει χαρακτήρα επίσης ψυχοθεραπευτικό. Βουτάς, ταξιδεύεις, αναλύεις και μαθαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου, τους γύρω σου, την κοινωνία. Είναι ένας κόσμος που δε σταματά να με εκπλήσσει ποτέ.

Κάνεις λοιπόν θέατρο αναζητώντας τον εαυτό σου;

Κάνω θέατρο γιατί αυτό μου αρέσει. Αυτό ζητάει το “είναι” μου. Είναι αυτό που θέλω. Κι αυτό τα περιλαμβάνει όλα. Την αναζήτηση, την αναμέτρηση με τον εαυτό μας, το ταξίδι, το όνειρο

μπανταδακης 1
ΕΞΑΨΗ

Για έναν ηθοποιό δεν είναι οδυνηρό να περιμένει με αγωνία αν θα του δοθεί ο επόμενος θεατρικός η τηλεοπτικός ρόλος;

Ναι είναι μια δύσκολη συνθήκη. Αγχωτική αρκετά. Χρειάζεται συνεχώς να είμαστε σε εγρήγορση για την αναζήτηση εργασίας. Κάνεις μια δουλειά και δε ξέρεις τι θα προκύψει τους επόμενους μήνες. Δεν υπάρχει ασφάλεια. Αυτό πραγματικά αφαιρεί πολύ από τη μαγεία του επαγγέλματος, αλλά μαθαίνεις να ζεις με αυτό. Μαθαίνεις να το διαχειρίζεσαι, να ρυθμίζεις τα οικονομικά σου και να βρίσκεις τρόπους να μη μπεις σε μια ψυχολογία κακή, αλλά να κρατάς το δημιουργικό κομμάτι και με αυτό να προχωράς.

289870312_10227952103526832_1495118118962698159_n
Ο ΟΡΚΟΣ – ΕΡΤ

Πόσο εύκολο ήταν για εσένα το πέρασμα από το παιδικό θέατρο στην τηλεόραση και μάλιστα σε σειρά όπως είναι ο Όρκος; Πόσο δύσκολο ήταν να συνυπάρξουν στην ζωή σου;

Δουλεύω από το 2006, μαθητής ακόμα της δραματικής σχολής. Έχω κάνει τέτοια περάσματα από είδος σε είδος κι από τηλεόραση σε θέατρο και τούμπαλιν πολλές φορές. Αυτή είναι άλλωστε η φύση της δουλειάς μας κι αυτό είναι και το ζητούμενο. Να παίζουμε πολλά και διαφορετικά είδη, να μπαίνουμε σε νέους κόσμους και να τους εξερευνούμε. Έχω τη τύχη να έχω περάσει από πολλά είδη στο θέατρο και από πολλές τηλεοπτικές σειρές επίσης. Αγαπώ την τηλεόραση. Είναι ένα είδος κι ένα μέσο σπουδαίο κι είμαι ευτυχής που έχω υπάρξει μέρος υπέροχων τηλεοπτικών σειρών. Το θέμα δεν είναι ποιο είδος υπηρετείς κάθε φορά αλλά πόσο σωστά και υπεύθυνα το κάνεις.

μπανταδακης
ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ
#Ευρυσθέας, Photo : Nektarios Kouris

Διαβάστε ακόμα:

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε επίσης:

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΠάνος Κιάμος: Συνεχίζει να σαρώνει στο «Posidonio»!
Επόμενο άρθροΜΑΥΡΟ ΡΟΔΟ: Ο Μητροπολίτης και η Ηγουμένη αποφασίζουν την επιστροφή της Ελισάβετ στο μοναστήρι