Αρχική ΘΕΑΜΑ Ο ΦΟΝΙΑΣ στο Θέατρο Βικτώρια από τις 25 Νοεμβρίου

Ο ΦΟΝΙΑΣ στο Θέατρο Βικτώρια από τις 25 Νοεμβρίου

FoNiAs (22) (1) (1)

Ο ΦΟΝΙΑΣ του Μήτσου Ευθυμιάδη στο Θέατρο Βικτώρια από τις 25 Νοεμβρίου.

Η Ματίνα Κυριάκου γεννήθηκε στην Xαλκίδα Ευβοίας στις 11 Φεβρουαρίου το 1979.
Το 1996 ξεκίνησε τις σπουδές της στην Αθήνα στην Διαιτολογία – Διατροφολογία. Σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια διαιτολογίας και είναι υπεύθυνη κοινωνικών δράσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Επίσης εργάζεται ως αρθρογράφος σε ειδησεογραφικό σαΐτ, και παράλληλα ασχολείται με την συγγραφή.
Το 2002 παντρεύτηκε και απέκτησε δυο παιδιά. Το 2017 μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο έχασε τον γιο της Αλέξανδρο σε ηλικία 13 ετών.

Ο Αλέξανδρος ενώ νοσούσε δημιούργησε ένα μετάλλιο τιμής και ανδρείας μέσα στο νοσοκομείο το οποίο έγραφε τη φράση.
«Να θυμάσαι θα ξαναβγεί ο ήλιος. Αλέξανδρος»
Το καρφίτσωνε στα άλλα παιδιά που αγωνίζονταν και αυτά από την ίδια νόσο.

Όταν ο Αλέξανδρος έφυγε από την ζωή, η Μητέρα του συνέχισε να μοιράζει τις κονκάρδες του και έφτιαξε μια ομάδα στο Fb η οποία πλέον αριθμεί πάνω από 17.500 μέλη.

Ιδρύει τον σύλλογο «Θα ξαναβγεί ο ήλιος Αλέξανδρος» όπου με της δράσεις του συλλόγου: «Ο κήπος των ευχών του Αλέξανδρου» «Ο ήλιος του Αλέξανδρου» και «Το τουρνουά μπάσκετ του Αλέξανδρου» στηρίζει οικογένειες παιδιών με νεοπλασματική ή άλλη σοβαρή για την υγεία τους ασθένεια. Πραγματοποιεί εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών
σε συνεργασία με επίσημο φορέα και καλύπτει τα έξοδα ταυτοποίησης αυτών για να ενταχθούν στην Παγκόσμια Τράπεζα Εθελοντών.

Η Ματίνα Κυριακού πλέον είναι γνωστή πλέον ως «Μαμά Ματίνα». Έχει ασχοληθεί όπως είπαμε και με την συγγραφή βιβλίων όπου το περιεχόμενο τους είναι από βιωματικά της κείμενα.
Στο πρώτο της βιβλίο με τίτλο: «Να θυμάσαι θα ξαναβγεί ο ήλιος Αλέξανδρος» επιδιώκει να μας θυμίσει την αξία του κάθε λεπτού στην ζωή μας.

Στο δεύτερο «Ο Δράκος και ο Αλέξανδρος» επιδιώκει επίσης, να γελάσουν παιδιά και ενήλικες με τα καμώματα του δράκου Σάιμον. Να ονειρευτούν με τον ήρωα Αλέξανδρο, να ταξιδέψουν με αληθινούς μαχητές και όλοι μαζί να γεμίσουν το σεντούκι της Ελπίδας. Γεμίζοντας το σεντούκι την βοηθάτε να μοιράσει χαμόγελα και ιατρικό εξοπλισμό στα παιδιατρικά νοσοκομεία όλης της χώρας. Όπως επίσης από κάθε έκδοση χαρίζει 100 βιβλία στα παιδιά που αγωνίζονται.

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε ακόμα: Τι ηλικία έχει ο Κουράκος; Κατά κόσμον Αλέξανδρος Μαρτίδης

Διαβάστε ακόμα:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΤο Πάρτυ! της Μαρί Κωνσταντάτου, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου, στο Θέατρο ΗΒΗ
Επόμενο άρθροΆρωμα ginger: Μουσικοθεατρικός διάλογος σε γλώσσα ποιητική